Έκαναν λαθρεμπόριο αλκοολούχων ποτών στο Αγρίνιο

Έκαναν λαθρεμπόριο αλκοολούχων ποτών στο Αγρίνιο

Έρευνες για το αν τα ποτά ήταν επικίνδυνα για την υγεία όσων θα τα κατανάλωναν.

Agrinio-lathraia-pota
Μέρα - μεσημέρι γινόταν η παράδοση μεγάλης ποσότητας λαθραίων οινοπνευματωδών ποτών από τον προμηθευτή σε έναν από τους πελάτες του που θα τα διακινούσε στο κατάστημά του! Τώρα ερευνάται αν τα συγκεκριμένα ποτά ήταν «μπόμπες», επικίνδυνα για την υγεία όσων θα τα κατανάλωναν.

Αξιοποιώντας τα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας είχαν θέσει υπό διακριτική παρακολούθηση έναν 59χρονο Έλληνα. Όταν τον είδαν να παραδίδει στο σπίτι ενός 60χρονου κιβώτια που περιείχαν 132 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, τους συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω και κατέσχεσαν τα ποτά για τα οποία δεν υπήρχαν νόμιμα παραστατικά και τιμολόγια αγοραπωλησίας.

Μάλιστα, σε σωματική έρευνα που έκαναν στον 60χρονο, κατέσχεσαν 1.669 ευρώ που θα πλήρωνε για την αγορά, ενώ στο σπίτι του βρήκαν τρεις πλαστικές φιάλες χωρητικότητας πέντε λίτρων που περιείχαν οινοπνευματώδη ποτά τα οποία είχε αγοράσει τον προηγούμενο μήνα, πάλι χωρίς παραστατικά. Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 59χρονου προμηθευτή, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν άλλες 355 φιάλες λαθραίων οινοπνευματωδών ποτών.

Όλα τα λαθραία ποτά εστάλησαν στο αρμόδιο Τελωνείο για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών και δείγματά τους παραδόθηκαν στην Χημική υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. για ανάλυση, ώστε να διαπιστωθεί αν ήταν νοθευμένα. Οι δυο δράστες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου που άσκησε δίωξη σε βάρος τους για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης