Μεταναστευτικό: 156 άτομα διέσωσε το Λιμενικό το τελευταίο 24ωρο

Μεταναστευτικό: 156 άτομα διέσωσε το Λιμενικό το τελευταίο 24ωρο

Τεσσερα διαφορετικά περιστατικά έλαβαν χώρα σε Αλεξανδρούπολη, Σαμοθράκη και Λέσβο - Το Βερολίνο θέλει να δεχθεί 70 ανήλικους πρόσφυγες από την Ελλάδα

metanastes_varka_2
Στη διάσωση και περισυλλογή 156 μεταναστών και προσφύγων, προχώρησε το τελευταίο 24ωρο το Λιμενικό Σώμα, σε τέσσερα διαφορετικά περιστατικά που έλαβαν χώρα σε Αλεξανδρούπολη, Σαμοθράκη και Λέσβο.

Το ίδιο διάστημα άλλοι 166 μετανάστες και πρόσφυγες αποβιβάστηκαν με λέμβους σε πέντε διαφορετικά περιστατικά που σημειώθηκαν σε Αλεξανδρούπολη και Λέσβο.

Το Βερολίνο θέλει να δεχθεί 70 ανήλικους πρόσφυγες από την Ελλάδα

Στο μεταξύ, στην πρόθεση του Βερολίνου να δεχθεί 70 ανήλικους πρόσφυγες από την Ελλάδα προκειμένου να τους φιλοξενήσει σε δομές φιλοξενίας νέων που έχουν κενές θέσεις αναφέρεται η Tageszeitung. «Ο χειμώνας έρχεται και επειδή οι περισσότεροι πρόσφυγες δεν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα, μια λύση θα ήταν να τους δεχθεί άμεσα το Βερολίνο και άλλα γερμανικά κρατίδια. Η προθυμία υπάρχει: ο δήμαρχος του Βερολίνου Μίχαελ Μύλερ (SPD) προτίθεται, μετά από διαβούλευση με το αρμόδιο τμήμα νεολαίους του δήμου, να φιλοξενήσει 70 παιδιά και εφήβους. Η κίνηση αυτή έχει και την υποστήριξη των Πρασίνων», γράφει η TAZ. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης