Υπόθεση Ζέμπερη: Τέλος στην αντιδικία της οικογένειας με τον ιερέα του νεκροταφείου

Υπόθεση Ζέμπερη: Τέλος στην αντιδικία της οικογένειας με τον ιερέα του νεκροταφείου

Πυροσβεστική παρέμβαση του εισαγγελέα ανάμεσα στην οικογένεια της άτυχης εφοριακού και του ιερέα του νεκροταφείου, που σκοτώθηκε η Δώρα Ζέμπερη – Μετά από διακοπή, οι δύο πλευρές ανακάλεσαν τις μηνύσεις

zeberi_koim
Τέλος έλαβε σήμερα η αντιδικία της οικογένειας της δολοφονημένης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη με τον ιερέα του κοιμητηρίου όπου είχε εντοπιστεί νεκρή η 32χρονη κοπέλα, τον Οκτώβριο του 2019. Οι δυο πλευρές έκλεισαν τη δικαστική διαμάχη μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα του δικαστηρίου, που κλήθηκε σήμερα να δικάσει τις μηνύσεις που είχε καταθέσει η οικογένεια της δολοφονημένης εφοριακού σε βάρος του ιερέα του κοιμητηρίου αλλά και εκείνη που είχε καταθέσει ο ιερέας κατά της οικογένειας της 32χρονης.

Καταλυτικό ρόλο για αυτή την εξέλιξη φαίνεται πως έπαιξε ο ...πυροσβεστικός λόγος και η προσέγγιση του εισαγγελικού λειτουργού, κατά τη διάρκεια της δίκης. Ειδικότερα, μετά τις απολογίες όλων των εμπλεκομένων, ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε από τους αντιδίκους να προσπαθήσουν να τα βρουν με τη διαδικασία να διακόπτεται μάλιστα για μια ώρα ώστε οι δυο πλευρές να έχουν το χρόνο που χρειάζεται για να συζητήσουν.

«Το να αναζητάτε ευθύνες για αυτό που σας συνέβη είναι λογικό. Αλλά έχετε και αλλά παιδιά να κοιτάξετε» είπε ο εισαγγελέας στη μητέρα της αδικοχαμένης εφοριακού. «Η αγάπη και η συγχώρεση είναι το πρώτο πράγμα που διδάσκει ο Θεός», επισήμανε στη συνέχεια ο εισαγγελέας στον ιερέα του κοιμητηρίου, όπου συνήθιζε να πηγαίνει η Δώρα Ζέμπερη, επισκεπτόμενη τον τάφο παιδικού της φίλου.

Τα λόγια αυτά φαίνεται πως έπιασαν τόπο, καθώς μετά τη διακοπή οι δυο πλευρές επανήλθαν στο δικαστήριο και δήλωσαν πως ανακαλούν τις μηνύσεις που είχαν ...ανταλλάξει.

Τι είχε προηγηθεί

Με τη μήνυσή του ο ιερέας κατηγορούσε τη μητέρα, την κόρη αλλά και μια φίλη της δολοφονημένης εφοριακού ότι τον χτύπησαν και του έριξαν σπρέι στα μάτια. Στον αντίποδα, οι τρεις γυναίκες κατηγορούσαν με δική τους μήνυση τον ιερέα εκείνος της καθύβρισε και τις χτύπησε.

Μάλιστα με την έναρξη δίκης οι δυο πλευρές δήλωσαν ότι επιθυμούν να δικαστεί η υπόθεση με τη διαδικασία να ξεκινάει και τη μητέρα της Δώρας Ζέμπερη να καταθέτει στο δικαστήριο: «Εγώ ήμουν φτώχεια γυναίκα και ο ιερέας θέλει να μου πάρει λεφτά και είχε κάνει κατάσχεση στο παιδί μου. Είχε κίνητρο να μου επιτεθεί. Μου είπε να σας κάψει ο Θεός».

Κλείσιμο
Από την πλευρά της η αδελφή της αδικοχαμένης εφοριακού, ανέφερε στο δικαστήριο πως ο ιερέας επιτέθηκε στη μητέρα της και για τον λόγο αυτό εκείνη του έριξε σπρέι στα μάτι. Ανέφερε χαρακτηριστικά για τον ιερωμένο - αντίδικό της: «Μας κοίταξε απαξιωτικά. Μας είπε τρελές. Οι παπάδες μπαίνουν μέσα, πίνουν καφέ, παίζουν κομπολόι και γελάνε. Εμείς περιμένουμε τη δικαίωση για την αδελφή μου. Δεν έχει τιμωρηθεί κανείς για ένα έγκλημα που έγινε με 14 μαχαιριές. Αυτοί οι άνθρωποι ήταν εκεί και είναι ατιμώρητοι. Εγώ θεωρώ ότι ο παπάς θα μπορούσε να βοηθήσει την αδελφή μου. Είδα ξαφνικά τον παπά να αρπάζει τη μάνα μου από το λαιμό και να μην αφήνει με τίποτα. Αναγκάστηκα να βγάλω το σπρέι από την τσάντα μου. Στον αέρα ψέκασα για να σταματήσει η συμπλοκή».

Για «πολλά ψεύδη» από την οικογένεια της εφοριακού έκανε λόγο στο δικαστήριο ο ιερέας και υποστήριξε ότι εκείνες του. «Εγώ δεν επιτέθηκα ποτέ σε καμία. Δεν τις έβρισα. Το “τρελές” το είπα μετά το σπρέι. Είχα χάσει το φως μου εκείνη τη ώρα και το είπα. Μιλούσα πάντα σεβαστικά για τον πόνο τους» εξήγησε.

Τελικά, μετά την απόφαση των δυο πλευρών να αποσύρουν τις μηνύσεις που είχαν ανταλλάξει, το δικαστήριο καταδίκασε μόνο την αδελφή της Δώρας Ζεμπερη για την επίθεση με σπρέι στον ιερέα σε ποινή φυλάκισης 20 ημερών, η οποία μετατράπηκε σε χρηματική προς 2 ευρώ ημερησίως.

Υπενθυμίζεται ότι η 32χρονη εφοριακός είχε βρεθεί άγρια δολοφονημένη στο Β' Νεκροταφείο της Αθήνας, το 2017. Το θύμα έφερε μαχαιριές σε πλάτη, στήθος και κοιλιά. Για τη δολοφονίας της νεαρής κοπέλας συνελήφθη και καταδικάσθηκε 8 σε δυο φορές ισόβια ο Εμ. Σοροπίδης. Η καταδικαστική απόφαση ελήφθη από το Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, τον Ιούλιο του 2018.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης