Άμεση καταβολή των αναδρομικών ζητούν οι διοικητικοί δικαστές

Οι διοικητικοί δικαστές δεν δέχονται να καταβληθούν οι ωριμάνσεις τους το 2020, γιατί θα μειωθεί ο συντελεστής φόρου εισοδήματος των επιχειρήσεων

Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών (Ε.Δ.Δ.) δεν αποδέχεται την κυβερνητική πρόταση να καταβληθούν τον Ιανουάριο του 2020 οι μισθολογικές ωριμάνσεις και προαγωγές των δικαστικών λειτουργών για το χρονικό διάστημα από 1/1/2017 έως 31/12/2018, και ζητούν την άμεση καταβολή τους.

Και δεν αποδέχονται την κυβερνητική πρόταση για την καταβολή των αναδρομικών τους το 2020 που ανέρχονται στα 10 εκ. ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση εξήγγειλε και προχωράει στην μείωση του συντελεστή του φόρου εισοδήματος των επιχειρήσεων και του φόρου επί των διανεμόμενων μερισμάτων των μετόχων επιχειρήσεων, που θα ανέλθει περίπου σε 700 εκατ. ευρώ ετησίως.

Όπως, επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Ένωσης, ο υφυπουργός Θεόδωρος Σκυλακάκης την ενημέρωσε ότι «δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος» για ικανοποίηση του αιτήματος τους το έτος 2020.

Ειδικότερα, η Ε.Δ.Δ. αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι «επί της αξίωσης των δικαστικών λειτουργών που απορρέει από την αντισυνταγματική αναστολή των μισθολογικών ωριμάνσεων και προαγωγών των δικαστικών λειτουργών για το χρονικό διάστημα από 1/1/2017 έως 31/12/2018 τις 5/11/2019, η κυβέρνηση μας πρότεινε να καταβληθούν τα σχετικά ποσά στους δικαιούχους σε μία δόση τον Ιανουάριο του έτους 2021» και προσθέτουν: « Όπως είπε ο υφυπουργός κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης «δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος» για ικανοποίησή μας το έτος 2020».

Όμως, οι διοικητικοί δικαστές υπογραμμίζουν: «

Την ίδια ώρα, όμως, που η κυβέρνηση μας διαμηνύει ότι δεν υπάρχει «δημοσιονομικός χώρος» ύψους μόλις 10 εκατ. ευρώ για μία αξίωση μισθολογικής φύσης, αναγνωρισμένης αμετάκλητα με την 209/2018 απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου του άρθρου 88 παρ. 2 του Συντάγματος, κατέθετε το φορολογικό νομοσχέδιο με το οποίο προβλέπεται η μείωση του συντελεστή του φόρου εισοδήματος των επιχειρήσεων και του φόρου επί των διανεμόμενων μερισμάτων των μετόχων επιχειρήσεων».

Η απώλεια των κρατικών εσόδων από τη μείωση αυτή, σύμφωνα με την Ένωση, «αναμένεται να ανέλθει σε 700 περίπου εκατ. ευρώ ετησίως», εδώ δηλαδή, συνεχίζει η ανακοίνωση «προφανώς υπάρχει «δημοσιονομικός χώρος»».

Κατόπιν αυτών, υπογραμμίζει η Ε.Δ.Δ., «οι διοικητικοί δικαστές δεν αποδεχόμαστε την ανωτέρω πρόταση» και προσθέτουν:

«Εξάλλου, το υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το υπουργείο Οικονομικών γνώριζαν από την αρχή του τρέχοντος έτους την αξίωση των δικαστών, καθόσον είχαμε κοινοποιήσει αρμοδίως την 209/2018 απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου.

Μάλιστα είχαμε συζητήσει πολλάκις με την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετικά με την εκπλήρωση της υποχρέωσης του Δημοσίου έναντι ημών.

Παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις μας, όμως, όχι μόνο δεν μας χορηγήθηκαν τα αναδρομικά, αλλά η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης με πρωτοφανή καθυστέρηση εκδίδει τις πράξεις χορήγησης του χρονοεπιδόματος των δικαστών για το χρόνο από 1/1/2019».

Τέλος, σημειώνεται στην ανακοίνωση ότι «οι δικαστές έχουμε εμπειρία από κυβερνητικές αποφάσεις με τις οποίες αναβλήθηκε ο χρόνος που είχε οριστεί για την καταβολή άλλων αναδρομικών».

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Δημοσιος Σφραγιδοκρουστης

ΚΕΡΔΑΜΕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ουστ

τρωκτικά του κερατά

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

passaris

Ο διαβόητος κακοποιός είχε δικαιωθεί στην προσφυγή του στο Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων για τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές της Κραϊόβα - Απέρριψε τον συμβιβασμό που του πρότεινε η ρουμανική κυβέρνηση - Τι δήλωσε ο ίδιος για το θέμα

3
figaro0000

Η θρυλική ντισκοτέκ των Σπετσών που μεγαλούργησε για δύο δεκαετίες από τον Βασίλη Γκουσγκούνη που έφυγε από την ζωή στις αρχές της εβδομάδας

vari-voskopoula45

Πώς κινήθηκαν οι τέσσερις σωματώδεις άντρες, οι οποίοι με ψυχρές, επαγγελματικές κινήσεις εκτέλεσαν με 24 σφαίρες δυο Μαυροβούνιους - μέλη μαφιόζικης οργάνωσης μέσα σε ταβέρνα στη Βάρη, μπροστά στα παιδιά τους - Δείτε φωτογραφίες ντοκουμέντο