Πυροσβεστική: 46 δασικές πυρκαγιές στο τελευταίο 24ωρο

Πυροσβεστική: 46 δασικές πυρκαγιές στο τελευταίο 24ωρο

Συνολικά επιχείρησαν 577 πυροσβέστες, 197 οχήματα, 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και περιοδικά τα εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης - Πυρκαγιά και ζημιές στο εργοστάσιο «Καρέλια» στην Καλαμάτα

pirosvestiki_fotia
Σε 46 ανέρχονται οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Συνολικά επιχείρησαν 577 πυροσβέστες, 197 οχήματα, 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και περιοδικά τα εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης. Επίσης, συνδρομή παρείχαν 10 υδροφόρες των περιφερειών και των ΟΤΑ.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι φωτιές που εκδηλώθηκαν στις περιοχές Βύρωνα και Αρτέμιδα Αττικής, καθώς και στους Δελφούς Φωκίδας είναι σε ύφεση και οριοθετημένες.

Σημειώνεται, ότι τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, καθώς και κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Ζημιές σε εργοστάσιο του «Καρέλια» στην Καλαμάτα

Για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χώρο καπνεργοστασίου του «Καρέλια», στην περιοχή Ασπρόχωμα Καλαμάτας, ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία στις 15:58 σήμερα.

Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν εκτενείς υλικές ζημιές σε εξοπλισμό του εργοστασίου. Στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος 11 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με τέσσερα οχήματα.

Για το ανωτέρω περιστατικό, προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης