Μεγάλο ποσό και όπλα στα σπίτια χασισοκαλλιεργητών στην Ξάνθη

Μεγάλο ποσό και όπλα στα σπίτια χασισοκαλλιεργητών στην Ξάνθη

Τα τέσσερα δενδρύλλια κάνναβης ύψους δυο ως 2,65 μέτρων εντοπίστηκαν σε έναν προσεκτικά διαμορφωμένο χώρο δίπλα στο σπίτι του 41χρονου, ο οποίος συνελήφθη μαζί με τον συνεργό του.

28-02-10-image-58
Πολύ χρήμα, την προέλευση του οποίου δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν, είχαν στην κατοχή τους δύο Έλληνες ηλικίας 41 και 39 χρόνων που καλλιεργούσαν μια μίνι χασισοφυτεία σε χωριό της Ξάνθης, ενώ στις κατοικίες τους κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Κομοτηνής και παράνομος οπλισμός.

Τα τέσσερα δενδρύλλια κάνναβης ύψους δυο ως 2,65 μέτρων εντοπίστηκαν σε έναν προσεκτικά διαμορφωμένο χώρο δίπλα στο σπίτι του 41χρονου, ο οποίος συνελήφθη μαζί με τον συνεργό του. Στον χώρο της φυτείας και στα σπίτια τους βρέθηκαν 84 γραμμάρια κάνναβης στο στάδιο της αποξήρανσης, τέσσερις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 12,6 γραμμαρίων και ένα τσιγαριλίκι, ενώ κατασχέθηκαν ακόμη ένα αεροβόλο πιστόλι, ένα μαχαίρι μήκους 18 εκατοστών, ένα πτυσσόμενο κλομπ και κάρτες κινητής τηλεφωνίας.

Αυτό που έκανε εντύπωση στους αστυνομικούς, ήταν τα μετρητά ύψους 3.550 ευρώ που βρέθηκαν στα δυο σπίτια και κατασχέθηκαν ως προερχόμενα από τις πωλήσεις της παραγωγής της φυτείας. Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης, ο οποίος άσκησε σε βάρος τους δίωξη για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Την στιγμή που τρύπωνε σε μια θαμνώδη περιοχή της Φλώρινας και ξεκινούσε το πότισμα της μικρής χασισοφυτείας που καλλιεργούσε, συνέλαβαν οι αστυνομικοί του τμήματος Αμυνταίου έναν 48χρονο Έλληνα το βράδυ της Τρίτης. Στον χώρο της φυτείας βρέθηκαν τρία δενδρύλλια κάνναβης ύψους ως 1,60 μέτρου, ενώ κατασχέθηκαν τα σύνεργα της καλλιέργειας. Ο δράστης παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Φλώρινας που του απήγγειλε κατηγορία κακουργηματικού χαρακτήρα για καλλιέργεια ναρκωτικών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης