Φωτιά στην Κεφαλονιά: Πέρασε ανάμεσα από τα σπίτια - Στην παραλία οι τουρίστες

Φωτιά στην Κεφαλονιά: Πέρασε ανάμεσα από τα σπίτια - Στην παραλία οι τουρίστες

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά - Φοβούνται αναζωπυρώσεις - Εκκενώθηκαν τουριστικά καταλύματα και ξενοδοχεία - Παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην περιοχή

kefalonia-fotia-dekapente
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε περίπου στις 10 το πρωί του Σαββάτου η μεγάλη φωτιά με τα δύο μέτωπα στην Κεφαλονιά, στα χωριά Βλαχάτα και Λουρδάτα.

Νωρίτερα κάτοικοι και τουρίστες είχαν βγει έντρομοι στους δρόμους, ενώ ο δήμος έδωσε εντολή εκκένωσης ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμμάτων στα Λουρδάτα, όπου η φωτιά πέρασε ανάμεσα από τα σπίτια.

INKEFALONIA.GR : Πυρκαγιά στο Λουρδά


Όπως δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, οι τουρίστες οδηγήθηκαν στην παραλία του χωριού, ενώ υπήρχαν διαθέσιμα και σε ετοιμότητα λεωφορεία σε περίπτωση που κρινόταν απαραίτητη η απομάκρυνσή τους.

kefalonia-touristes-paralia


«Η πυρκαγιά στην κυριολεξία πέρασε μέσα από τις αυλές των κατοικιών στην περιοχή Λουρδάτα στην Κεφαλονιά χωρίς να κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές. Η φωτιά έκαψε μια παλιά αποθήκη που βρισκόταν μέσα στο δάσος και ένα χωματουργικό μηχάνημα. Σε συνεργασία με την Αστυνομία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κεφαλονιάς, εκκένωσε κατοικίες και καταλύματα της περιοχής για να μην κινδυνέψει καμιά ανθρώπινη ζωή», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητή της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Ιονίων Νήσων Ανδρέας Ρίζος. 

Ο δήμαρχος Αργοστολίου βρισκόταν στην περιοχή από την πρώτη στιγμή και ανέφερε πως επρόκειτο για δύο μέτωπα: «Γύρω στις 5.15 τα ξημερώματα ξέσπασε η φωτιά σε δύο μέτωπα σε Βλαχάτα και Λουρδάτα. Η πολιτική προστασία του Δήμου Αργοστολίου, έφτασε έγκαιρα στο σημείο, όπως και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Επικοινωνήσαμε με τον γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος για να στείλουν επιπλέον εναέρια μέσα, καθώς τα Πετζετέλ λόγω του ισχυρού ανέμου δεν μπορούσαν να επιχειρήσουν. Περίπου 200 τουρίστες τους μεταφέραμε στην παραλία του Λουρδά για μεγαλύτερη ασφάλεια. Εκκενώσαμε τα ξενοδοχεία στην περιοχή και τους πήγαμε στην παραλία για να μην κινδυνέψουν και φέραμε και λεωφορεία για να τους μεταφέρουμε αν χρειαστεί εκτός περιοχής. Ευτυχώς γύρω στις 8 το πρωί ο αέρας κόπασε και είχαμε καλύτερα αποτελέσματα».

Κλείσιμο
kefalonia-fotia-dekaeksi
kefalonia-fotia-dekatessera
kefalonia-fotia-dodeka


Η μάχη των πυροσβεστών, ωστόσο, θα συνεχιστεί για τον φόβο των αναζωπυρώσεων και στο σημείο παραμένουν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Οι φωτιές ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα, με διαφορά λίγων λεπτών, ενώ πολλοί τοπικοί παράγοντες κάνουν λόγο για εμπρησμό.

Κατά την διάρκεια της πυρκαγιάς κάηκε μετασχηματιστής της ΔΕΗ και για το λόγο αυτό στο μισό χωριό των Βλαχάτων κόπηκε το ηλεκτρικό ρεύμα.

INKEFALONIA.GR :Πυροσβεστικό ελικόπτερο Τύπου Ερικσον επιχειρή στον Λουρδά


kefalonia-fotia-dekatessera
kefalonia-fotia-deka
kefalonia-fotia-dekatria
kefalonia-fotia-dyo
kefalonia-fotia-ena
kefalonia-fotia-ennia
kefalonia-fotia-eptajpg
kefalonia-fotia-okto
kefalonia-fotia-tria
kefalonia-fotia-eksi


Πηγή φωτογραφιών: kefaloniapress.gr, inkefalonia.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης