Δις ισόβια για τον δολοφόνο της Δώρας Ζέμπερη

zeberi-dolofonia_main01

Δώρα Ζέμπερη: Μεγάλη ένταση στο δικαστήριο με τον πατέρα να φωνάζει «θάνατος στο κτήνος» και τον αδερφό να επιτίθεται φραστικά στους αστυνομικούς και να πετάει μπουκάλι - Συγκλονιστικές μαρτυρίες - Η εισαγγελέας κατακεραύνωσε τον δράστη

Την καταδίκη του Εμμανουήλ Σοροπίδη σε δις ισόβια και 9 μήνες, καθώς και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για την υπόθεση της δολοφονίας της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζεμπερη το περασμένο φθινόπωρο, στο Β´ νεκροταφείο Αθηνών.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Μανώλη Σοροπίδη για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα και για τα πλημμελήματα της παράνομης οπλοχρησίας και της παράνομης οπλοφορίας.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης, οι συγγενείς ξέσπασαν, με τον πατέρα να φωνάζει «θάνατος στο κτήνος», ενώ τον συγκρατούσαν οι αστυνομικοί. Φώναζε μάλιστα ότι «θα σου κόψω τα χέρια από τους ώμους κτήνος. Τι δικάζουν; Αυτοί οι άνθρωποι είναι για κρεμάλα». 

Σε έξαλλη κατάσταση και ο αδερφός πέταξε μπουκάλι με νερό και επιτέθηκε στους αστυνομικούς, λέγοντας: «Γιατί χτυπάτε τον πατέρα μου και γελάτε; Αν είχαν σκοτώσει την αδερφή σας, θα γελάγατε;».Η πρόταση και η αγόρευση της εισαγγελέως

Νωρίτερα, την ενοχή του 58χρονου κατηγορούμενου Μανώλη Σοροπίδη για τη δολοφονία της 33χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, χωρίς κανένα ελαφρυντικό πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας Μίνα Σωτηροπούλου.

Η εισαγγελέας δεν πείστηκε ούτε κατ’ ελάχιστο από τον ισχυρισμό που προέβαλε απολογούμενος ο κατηγορούμενος, υποστηρίζοντας ότι ένας Αθηναίος δικηγόρος και ένα ακόμα πρόσωπο με το ψευδώνυμο Χάρης ήταν εκείνοι από τους οποίους πήρε την εντολή να βγάλει για 3-4 μήνες εκτός υπηρεσίας η άτυχη εφοριακό.

Η εισαγγελική λειτουργός αγορεύοντας χαρακτήρισε αξιόλογό πρόσωπο την Δώρα Ζέμπερη, τόσο για την κοινωνία, όσο και για την οικογένειά της, η οποία αντί να χαίρεται την ηλικία ξεχρέωνε χρέη από τζόγο. Είχε πολλά φορτία στην πλάτη της, όπως είπε η εισαγγελέας.

«Είχε απογοητευτεί από τον κόσμο των ζωντανών - Αντί να είναι ερωτευμένη πήγαινε στο νεκροταφείο»

«Είχε πολλές πηγές κινδύνου η Ζέμπερη. Δεύτερη πηγή κινδύνου ήταν το επάγγελμά της. Είχε περαιώσει 230 υποθέσεις.

Η Δώρα είχε διαισθανθεί τον κίνδυνο και για αυτό είχε αφήσει 500 ευρώ μέσα σε νέα βιβλίο και τα pin των καρτών της. Μια νέα κοπέλα αντί να είναι ερωτευμένη και να διασκεδάζει πήγαινε στο νεκροταφείο. Η Δώρα μάλλον είχε απογοητευτεί από τον κόσμο των ζωντανών και πλησίαζε τον κόσμο των νεκρών, το μοναδικό της καταφύγιο. Και αυτό ενόχλησε...τον κατηγορούμενο. Ανάλωσε τη ζωή του στα ναρκωτικά και στις κλοπές».

Σε άλλο σημείο της αγόρευσης της η κυρία Σωτηροπούλου ανέφερε ότι υπάρχουν πολλές αντιφάσεις, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο κάποιος άλλος να συνέταξε τα υπομνήματα με τα οποία άλλαξε την αρχική του ομολογία.

Ακόμη, η εισαγγελέας επισήμανε ότι τα σημεία που επλήγη η Δώρα δεν ήταν τυχαία, ήταν πολλά, ήταν μοιραία. Η οικογένεια δεν θα πάρει ποτέ απάντηση γιατί έφυγε αυτό το κορίτσι».

Και έκλεισε την αγόρευσή της στηλιτεύοντας το γεγονός ότι χάρη στο νόμο αποφυλακίστηκε πριν να είναι έτοιμος να επανενταχθεί. «Δεν ήταν έτοιμος να αποφυλακιστεί. Αυτό ήταν το μεγάλο έγκλημα της πολιτείας. Τρεις τέσσερις μήνες μετά έκανε έγκλημα.Την παρακολουθούσε ένα μήνα. Χάλασε τη ζωή του, τη ζωή μιας κοπέλας και της οικογένειας».

«Ήθελαν να την "καθαρίσουν" και να μου φορτώσουν το έγκλημα»

Προηγουμένως, απολογούμενος ο κατηγορούμενος έδωσε σήμερα μία νέα εκδοχή μετοχοποιώντας δικηγόρο των Αθηνών ισχυριζόμενος ότι η συμφωνία ήταν να την τραυματίσει ώστε να μείνει εκτός υπηρεσίας για 3 -4 μήνες.

Περιγράφοντας την τραγική σκηνή στο νεκροταφείο είπε: Έβγαλα το μαχαίρι. Έβαλα δύναμη, την έκοψα στο χέρι την τραυμάτισαν και στο πρόσωπο. Τραβώντας την τσάντα στη διάρκεια της πάλης, η κοπέλα έπεσε πάνω μου. Ακούμπησε το κούτελο της, γυρνά με κοιτά σηκώνεται και φεύγει. Έφυγα κι εγώ μετά την άκουσα να φωνάζει, «αστυνομία βοήθεια». Από την τσάντα πήρα το κινητό και 5ευρω. Πέταξα το μαχαίρι και την μπλούζα και πήγα στο μαγαζί του Πακιστανού που μου είχαν υποδείξει να αφήσω το κινητό. Μου έδωσε 20 ευρώ, πήρα ηρωίνη και γύρισα σπίτι.

Πρόεδρος: Είναι πολλαπλά τα χτυπήματα

Κατηγορούμενος : Το άκουσα από την τηλεόραση. Ήθελαν να την καθαρίσουν και να χρεώσουν σε μένα το έγκλημα. Έφυγε από μένα περπατώντας. Δεν έκανα εγώ τη μαχαίρια στην καρδιά.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι αρχικά ομολόγησε τη δολοφονική πράξη προκειμένου να προστατέψει την κόρη του και να μην πάθει κακό. Η αποστροφή του αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πατέρα της Δώρας, ο οποίος φώναξε «Εσύ ήθελες να προστατέψει την κόρη σου, αλλά σκότωσες το δικό μου παιδί».

ΣΧΟΛΙΑ (39)

Μάρκος

Τσακάλι η δικαστίνα.. τον έβαλε να γράψει κάποιες λέξεις..ειδε τα ορθογραφικά λάθη σε σχέση με τα υπομνήματα που έγραψε και καλά μόνος του και έτσι φάνηκε πως δεν τα έγραψε μόνος του αλλά κάποιος άλλος τον βοήθησε ή του τα υπέδειξε..

Ερινύα

Το τερατώδες έγκειται στο εξής : Αυτό το κτήνος αποφυλακίστηκε με το νόμο Παρασκευόπουλου έξι μήνες πριν κάνει το τελευταίο και βαρύτερο από τα εγκλήματα που έχει κάνει ! Μέχρι και η Εισαγγελέας αναφέρθηκε με βδελυγμία και έκανε λόγο για έγκλημα της πολιτείας ! Και ο υπεύθυνος, ο ηθικός αυτουργός, κυκλοφορεί ελεύθερος και .........."περήφανος" για τα - κατά την Εισαγγελέα - εγκλήματά του. Αντί να ζητήσει ταπεινά συγγνώμην από τα δεκάδες θύματά του, περιφέρει την εμετική οίησή του από 'μαρκούτσι" σε "μαρκούτσι" σαν χάχας ! ! !

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Η Ελληνική Δικαιοσύνη απεφάνθη. Η ετυμηγορία της απολύτως σεβαστή καί, τό κατ' εμέ, υπεράνω πάσης κριτικής. Νομίζω όμως ότι η Δικαιοσύνη δικάζει ανθρώπους, καί όχι κτήνη. Αυτά δέν κρίνονται. Άνθρωπος είναι ο κριθείς, καί όχι κτήνος. Αδελφέ, ''σύ τίς εί ο κρίνων αλλότριον οικέτην; Τώ ιδίω Κυρίω στήκει ή πίπτει. Σταθήσεται δέ. Δυνατός γάρ εστιν ο Θεός στήσαι αυτόν. Ήμαρτον πολλοί μεγάλα φανερώς, αλλ' ειργάσαντο μείζονα κρυπτώς. Καί όν σύ κρίνεις, τούτον άγιον παρά τώ Θεώ ευρήσεις''. Άν, αδελφέ, ασχοληθώ μέ τίς αμαρτίες μου, οι οποίες ''υπερήραν τήν κεφαλήν μου καί ωσεί φορτίον βαρύ εβαρύνθησαν επ΄εμέ'' καί γιά τίς οποίες θά δώσω λόγο στόν Θεό, ''ουκ εξαρκέσει ο χρόνος τής ζωής μου κλαύσαι υπέρ αυτών''. Πώς ν' ασχοληθώ μέ τίς ελάχιστες καί ασήμαντες δικές σου αμαρτίες, γιά τίς οποίες δέν θά δώσω λόγο; ''Πάντες παραστησόμεθα τώ βήματι τού Χριστού. Έκαστος τό ίδιον φορτίον βαστάσει καί περί εαυτού λόγον δώσει τώ Θεώ.'' Άν, πάντως, επιτρέπεται νά χαρακτηρίσω κάποιον, χαρακτηρίζω μόνο τόν εαυτό μου, λέγων μετά τού Ψαλμωδού : ''Εξουδενωμένος, Κύριε, καί κτηνώδης εγενήθην παρά Σοί''. Μετά τής εν Κυρίω αγάπης. Αδελφός Δημήτριος.

dora

η δικαιοσύνη απεφάνθη τζιμακο αλλά μόνο μέχρι εκεί που την παίρνει. Ο δολοφόνος είναι ένας λυσασμενος σκύλος ας τιμωρήσει κ αυτούς που άφησαν το σκύλο ελεύθερο. Κ ίσως υπάρχουν κ άλλοι πίσω από αυτή την ιστορία που ποτέ δε θα μάθουμε η δικαιοσύνη όμως απεφάνθη. Τέλος καλό όλα καλά. Κ όσον αφορά τα λεγόμενα του ευαγγελίου μου ακούγονται ως άλλοθι για να είμαστε επιεικείς σε φαινόμενα διαφθοράς, εγκληματικών πράξεων κτλ. Η διαφθορά και η εγκληματικότητα δεν αντιμετωπίζονται με λόγια αγάπης στην σημερινή πραγματικότητα σε λίγο θα μπουκάρουν οι Τούρκοι με τις ευλογίες του Τσίπρα πάνε να τους πεις αυτά που έγραψες.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Αδελφή dora, σ' ευχαριστώ θερμώς. Σύ οίδας τί λέγεις. Ο κύων κρείσσων μού εστιν, ότι καί αγάπην έχει καί εις κρίσιν ουκ έρχεται. Αδελφός Δημήτριος.

Ερινύα

Αδελφέ Δημήτριε, Προτού ανταπαντήσω, επίτρεψέ μου πρώτα να απευθυνθώ στη αγαπητή Dora και να την ευχαριστήσω για την ψύχραιμη και ρεαλιστική της απάντηση προς εσένα . Θα επανέλθω εν ενθέτω χρόνω.

Ερινύα

Φίλτατε Δημήτριε, Όπως και άλλοτε σου έχω αναφέρει, τα λεγόμενά σου είναι βαθύτατα "θεολογημένα" και οπωσδήποτε απολύτως σεβαστά ! Υπάρχει όμως πάντοτε ένα στοιχείο στις απόψεις σου, το οποίο κυριαρχεί και το οποίο τις καθιστά λιγότερο ελκυστικές, λιγότερο "ανθρώπινες", λιγότερο αποδεκτές και εν τέλει λιγότερο ωφέλιμες : Είναι το στοιχείο της υπερβολικής αυστηρότητας. Δεν ζούμε σε Μοναστική κοινότητα. Δεν είμαστε άριστοι, ούτε καν καλοί ενδεχομένως. Δεν βρισκόμαστε στόν .....τελικό διαγωνισμού θεολογικών γνώσεων ! Δεν είμαστε υποψήφιοι ...."αλάνθαστοι", απλώς προσπαθούμε να κάνουμε όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη. Με λίγα λόγια, είμαστε άνθρωποι. Συνεπώς, κατά την ταπεινή μου άποψη, παρέλκει αυτή η αυστηρότης και μάλλον κακό παρά καλό επιφέρει. "Μηδέ άγαν", μια και διέπεσαι από αρχαιοπρεπή έφεση. Γνωρίζεις κάλιον εμου ότι ...."άνθρωπος, εν τιμή ων, ού συνήκε, παρασυνεβλήθη τοις κτήνεσι τοις ανοήτοις και ομοιώθη αυτοίς" . Ομοιώθη ! ! ! Άραγε τί έκανε ένας που σφαγίασε αναίτια, αδόκητα, απρόκλητα και αδίστακτα έναν άλλον άνθρωπο ; ; ; ; ;

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Όταν λάβω κατά νούν τά πλήθη τών πεπραγμένων μοι δεινών καί εις έννοιαν έλθω τής φοβεράς εκείνης ετάσεως, τόμω συνέχομαι, ιλιγγιώ, ταράττομαι, αμηχανώ καί τί πράξω ουκ επίσταμαι. Εκτυφλωθείς γάρ ταίς ηδοναίς τών ατάκτων παθών, εσκοτισμένην έχω καί ψυχήν καί καρδίαν. Διό, μόνος εγώ εν ανθρώποις κολασθήσομαι. Αλλ' άπασαν τήν ελπίδα μου τώ φιλανθρώπω Κριτή αναθέμενος, πρός Αυτόν καταφεύγω καί συντεριμμένος κραυγάζω Αυτώ: Δώρησαι, Κύριε, κατάνυξιν τή ταπεινή μου ψυχή πρό τελευτής καί σώσον με. Ευχαριστώ. Δημήτριος.

παρασκευοπουλε

δολοφονεεεε...

εφη

αυτο το "στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων" δεν επρεπε να το κανετε.πρεπει να πληγωθηκε.

@εφη

Κρίμα, μείον μια ψήφος του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές ,γιατί το 2015 σάρωσε στις φυλακές ο ΣΥΡΙΖΑ! Ξεπέρασε σε ποσοστά και το 85%. Τους το ανταπόδωσε φυσικά με το νόμο Παρασκευοπουλου.....

Σε 5 χρόνια θα είναι έξω και οι άδειες θα ξεκινήσουν σε δυο χρόνια

Μόλις βγει θα τσεπώσει και το πακέτο που του έταξε ο επιχειρηματίας που πλήρωσε το συμβόλαιο θανάτου.

george

Οι μπολσεβικοι σε κανα εξαμηνο θα τον βγαλουν εξω...μονο θανατικη ποινη σε τετοια κτηνη

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟΣΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΘΥΜΑΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΟΣΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ; ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΕΣ ;!!!!

Βαριά οπλισμένος

ο αστυνομικός στα αριστερά της φωτό!

Παρασκευόπουλος

Μην ανησυχείς παιδί μου, σε 3 μήνες θα σε αφήσουμε πάλι ελεύθερο!!

...

Δις ισόβια, άρα σε 5 χρόνια θα είναι έξω.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

1996324

Για δραματικές αλλαγές στο χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης κάνουν λόγο μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και αποδίδουν το συγκεκριμένο νομοθέτημα σε ψηφοθηρικούς λόγους – Η «τεχνητή» πανεπιστημιοποίηση υποβαθμίζει όλα τα διπλώματα αναφέρει στο protothema.gr o πρύτανης του ΕΜΠ Γιάννης Γκόλιας - Για τελειωτικό χτύπημα στην Παιδεία κάνει λόγο η Νίκη Κεραμέως

19