Άδειες - Υπουργείο Παιδείας: Τα «εξτρά» για εκπαιδευτικούς ενόψει Χριστουγέννων

Άδειες - Υπουργείο Παιδείας: Τα «εξτρά» για εκπαιδευτικούς ενόψει Χριστουγέννων

Υπουργείο Παιδείας: Ενημερωτικός οδηγός δικαιωμάτων 2019-2020 - Διευκόλυνση μετακινήσεων εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές

mathitesm
Επιπλέον ημέρες αδειών θα δοθούν σε εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε απομακρυσμένες περιοχές από το υπουργείο Παιδείας με απόφαση της υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη.

Διαβάστε την εγκύκλιο ΕΔΩ

Συγκεκριμένα, ενόψει των διακοπών των Χριστουγέννων, για τη διευκόλυνση της μετακίνησης των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές, οι οποίες δεν εξυπηρετούνται με τακτική ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, είναι δυνατή, με αιτιολογημένη απόφαση του Συλλόγου των Διδασκόντων η αποχώρησή τους από τη σχολική μονάδα πριν από τις 23 -12-2019, αλλά όχι νωρίτερα από τις 21-12-2019 με την προϋπόθεση ότι:

-Η μετάβαση από τη σχολική μονάδα που υπηρετούν, στον τόπο κατοικίας τους είναι ιδιαίτερα δύσκολη

Θα αναπληρωθούν στο σύνολό τους οι διδακτικές ώρες που θα χαθούν. Για τον τρόπο αναπλήρωσης θα αποφασίσει ο Σύλλογος διδασκόντων της σχολικής μονάδας και θα ενημερωθεί η οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Σε ό,τι αφορά στη διαδικασία εφαρμογής της ανωτέρω διευκόλυνσης εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές, οι οποίες δεν εξυπηρετούνται από τακτική ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, στον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους, θα πρέπει οι εκπαιδευτικοί να υποβάλουν σχετική αίτηση στον/στην Διευθυντή/ρια της σχολικής μονάδας που υπηρετούν. Ο/Η Διευθυντής/ρια σχολείου διαβιβάζει το αίτημα στον/στην οικείο/α Διευθυντή/ρια Εκπαίδευσης, μαζί με σχετική εισήγηση για την αναπλήρωση των μαθημάτων.

Κλείσιμο
Ο Διευθυντής, εφόσον εγκρίνει το αίτημα με σχετικό χαρακτηρισμό επί της αίτησης, ενημερώνει τον Διευθυντή του σχολείου. Η απουσία του εκπαιδευτικού καταχωρίζεται στο myschool στη φόρμα «Βραχυχρόνιες/Αναρρωτικές Άδειες και Απουσίες» στην επιλογή Τύπος Άδειας με επιλογή «Διευκόλυνση Μετακίνησης Υπηρετούντων σε Απομακρυσμένες Νησιωτικές Περιοχές», αναφέροντας στο πεδίο «παρατηρήσεις» τον αριθ. πρωτ. της παρούσας εγκυκλίου. Οι ημέρες απουσίας δεν αφαιρούνται από το σύνολο των θεσμοθετημένων αδειών που δικαιούνται οι εκπαιδευτικοί.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης