«Μένω Εξάρχεια, είναι έγκλημα;»: Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για το Airbnb και την αστυνόμευση

«Μένω Εξάρχεια, είναι έγκλημα;»: Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για το Airbnb και την αστυνόμευση

Συγκέντρωση από κατοίκους των Εξαρχείων σήμερα το μεσημέρι - Διαμαρτύρονται για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις και τις διώξεις κατά προσφύγων και μεταναστών  - Κινητοποιήσεις κατά του Airbnb διοργανώνουν οι κάτοικοι και στο Κουκάκι

exarcheia_prwt
Σε κινητοποίηση κατέβηκαν οι κάτοικοι των Εξαρχείων, που διαμαρτύρονται για το φαινόμενο βραχυχρόνιων μισθώσεων, τύπου Airbnb, που έχει καταστήσει δυσεύρετα τα σπίτια στην περιοχή, αλλά και για τις διώξεις που γίνονται κατά προσφύγων και μεταναστών.

«Μένω Εξάρχεια. Είναι έγκλημα;» ήταν ο τίτλος της κινητοποίησης που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία Κατοίκων Εξαρχείων, με τη συμμετοχή μουσικών και της Χορωδίας Εξαρχείων.

Οι μετέχοντες στη συγκέντρωση μοίρασαν κείμενο, στο οποίο αναφέρουν ότι «βγαίνουμε από τα σπίτια μας, πριν μας πετάξουν έξω», σχολιάζοντας τα όσα γίνονται στην περιοχή με τις βραχυχρόνιες μισθώσεις. Παράλληλα, εκφράζουν τη στήριξή τους σε πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ αντιτίθενται στην ιδιαίτερα έντονη παρουσία αστυνομικών στην περιοχή.

«Ζούμε και δρούμε στα Εξάρχεια και δεν είναι έγκλημα!» αναφέρουν οι διοργανωτές. Παράλληλα, στη συγκέντρωση έγιναν ομιλίες για τις μαφίες ναρκωτικών που δρουν στην περιοχή.

exarcheia_prwt1


Έτοιμοι για κινητοποιήσεις και στο Κουκάκι

Κλείσιμο
Αντίστοιχο πρόβλημα με το φαινόμενο του Airbnb, και εν γένει των βραχυχρόνιων μισθώσεων, αντιμετωπίζουν και στο Κουκάκι, που συγκεντρώθηκαν στον πεζόδρομο Ολυμπίου με Φαλήρου.

Η Πρωτοβουλία Κατοίκων Κουκακίου και γύρω περιοχών επισημαίνει ότι λόγω της κουλτούρας του Airbnb παρατηρούνται τεράστιες αυξήσεις στα ενοίκια και εξώσεις «από κερδοσκόπους ιδιοκτήτες», καθώς και μείωση του μονίμου πληθυσμού και των διαθέσιμων κατοικιών.

«Το ζήτημα της στέγασης με την ανάπτυξη της πρακτικής της βραχυχρόνιας μίσθωσης (π.χ. airbnb) αποτελεί βραχνά για τους μόνιμους κατοίκους. Η κατοικία μετατρέπεται σε τουριστικό κατάλυμα και ο/η ιδιοκτήτης/τρια σε επιχειρηματία-κερδοσκόπο, όπου είτε εξαναγκάζει σε έξωση τους ενοικιαστές είτε τους εκβιάζει με υπέρογκη αύξηση ενοικίου» αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Η ομάδα που αντιτίθεται στο Airbnb και τις βραχυχρόνιες μισθώσεις καλεί κάθε Κυριακή, στις 12:00 το μεσημέρι, σε συνέλευση στο σημείο (Ολυμπίου με Φαλήρου) με το σύνθημα «θέλουμε γειτονιές, όχι τουριστικά θέρετρα»




exarcheia_prwt2
exarcheia_prwt3
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης