Τα φετινά «κρητικά μαγειρέματα του δρόμου» θα έχουν δεκάδες μοναδικές δημιουργίες από τους διακεκριμένους μάγειρες των ξενοδοχείων της Ελούντας, του Αγίου Νικολάου και της Ιεράπετρας, αλλά και των εστιατορίων της περιοχής.
Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει ο κρητικός αμπελώνας, αφού θα είναι εκεί με τα καλύτερα, βραβευμένα κρασιά τους οι οινοποιοί: Λυραράκης, Στραταριδάκης, Διαμαντάκης, Δουλουφάκης, Πατεριανάκης, Ντουράκης, Ζαχαριουδάκης, Δασκαλάκης, Γαβαλάς, Μαραγκάκης και Μονή Τοπλού.
Βεβαίως, δεν θα λείψουν τα κοκτέιλ ρακής και τοπικών αποσταγμάτων από την Σιγανός ΑΕ και τα ευρηματικά κοκτέιλ των μπαρ του Αγίου Νικολάου. Όσο για το ρακοκάζανο, αυτό το ετοιμάζει με τον πιο προσεγμένο τρόπο η... μαεστρία των μελών του Συλλόγου παραδοσιακών αποσταγματοποιών νομού Λασιθίου!
Οι φιλοξενούμενοι μάγειρες
Και βέβαια, οι εκπλήξεις της βραδιάς αναμένονται από τους φιλοξενούμενους σεφ. Τα πιο διάσημα ονόματα της ελληνικής μαγειρικής τέχνης θα είναι στην Κιτροπλατεία του Αγίου Νικολάου: Μανόλης Παπουτσάκης, Αλέξανδρος Τσιοτίνης, Σωτήρης Ευαγγέλου, Γιάννης Λουκάκος, Μιχάλης Χάσικος, πατήρ Επιφάνιος, Νανά Γκαμπούρα, Μυρσίνη Λαμπράκη και Μαρία Λόη.
Διοργανώνουν: Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Αγίου Νικολάου (ΠΑΟΔΑΝ) με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.
Παρουσιάζουν ο Μιχάλης Ατσαλάκης και η Αναστασία Μπιτζηλαίου.