«Κρητικά μαγειρέματα του δρόμου»: Οι καλύτεροι σεφ στήνουν πάγκους και μας καλούν στον Άγιο Νικόλαο

«Κρητικά μαγειρέματα του δρόμου»: Οι καλύτεροι σεφ στήνουν πάγκους και μας καλούν στον Άγιο Νικόλαο

Εκεί που στήνεται το μεγαλύτερο τραπέζι κρητικής κουζίνας, υπό την... ενορχήστρωση του Γιάννη Μπαξεβάνη - Η κρητική κουζίνα απόψε στα καλύτερά της στον Άγιο Νικόλαο

kritika-mageiremata
Τα φετινά «κρητικά μαγειρέματα του δρόμου» θα έχουν δεκάδες μοναδικές δημιουργίες από τους διακεκριμένους μάγειρες των ξενοδοχείων της Ελούντας, του Αγίου Νικολάου και της Ιεράπετρας, αλλά και των εστιατορίων της περιοχής.



Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει ο κρητικός αμπελώνας, αφού θα είναι εκεί με τα καλύτερα, βραβευμένα κρασιά τους οι οινοποιοί: Λυραράκης, Στραταριδάκης, Διαμαντάκης, Δουλουφάκης, Πατεριανάκης, Ντουράκης, Ζαχαριουδάκης, Δασκαλάκης, Γαβαλάς, Μαραγκάκης και Μονή Τοπλού.

Κλείσιμο
Βεβαίως, δεν θα λείψουν τα κοκτέιλ ρακής και τοπικών αποσταγμάτων από την Σιγανός ΑΕ και τα ευρηματικά κοκτέιλ των μπαρ του Αγίου Νικολάου. Όσο για το ρακοκάζανο, αυτό το ετοιμάζει με τον πιο προσεγμένο τρόπο η... μαεστρία των μελών του Συλλόγου παραδοσιακών αποσταγματοποιών νομού Λασιθίου!

Οι φιλοξενούμενοι μάγειρες

Και βέβαια, οι εκπλήξεις της βραδιάς αναμένονται από τους φιλοξενούμενους σεφ. Τα πιο διάσημα ονόματα της ελληνικής μαγειρικής τέχνης θα είναι στην Κιτροπλατεία του Αγίου Νικολάου: Μανόλης Παπουτσάκης, Αλέξανδρος Τσιοτίνης, Σωτήρης Ευαγγέλου, Γιάννης Λουκάκος, Μιχάλης Χάσικος, πατήρ Επιφάνιος, Νανά Γκαμπούρα, Μυρσίνη Λαμπράκη και Μαρία Λόη.

Διοργανώνουν: Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Αγίου Νικολάου (ΠΑΟΔΑΝ) με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Παρουσιάζουν ο Μιχάλης Ατσαλάκης και η Αναστασία Μπιτζηλαίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης