Θεσσαλονίκη: H δικογραφία για τον διεστραμμένο φοιτητή στο ΑΠΘ

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

Το περιστατικό που σόκαρε το πανελλήνιο και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, μέσα από τη δικογραφία που σχηματίστηκε - Τι καταθέτει ο ασυγκράτητος φοιτητής προσπαθώντας να δικαιολογήσει την πράξη του και πώς περιγράφει το σοκ που υπέστη η φοιτήτρια της Νομικής

Το «ΘΕΜΑ» φέρνει στο φως τη δικογραφία για το απίστευτο συμβάν στη βιβλιοθήκη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου ένας 22χρονος φοιτητής εκσπερμάτισε στην πλάτη μιας ανυποψίαστης φοιτήτριας, συνελήφθη και τώρα αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και ενός έτους.

Πρόκειται για πρωτοφανές περιστατικό που συγκλόνισε την πανεπιστημιακή κοινότητα, απασχόλησε τα MME και τις δικαστικές αρχές, ενώ επανέφερε στην επικαιρότητα τα φαινόμενα που έχουν να κάνουν με την προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και μάλιστα σε δημόσιο χώρο. Ο δράστης, ένας 22χρονος φοιτητής Φυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), ένα άτομο υπεράνω υποψίας που δεν είχε δώσει δικαιώματα στο παρελθόν, προχώρησε στην ακατανόητη αυτή πράξη εκπλήσσοντας δυσάρεστα το οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον. Μετανιωμένος ενώπιον των αστυνομικών που τον συνέλαβαν και μετέπειτα ενώπιον του εισαγγελέα, προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, κάνοντας λόγο περί «ανακούφισης» που ένιωσε, ολοκληρώνοντας την αδιανόητη ενέργειά του, ζητώντας συγγνώμη.

Το θύμα του, μια συνομήλικη φοιτήτρια της Νομικής, κόρη έγκριτων νομικών της συμπρωτεύουσας, δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα βίωνε μια τέτοια εμπειρία στον προστατευμένο χώρο της βιβλιοθήκης του μεγαλύτερου πανεπιστημίου της χώρας.


Το περιστατικό

Ο νεαρός φοιτητής κατηγορείται ότι το απόγευμα της 6ης Νοεμβρίου με τις γενετήσιες πράξεις που τέλεσε εις βάρος της 22χρονης φοιτήτριας της Νομικής προσέβαλε βάναυσα την αξιοπρέπειά της.doc1


Η φοιτήτρια βρισκόταν στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ, απορροφημένη στο διάβασμα ενός συγγράμματος και όπως αναφέρει στην κατάθεσή της, δεν είχε αντιληφθεί ότι κάποιος άλλος κατευθυνόταν προς το μέρος της. Τα όσα ακολούθησαν ξεπερνούν κάθε νοσηρή φαντασία: ο φοιτητής την πλησίασε με τέτοιον τρόπο ώστε να μην κάνει αισθητή την παρουσία του ωσότου βεβαιωθεί ότι είχε πλησιάσει το θύμα του στην απόσταση που ήθελε για να συμπεριφερθεί με τρόπο ακατανόητο εναντίον της. Στάθηκε όρθιος πίσω της προετοιμάζοντας την πράξη του με το θολωμένο του μυαλό.

Δεν πτοήθηκε ούτε από το γεγονός ότι στον ίδιο χώρο βρίσκονταν και άλλοι φοιτητές, οι οποίοι επίσης δεν αντιλήφθηκαν την κίνηση που προετοίμαζε εις βάρος της φοιτήτριας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ίδια στην κατάθεσή της: «Σε ανύποπτο χρόνο και χωρίς να αντιληφθώ την παρουσία κάποιου ατόμου κοντά μου, ένιωσα κάτι υγρό να τρέχει στην πλάτη μου. Εκείνη τη στιγμή γύρισα και είδα ένα νεαρό άτομο με σκούρα ρούχα να απομακρύνεται από το μέρος μου και όταν απομακρύνθηκε αρκετά συνειδητοποίησα ότι είχε προβεί σε εκσπερμάτιση πάνω μου».

Η φοιτήτρια πανικοβλήθηκε αδυνατώντας να πιστέψει τι της είχε συμβεί. Σάστισε για λίγα δευτερόλεπτα και μετά αντέδρασε, ακολουθώντας τον δράστη προκειμένου να τον υποδείξει στους φύλακες του πανεπιστημίου. Οργή, ταπείνωση και φόβος ήταν τα συναισθήματα που την κυρίευσαν και δικαιολογημένα.

«Τρόμαξα πολύ και αμέσως τον ακολούθησα. Ενημέρωσα τον γραμματέα της βιβλιοθήκης, με τη βοήθεια του οποίου καταφέραμε να τον εγκλωβίσουμε εντός του κτιρίου, αφού είχε δει ότι δεν είχε προλάβει να βγει εκτός αυτού», αφηγείται στην κατάθεσή της.

Η καταδίωξη και η προσπάθεια που ακολούθησε να ακινητοποιηθεί ο δράστης δεν μπόρεσαν να κατευνάσουν την οργή για την ταπείνωση που είχε υποστεί λίγα λεπτά νωρίτερα.

Ο φύλακας και οι υπάλληλοι του πανεπιστημίου ανέφεραν ότι το κορίτσι έτρεμε από το σοκ που είχε υποστεί, ενώ ο φοιτητής, αφότου τον ακινητοποίησαν, έδειχνε ψύχραιμος, σαν να μην έχει κατανοήσει το μέγεθος της πράξης του. Στη συνέχεια της κατάθεσής της η κοπέλα αναφέρει: «Αφού τελικώς κατάφερε να εξέλθει του κτιρίου, τον εντοπίσαμε εκ νέου εντός του αμφιθεάτρου με τη βοήθεια και του φύλακα, ο οποίος και τον συγκράτησε στο σημείο ωσότου προσήλθαν οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν. Από την ανωτέρω πράξη προσβλήθηκε βάναυσα η γενετήσια αξιοπρέπειά μου, ενώ ένιωσα έντονο φόβο και ταραχή».

Ο φοιτητής οδηγήθηκε στο Α.Τ. Νεαπόλεως Συκεών Θεσσαλονίκης, όπου έδωσε κατάθεση στους αστυνομικούς. Ενώπιόν τους εμφανίστηκε μετανιωμένος για την πράξη του, την οποία μάλιστα παραδέχθηκε δίχως να διστάσει ούτε στιγμή, ενώ έδειξε προθυμία να απολογηθεί ακόμη και χωρίς την παρουσία συνηγόρου του.

Ακολούθησε ο σύντομος διάλογος που είχε με τους αστυνομικούς, όπου και παραδέχθηκε ότι πράγματι εκσπερμάτισε στην πλάτη της φοιτήτριας, προβάλλοντας την εξής απίθανη δικαιολογία, ότι το έκανε γιατί ήθελε... να ανακουφιστεί.

Αστυνομικός: «Κατηγορήθηκες άλλη φορά και για ποια αιτία;».

Φοιτητής: «Οχι ποτέ».

Αστυνομικός: «Κατηγορείσαι ήδη για τις πράξεις που σου γνωστοποιήθηκαν ανωτέρω. Τι απολογείσαι;».

Φοιτητής: «Αποδέχομαι την σε βάρος μου κατηγορία και προέβην σε αυτή την ενέργεια γιατί μου πρόσφερε προσωρινή ανακούφιση. Εχω μετανιώσει για την ενέργειά μου».

Την επόμενη μέρα της σύλληψής του ο 22χρονος φοιτητής παρουσιάστηκε ενώπιον του εισαγγελέα και ζήτησε να λάβει προθεσμία για να απολογηθεί. Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου η πολιτική αγωγή ζήτησε αναβολή της δίκης διότι η μάρτυρας, δηλαδή η 22χρονη φοιτήτρια, έλειπε σε προγραμματισμένο ταξίδι στο εξωτερικό. Τελικά η δίκη του φοιτητή αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Νοεμβρίου στο Α’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.


Η νομική άποψη

Η δικηγόρος Ανθούλα Ανάσογλου και η συνεργάτιδά της Βασιλική-Μαρία Νικολάου αναλύουν στο «ΘΕΜΑ» την κατηγορία της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας που αντιμετωπίζει ο 22χρονος φοιτητής. Οι δύο δικηγόροι επισημαίνουν ότι η εν λόγω κατηγορία μπορεί να επισύρει ποινή φυλάκισης έως ενός έτους.


lawer
Η δικηγόρος Ανθούλα ΑνάσογλουΣυγκεκριμένα αναφέρουν: «Σύμφωνα με το άρθρο 337 παρ. 1 Π.Κ., όποιος με χειρονομίες γενετήσιου χαρακτήρα, με προτάσεις που αφορούν γενετήσιες πράξεις, με γενετήσιες πράξεις που τελούνται ενώπιον άλλου ή με επίδειξη των γεννητικών οργάνων προσβάλλει βάναυσα την τιμή του άλλου, τιμωρείται με φυλάκιση έως ένα έτος».

Και προσθέτουν: «Η άνω διάταξη όπως χαρακτηριστικά έχει νομολογηθεί λειτουργεί ως “συλλέκτης των ελαφρότερων γενετήσιων επαφών” που δεν εμπίπτουν στα γνωστά εγκλήματα των ηθών (αποπλάνηση, βιασμός κ.λπ.). Η άνω διάταξη αρχικά εισήχθη με το άρθρο 10 παρ. 1 του Ν. 1419/1984 για να καλύψει σεξουαλικές πράξεις οι οποίες δεν περιλαμβάνουν χρησιμοποίηση των γεννητικών οργάνων είτε του δράστη είτε του θύματος. Εδώ το προστατευόμενο αγαθό είναι η γενετήσια ελευθερία και αξιοπρέπεια».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι δύο δικηγόροι, ο νέος ποινικός κώδικας πρόσθεσε στοιχεία στη διάταξη του άρθρου, όπως την επίδειξη γεννητικών οργάνων καθώς και τις γενετήσιες πράξεις που τελούνται ενώπιον άλλου (παρούσα κατηγορία). Με αυτόν τον τρόπο υπήρξε πλήρης αποσαφήνιση για τις πράξεις που περικλείονται στα εγκλήματα κατά των ηθών. Η πράξη που αποδίδεται στον δράστη αφορά το έγκλημα στη βασική του μορφή της παρ.1, όπου υποκείμενο του εγκλήματος είναι ο καθένας. Η δε αξιόποινη πράξη περικλείεται στον όρο «γενετήσιες πράξεις» που τελούνται ενώπιον άλλου.

Δείτε βίντεο:  Θεσσαλονίκη: H δικογραφία για τον διεστραμμένο φοιτητή στο ΑΠΘ
Θεσσαλονίκη: H δικογραφία για τον διεστραμμένο φοιτητή στο ΑΠΘΣΧΟΛΙΑ (67)

ΑΚΡΙΒΟΔΙΚΑΙΗ

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙ ΤΟ ΔΡΑΣΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ. ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΤΥΧΙΑ ΤΗΣ, ΣΤΑΘΗΚΕ ΤΥΧΕΡΗ, ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΜΕΡΑ ΜΕΡΗ, ΟΠΟΥ ΤΟ ΘΥΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΒΟΗΘΕΙΑ. Ο ΝΕΑΡΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΠΟΙΝΗ, ΝΑ ΕΠΩΜΙΣΤΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥ. ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ, ΑΣ ΤΟΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΣΕ ΚΛΙΝΙΚΗ... ΑΝ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΠΑΡΟΤΡΥΝΟΝΤΑΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΘΥΤΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ! ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ;;; ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΚΡΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ, ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ. Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΝΩΡΙΜΗ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ.

Δημος

Ολοι εσεις που τον υποστηριζεται, αμα ειναι ασημαντο να χ@@ω στη μανα σου και στην αδελφη σου δεν τρεχει και τιποτα....και στη Φαιη αμα λαχει ετσι Γιωργο ;

ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΟΛΑ

Ο....ΣΟΒΑΤΖΗΣ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕ ΤΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΙΟΤΙ ΗΤΑΝ ΦΡΟΝΙΜΟΣ ΚΑΙ...ΧΑΜΗΛΟΒΛΕΠΟΥΣΟΣ .ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΓΡΙΕΣ ΠΛΑΚΕΣ...ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΝΤΡΟΠΑΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΙΞΑΝ ΚΑΜΠΟΣΑ ΤΡΙΜΜΕΝΑ ΒΙΑΓΚΡΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΦΕ ΚΙ ΕΚΑΝΕ ΜΑΝΟΥΒΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥ ? ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ .ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΟΛΑ.. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΜΒΟΛΙΣΕ ΤΟ ΘΥΜΑ .

Όχι ρε μακάκα

Έμπλεξε ο Μακάκας. Τον έφαγε η μακακία.

ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ

Ο ΣΑΤΥΡΟΣ ΠΛΗΣΙΑΣΕ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΟΣ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΒΟΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΞΕΙ ΤΗΝ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΗ ΚΟΡΑΣΙΔΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΡΩΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑ .

...

Κι όμως η πλειοψηφία των σχολιαστών εδώ διακωμωδούν το περιστατικό με τον ίδιο τρόπο που έπραξε ο πρώτος διδάξας . Μετά φταίει ο Λιάγκας

Και οι πποίοι

Ζητούσαν το κεφάλι του Λιάγκα επί πίνακι...

Τιμ

Δεν ειναι απιθανο να δουμε την Γκαγκακη μαρτυρα υπερασπισης

ΝΙΝ

Προφανώς, ο άνθρωπος πάσχει από κάποια ψυχική διαταραχή. Φυσικά δεν υπάρχει καμμία λογική δικαιολογία για τη συγκεκριμένη πράξη. Θα μπορούσε να "εκτονωθεί" μακριά από την πλάτη της κοπέλας. Άρα ήθελε να εκτονωθεί με το συγκεκριμένο τρόπο, δηλαδή να προσβάλλει αυτή.

Θάνος

...κόρη έγκριτων νομικών της συμπρωτεύουσας.αν ήταν κόρη μεροκαματιάρη θα άλλαζε κάτι; κατά τα άλλα μάλλον για ψυχιατρική παρακολούθηση είναι ο νέος.Αν βέβαια κουβαλούσε μολότωφ και απειλούσε να την κάψει την κοπέλα τότε μάλλον θα είχε βγει ο Κυρίτσης να τον υπερασπιστεί

ΘΕΙΟΣ ΔΙΚΗΣ

ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΘΟΥΣΑ ΝΑ ΦΟΡΑΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ...ΤΑ ΛΕΡΩΜΕΝΑ ΤΑ ΑΠΛΥΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΕΤΑΜΕΝΑ... ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΑΝ Ο ΝΕΑΡΟΣ ΔΡΑΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΣ Μ@Λ@Κ@Σ Η ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ .

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης