Πάτρα: Σπείρα διακινούσε μεγάλες ποσότητες ηρωίνης

Πάτρα: Σπείρα διακινούσε μεγάλες ποσότητες ηρωίνης

Έκρυβαν τα ναρκωτικά σε μια «καβάντζα» μέσα σε βλάστηση και σκουπίδια - Συνελήφθησαν και τα τέσσερα μέλη της σπείρας - Στην κατοχή τους βρέθηκαν 45.345 ευρώ

Patra-speira
Με μια αστραπιαία επιχείρηση που εκτελέστηκε από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών στην Πάτρα μπήκε τέλος στη δράση μιας εγκληματικής οργάνωσης αλλοδαπών που διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ηρωίνης στην Αχαΐα.

Πρώτος συνελήφθη ο 33χρονος αρχηγός της σπείρας σε μια αγροτική τοποθεσία της Πάτρας, τη στιγμή που έβγαζε νάιλον συσκευασίες με ναρκωτικά από μια «καβάντζα» μέσα σε βλάστηση και σκουπίδια όπου τις είχε κρύψει. Ακολούθησε η σύλληψη των υπολοίπων τριών μελών της σπείρας ηλικίας 30, 24 και 21 χρόνων στα σπίτια τους με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην «καβάντζα», αλλά και στις κατοικίες των δραστών και τρία αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά των ναρκωτικών, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν ένα κιλό και 18 γραμμάρια ηρωίνης, δυο πιστόλια που εστάλησαν για βαλλιστική εξέταση, 74 φυσίγγια, τέσσερις ηλεκτρονικές ζυγαριές και 45.345 ευρώ. Επιπλέον, κατασχέθηκαν 82 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, 750 γραμμάρια λαθραίου καπνού και πέντε κινητά.

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι αλλοδαποί πωλούσαν την ηρωίνη σε συνεργούς τους σε καταυλισμούς της Πάτρας και της Αχαΐας και εκείνοι την διακινούσαν στη συνέχεια σε τοξικομανείς. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, που άσκησε σε βάρος τους διώξεις για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακίνηση ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος και κατά περίπτωση για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και του Τελωνειακού Κώδικα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης