Airbnb - Εξάρχεια: Γιατί οι εξαγριωμένοι αναρχικοί τα βάζουν με τους τουρίστες

Airbnb - Εξάρχεια: Γιατί οι εξαγριωμένοι αναρχικοί τα βάζουν με τους τουρίστες

Ρεπορτάζ του BBC για την αυξανόμενη ένταση στην περιοχή, λόγω και...  Airbnb

4924828
Η Airbnb στο στόχαστρο των αναρχικών. 


Σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC το «γκέτο» των Εξαρχείων δεν βλέπει με «καλό μάτι» τη διάσημη πλατφόρμα Airbnb, και τάσσεται κατά του τουρισμού σε μια προσπάθεια καταπολέμησης του εξευρωπαϊσμού.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στον βανδαλισμό των σπιτιών που έγινε το Σεπτέμβριο στην περιοχή των Εξαρχείων αλλά και τη δημοσίευση της ομάδας «Exarcheia Tourism» που έγραφε, χαρακτηριστικά: «Τουρίστες του Instagram, οι αστυνομικοί δεν θα σας σώσουν. Δεν είστε ευπρόσδεκτοι εδώ ούτε και ασφαλείς».
bbc_airbnb


airbnb
Κλείσιμο
Κατά το εκτενές ρεπορτάζ, οι «εμπνευστές» δηλώνουν πως θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα social media για να προσελκύσουν και άλλους να αντισταθούν στον εξευρωπαϊσμό και να αναλάβουν δράση. 

Οπως αναφέρει το BBC η ραγδαία αύξηση των ιδιοκτησιών που μπαίνουν στο Airbnb έχει προκαλέσει άνοδο των τιμών των ενοικιαζόμενων σπιτιών, ενισχύοντας τη φτωχοποίηση.

Η περιοχή φέρεται να έχει το δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό Airbnb στην Αθήνα και τα ενοίκια συνεχώς αυξάνονται. Σύμφωνα με έρευνα από το 2016 έχουν αυξηθεί έως και 30% πάνω.

Αυτό κατά συνέπεια έχει προκαλέσει τον θυμό και την αγανάκτηση αναρχικών οι οποίοι αναζητούν έναν τρόπο να διώξουν τους τουρίστες, αναφέρεται.


Το ρεπορτάζ του BBC αναφέρεται και στη δολοφονία του Αλέξη Γρηγόπουλου: «Η δολοφονία ενός 15χρονου μαθητή από αστυνομικό το 2008 προκάλεσε εκτενή επεισόδια στην περιοχή των Εξαρχείων και από εκείνη την  ημέρα προκαλούνται συχνά επεισόδια». 

Περιγράφοντας την αποκαρδιωτική εικόνα εγκατάλειψης των Εξαρχείων, με άστεγους και πανό με συνθήματα στους τοίχους, το δημοσίευμα σκιαγραφεί το προφίλ εκείνων που θέλουν η πλατφόρμα να φύγει από την περιοχή τους.

Για τα Εξάρχεια η Airbnb είναι απειλή.
airbnb_logo
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης