Κοζάνη: Ηλικιωμένη παραλίγο να παγιδεύσει τους απατεώνες με τα τροχαία

Κοζάνη: Ηλικιωμένη παραλίγο να παγιδεύσει τους απατεώνες με τα τροχαία

Κατάλαβε ότι της έλεγαν ψέματα πως είχε χτυπήσει η κόρη της και επιχείρησε να τους παραδώσει στην αστυνομία

astynomia_pyrgos
Ένας απρόβλεπτος παράγοντας χάλασε τα σχέδια των ανδρών της Αστυνομίας, που είχαν οργανώσει επιχείρηση στην περιοχή των ΚΤΕΛ στην Κοζάνη για να συλλάβουν τον «εισπράκτορα» της σπείρας απατεώνων, την οποία είχε παρασύρει σε ραντεβού μια ψύχραιμη ηλικιωμένη!

Το υποψήφιο θύμα αντιλήφθηκε αμέσως ότι αυτός που της τηλεφώνησε το μεσημέρι της Τετάρτης και ισχυρίστηκε ότι η κόρη της είχε πάθει τροχαίο ατύχημα και έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα ήταν απατεώνας. Έτσι, προσποιήθηκε την αναστατωμένη και συμφώνησε να δώσει τα 18.000 ευρώ που της ζήτησαν. Ταυτόχρονα, όμως, ειδοποίησε την Αστυνομία και έβαλε σε ανοιχτή ακρόαση τη συνομιλία της με τους δράστες!

Οι αστυνομικοί άκουσαν σε ποιο σημείο δόθηκε το ραντεβού για την παράδοση των χρημάτων και αμέσως κινητοποίησαν ισχυρές δυνάμεις. Όμως, ενώ η ηλικιωμένη συζητούσε τις τελικές λεπτομέρειες, μπήκε στο σπίτι η... κόρη της χωρίς να γνωρίζει τι συνέβαινε! Ο απατεώνας έκλεισε αμέσως το τηλέφωνο κι έτσι χάθηκε η ευκαιρία να εξαρθρωθεί το κύκλωμα!

*** Όμως, μία 81χρονη στη Δράμα στάθηκε ακόμη πιο άτυχη, καθώς παρέδωσε 32.500 ευρώ σε απατεώνες! Η ηλικιωμένη δέχτηκε τηλεφώνημα από άγνωστο που της είπε ότι είναι γιατρός και πρέπει να χειρουργήσει τον γιο της, ο οποίος δήθεν έπεσε θύμα τροχαίου. Της είπε να βάλει σε μια σακούλα 32.500 ευρώ και να τα τοποθετήσει κάτω από ένα παγκάκι, απ' όπου αργότερα τα παρέλαβαν οι συνεργοί του και εξαφανίστηκαν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης