Ροδόπη: Καταψηφίστηκε πρόταση για δημοψήφισμα στον μειονοτικό δήμο Ιάσμου

Ροδόπη: Καταψηφίστηκε πρόταση για δημοψήφισμα στον μειονοτικό δήμο Ιάσμου

Η πρόταση είχε γίνει από τον  δήμαρχο Οντέρ Μουμίν κι αφορούσε στην ίδρυση ή μη Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης

moumin
Η πρόθεση της δημοτικής Αρχής του μειονοτικού δήμου Ιάσμου στην Ροδόπη, να προχωρήσει σε διεξαγωγή τοπικού δημοψηφίσματος για την ίδρυση ή μη Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης, δεν εγκρίθηκε τελικά από το Δ.Σ. στη συνεδρίαση της Τρίτης.

Το σώμα με ψήφους 11 υπέρ, 14 κατά και 1 «παρών», απέρριψε την πρόταση του δημάρχου Οντέρ Μουμίν, ο οποίος υπεραμύνθηκε της πρότασής του για διενέργεια δημοψηφίσματος, προκειμένου οι συνδημότες του ν’ αποφασίσουν εάν επιθυμούν ή όχι να ιδρυθεί Δ.Ε.Υ.Α. Ιάσμου.

Και στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ., οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, με επικεφαλής τους Καδή Ισμέτ και Κυριάκο Αμούτζα, είχαν ταχθεί κατά τη ίδρυσης του νομικού προσώπου, προκαλώντας την αντίδραση της δημοτικής Αρχής, που ανακοίνωσε πως θα κάνει χρήση των όσων ορίζει η νομοθεσία για τοπικά δημοψηφίσματα.

Τελικά οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, καταψήφισαν εκ νέου την πρόταση του δημάρχου Μουμίν, χαρακτηρίζοντας «πυροτέχνημα» την πρόταση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Κλείσιμο
Στη διάρκεια του Δ.Σ. έγινε γνωστό πως το κόστος για τη πιθανή διεξαγωγή δημοψηφίσματος, στο οποίο περιλαμβάνεται η αμοιβή δικαστικών αντιπροσώπων και τα έξοδα για την εκτύπωση ψηφοδελτίων, θα αγγίξει τις 12.000 ευρώ. Ωστόσο η αντιπολίτευση έκανε λόγο για δαπάνη 30.000 ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης