Κάλυμνος: Παρέλαβε δέμα με λαθραία τσιγάρα από το πλοίο

Κάλυμνος: Παρέλαβε δέμα με λαθραία τσιγάρα από το πλοίο

Το δέμα περιείχε 150 πακέτα τσιγάρων και 40 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων

Kalymnos-tsigara_2
Το ύποπτο δέμα που υπήρχε ανάμεσα στα ασυνόδευτα τα οποία έφτασαν με το πλοίο της γραμμής στην Κάλυμνο, το πρωί της Τετάρτης, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος και τέθηκε υπό επιτήρηση, με αποτέλεσμα να συλληφθεί η 36χρονη Ελληνίδα που πήγε να το παραλάβει.

Όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο που ακολούθησε, το δέμα περιείχε 150 πακέτα τσιγάρων και 40 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων χωρίς την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης κι έτσι παραδόθηκαν στην αρμόδια τελωνειακή υπηρεσία για τον υπολογισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών. Η 36χρονη συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω, που της άσκησε δίωξη για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα και στην Πάτρα

Οκτώ αλλοδαποί ηλικίας 18 ως 48 χρόνων συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Πάτρας από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας, της Άμεσης Δράσης και του Β΄ τμήματος, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά 1.116 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 2.201 είδη παρεμπορίου, τα οποία διέθεταν προς πώληση. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών με κατηγορίες για παραβάσεις του νόμου περί υπαίθριου εμπορίου και του Τελωνειακού Κώδικα κατά περίπτωση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης