Λαμία: Εξαπάτησαν τέσσερις με «μαϊμού» αγγελίες για πωλήσεις οχημάτων

Λαμία: Εξαπάτησαν τέσσερις με «μαϊμού» αγγελίες για πωλήσεις οχημάτων

Δυο νεαροί -ένας 22χρονος και μία 27χρονη- είχαν εξαπατήσει τέσσερις ανυποψίαστους πολίτες από περιοχές της Λαμίας, του Σχηματαρίου, της Ξάνθης και της Θεσσαλονίκης

astynomia_2903
Εύκολο τρόπο να βγάζει χρήματα είχε βρει ένα ζευγάρι Ελλήνων, που αναρτούσαν αγγελίες για την πώληση αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε ιστοσελίδες και εισέπρατταν προκαταβολές από τους υποψήφιους αγοραστές! Ως τώρα, εξιχνιάστηκαν από την Ασφάλεια Λαμίας τέσσερις απάτες και η προανάκριση συνεχίζεται.

Από τις 23 Μαΐου ως τις 11 Ιουνίου, οι δυο νεαροί -ένας 22χρονος και μία 27χρονη- είχαν εξαπατήσει τέσσερις ανυποψίαστους πολίτες από περιοχές της Λαμίας, του Σχηματαρίου, της Ξάνθης και της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι επικοινωνούσαν τηλεφωνικά μαζί τους για να αγοράσουν τα οχήματα που υποτίθεται ότι πωλούσαν. Οι δράστες τους έστελναν με email εξουσιοδοτήσεις για μεταβιβάσεις και αποδείξεις εμβασμάτων με λογότυπα τραπεζών και τους έπειθαν να καταθέσουν χρηματικά ποσά ως προκαταβολές σε δύο συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Με τον τρόπο αυτό, κατάφεραν να τους αποσπάσουν συνολικά 11.200 ευρώ, χωρίς φυσικά να τους παραδώσουν τα οχήματα. Οι δράστες ταυτοποιήθηκαν από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφαλείας και σε που έγινε στην κατοικία του 22χρονου στην Κορινθία από αστυνομικούς του τμήματος Βέλου– Βόχας, βρέθηκαν αποδείξεις ανάληψης χρημάτων από τράπεζες και κάρτες SIM που αποδείκνυαν ότι αυτοί συνομιλούσαν με τα θύματα.

Σε βάρος των δυο δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για απάτες μέσω διαδικτύου και πλαστογραφία από κοινού, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας. Η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες απάτες.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης