Λάρισα: Κλέφτης ετών... 16

Λάρισα: Κλέφτης ετών... 16

Δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος των γονέων του ανήλικου για παραμέληση της εποπτείας του

peripoliko_14
Τουλάχιστον 13 διαρρήξεις και κλοπές είχαν διαπράξει από τα μέσα Σεπτεμβρίου στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας ένας 26χρονος μαζί με έναν ανήλικο συνεργό του μόλις 16 χρόνων που έκαναν και αγορές με κλεμμένη τραπεζική κάρτα, ενώ σε μια ακόμη διάρρηξη επιχείρησης συμμετείχε και ένας 32χρονος.

Οι 14 περιπτώσεις εξιχνιάστηκαν από την Ασφάλεια όταν προέκυψε από την έρευνα ότι οι τρεις δράστες είχαν αρπάξει από την επιχείρηση έναν φορητό υπολογιστή, ένα σκληρό δίσκο, ένα laser μετρητή απόστασης, ένα κινητό 520 ευρώ και μία κάρτα ανάληψης μετρητών, με την όποια στη συνέχεια προέβησαν σε αγορές αξίας 144 ευρώ. Τα μέλη της σπείρας προσήχθησαν για προανάκριση κατά την οποία αποκαλύφθηκε όλη η δράση του «διδύμου».

Συγκεκριμένα, ο 26χρονος και ο ανήλικος είχαν διαρρήξει ως την περασμένη Παρασκευή εννέα επιχειρήσεις, καταστήματα και αποθηκευτικούς χώρους και τέσσερα οχήματα, από τα οποία είχαν αρπάξει διάφορα χρηματικά ποσά και αντικείμενα. Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους, κατασχέθηκαν ο φορητός υπολογιστής και ο σκληρός δίσκος που αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης όπως και 500 ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή του 26χρονου. Επιπλέον, κατασχέθηκαν δύο μουσικά όργανα, διάφορα ηλεκτρικά εργαλεία, ένας φορτιστής μπαταριών, ένα ζευγάρι γάντια και 96 πακέτα τσιγάρων.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για διακεκριμένες κλοπές και απόπειρες υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για την εξιχνίαση και άλλων διαρρήξεων, αλλά και για τον εντοπισμό τυχόν αγνώστων συνεργών των δυο νεαρών. Συμπληρωματική δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος των γονέων του ανήλικου για παραμέληση της εποπτείας του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης