Πατριαρχείο Μόσχας: Σήμερα η Ιερά Σύνοδος για την απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος για το «ουκρανικό»

Πατριαρχείο Μόσχας: Σήμερα η Ιερά Σύνοδος για την απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος για το «ουκρανικό»

Στο Άγιον Όρος το Σάββατο ο Βαρθολομαίος για τα 200 χρόνια της Μονής Ξενοφώντος

kirilos
Σήμερα συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Μόσχας για την απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος. Συγκεκριμένα για σήμερα ορίστηκε η έκτακτη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Μόσχας, μετά την απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος να αναγνωρίσει την νέα Εκκλησία της Ουκρανίας. Η έκτακτη αυτή συνεδρία στην Μόσχα υπό τον Πατριάρχη Κύριλλο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Μόσχας έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού θα αξιολογήσει και θα απαντήσει στην πρώτη Εκκλησία που αναγνώρισε την αυτοκεφαλία στην Ουκρανία.

Η απόφαση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς θα εξαρτηθεί από αυτήν αν το Πατριαρχείο της Ρωσίας διακόψει την κοινωνία με τη Εκκλησία της Ελλάδος, όπως έκανε και με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το οποίο πάντως μνημονεύει τον Πατριάρχη Μόσχας. Σε συνέντευξή του σε ξένο πρακτορείο ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων τόνισε μεταξύ άλλων πως η κατάσταση θα συζητηθεί λεπτομερώς. Επιπροσθέτως, υπογράμμισε ότι η διακοπή της ευχαριστιακής κοινωνίας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο που αποφάσισε το Πατριαρχείο της Μόσχας δεν είχε καμία αρνητική επίδραση στην εσωτερική ζωή της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Αύριο Παρασκευή φτάνει στη Θεσσαλονίκη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος θα τελέσει Πατριαρχική Θεία Λειτουργία και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει συλλείτουργο με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο. Εκεί για πρώτη φορά να μνημονευτεί ο Μητροπολίτης Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος.

Ακολούθως, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα μεταβεί στο Αγιο Ορος, όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη από 19 έως 22 Οκτωβρίου. Το Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης,προερχόμενος από την Θεσσαλονίκη, θα αφιχθεί στην Ι.Μονή Ξενοφώντος, πρώτο του σταθμό στο Άγιον Όρος.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του θα προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας που θα τελεστεί στο νέο Καθολικό της Μονής, με την ευκαιρία της επετείου των 200 ετών από την ανέγερσή του, και θα επισκεφθεί τις Καρυές, αλλά και Ι. Μονές και Σκήτες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης