Το Προξενικό Σώμα βράβευσε την Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Το Προξενικό Σώμα βράβευσε την Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε την περασμένη Δευτέρα το Προξενικό Σώμα- Consular Corps in Greece, πρόεδρος του οποίου είναι ο πλοιοκτήτης Χάρης Βαφειάς

Βαφειας-Βαρδινογιαννη
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Αίγλη Ζαππείου και το παρών έδωσαν πρόξενοι, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού, εφοπλιστικού και πολιτικού κόσμου καταδεικνύοντας τη σημασία και τον ρόλο που διαδραματίζει το Προξενικό Σώμα στην Ελλάδα. Λειτουργεί ως καταλύτης μεταξύ όλων των κρατών, και συνεισφέρει σε σημαντικό βαθμό σε επιχειρηματικές, οικονομικές και πολιτικές ζυμώσεις. Ειδικά σε αυτή τη χρονική περίοδο όπου όλα είναι ρευστά στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου οι πρόξενοι παίζουν κομβικής σημασίας ρόλο σε σύσφιξη σχέσεων αλλά και στο κτίσιμο «γεφυρών» με άλλες χώρες με τις οποίες η Ελλάδα δεν έχει στενές οικονομικές σχέσεις. Αποτελούν τον λόγο που προκαλεί την ενεργοποίηση των επιχειρηματικών δυνάμεων σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη.

Τιμώμενο πρόσωπο ήταν η Μαριάννα Β.Βαρδινογιάννη, Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος της Ένωσης Φίλων για Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», η οποί βραβεύτηκε για την συνολική της προσφορά.
βαφειας_Γενικη

Παραλαμβάνοντας την τιμητική πλακέτα από τον Χάρη Βαφειά τόνισε:

«Με βαθύτατη συγκίνηση και τιμή δέχομαι αυτό το πολύ ιδιαίτερο βραβείο. Ένα βραβείο ιδιαίτερης αξίας για μένα, δεδομένου ότι προέρχεται από το Προξενικό Σώμα στην Ελλάδα και εκφράζει αξίες της διεθνούς αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού.

Αυτό το βραβείο συμβολίζει την ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο, ένα όραμα που όλοι μας μοιραζόμαστε, αφιερώνοντας τις καθημερινές μας προσπάθειες για την οικοδόμηση γεφυρών ειρήνης, φιλίας και κατανόησης μεταξύ των λαών μας και των πολιτισμών μας.

Από το βάθος της καρδιάς μου, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Προξενικού Σώματος στην Ελλάδα κ. Χάρτη Βαφειά για αυτή την πιο συγκινητική αναγνώριση των προσπαθειών μου τόσο στην UNESCO όσο και στην Ένωση Φίλων για Παιδιά με Καρκίνο ELPIDA και όλους από εσάς για τη μεγάλη σας ενθάρρυνση να συνεχίσετε τη δουλειά μου δίπλα στα παιδιά μας». Στη συνέχεια η κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη αναφέρθηκε στους στόχους της Ένωσης ΕΛΠΙΔΑ για το 2020:

«Το έτος 2020 είναι ιδιαίτερα συμβολικό για εμάς, καθώς γιορτάζουμε τα 30 χρόνια της Ένωσης ΕΛΠΙΔΑ, τα 20 χρόνια του ELPIDA Guest House, τα 10 χρόνια του πρώτου Ογκολογικού Νοσοκομείου στην Ελλάδα και των πρώτων 100.000 δωρητών εθελοντών μυελού των οστών στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, γιορτάζουμε 2.500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Μάχη της Σαλαμίνας που γέννησε τη Χρυσή Εποχή της Αθήνας, στη δημοκρατία και την ελευθερία, στον Δυτικό Πολιτισμό» και συνέχισε:
Λουλης-Δραγνης_μετα_των_συζυγων

«Τέτοιες επετείους και τέτοιες εκδηλώσεις όπως αυτή σήμερα, γίνονται πλατφόρμες διαπολιτισμικού διαλόγου και οικοδόμησης της ειρήνης. Επιδοκιμάζω αυτό το ειδικό βραβείο και θέλω να το αφιερώσω στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο. Κοντά σε αυτά για 30 χρόνια, έχουν γίνει μια μοναδική πηγή έμπνευσης για μένα! Το όραμά μου είναι ένας κόσμος χωρίς σύνορα στον τομέα της υγείας. Και είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να το επιτύχουμε με τη συμμετοχή μας στα χέρια μας, μοιράζοντας τις γνώσεις μας, μοιράζοντας τα οράματά μας και ενεργώντας μαζί».

Ο Χάρης Βαφειάς, από την πλευρά του αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του Προξενικού Σώματος και επεσήμανε: «Το έργο της κας Βαρδινογιάννη είναι σημαντικό και τεράστιο. Είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και αφοσίωσης στα πιστεύω και στο όραμά της για τα παιδιά και για τους λόγους αυτούς είναι αξιοθαύμαστη».

Αναφερόμενος στην τρέχουσα επικαιρότητα ο Χάρης Βαφειάς ευχήθηκε τα προβλήματα στην Κίνα να λυθούν το συντομότερο.

Τα δύο φλουριά κέρδισαν ο νομικός σύμβουλος του Προξενικού Σώματος Αθανάσιος Κοντοθανάσης και η διπλωματική σύμβουλος της Βουλής Αντωνία Δήμου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης