Κρήτη: Μετακομίζει το Λιμεναρχείο Ηρακλείου

limenplak2

“Είναι ένα θέμα που απασχολεί το Ηράκλειο εδώ και δεκαετίες και πιστεύω ότι έχουν ωριμάσει πλέον οι συνθήκες για να μεταφερθεί το Λιμεναρχείο σε νέο κτίριο”, ανέφερε το Σάββατο ο Γιάννης Πλακιωτάκης - Η επικρατέστερη λύση

Άμεσες αναμένονται να είναι οι εξελίξεις για το κτιριακό ζήτημα του Κεντρικού Λιμεναρχείου, όπως προανήγγειλε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, στη διάρκεια των χθεσινών επαφών που είχε στο Ηράκλειο.

“Είναι ένα θέμα που απασχολεί το Ηράκλειο εδώ και δεκαετίες και πιστεύω ότι έχουν ωριμάσει πλέον οι συνθήκες για να μεταφερθεί το Λιμεναρχείο σε νέο κτίριο. Είναι αυτονόητο ότι η συγκεκριμένη διαδικασία μεταφοράς του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου θα πρέπει ξεκινήσει πάρα πολύ άμεσα”, είπε ο κ. Πλακιωτάκης.

Η επικρατέστερη λύση

Οι λύσεις που εξετάζονται βρίσκονται εντός του λιμανιού. Ο χώρος που προκρίνεται και φαντάζει ως ο επικρατέστερος για την μετεγκατάσταση του Λιμεναρχείου είναι το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ηρακλείου, απέναντι ακριβώς από το Τελωνείο.

Όπως έγινε γνωστό, κατά τη διάρκεια των επαφών που είχε ο Υπουργός Ναυτιλίας, το εν λόγω κτίριο είναι 800 τετραγωνικών, εντός του οποίου απασχολούνται... τέσσερα άτομα! Μάλιστα, με το που άκουσε αυτή την τελευταία σημαντική λεπτομέρεια, ο κ. Πλακιωτάκης ζήτησε να επισπευσθούν οι σχετικές διαδικασίες.

Ο κ. Υπουργός Ναυτιλίας αφότου ολοκληρώθηκε η σύσκεψη που είχε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο, επισκέφθηκε και επιθεώρησε εξωτερικά τον προτεινόμενο χώρο.

“Το κτιριολογικό ζήτημα απασχολεί εδώ και αρκετά χρόνια την Υπηρεσία. Υπάρχουν κάποιες δυσλειτουργίες (σ.σ. στο κτίριο όπου βρίσκεται το Λιμεναρχείο) οι οποίες έχουν διαπιστωθεί. Έχουν αναφερθεί στον κ. Υπουργό, ο οποίος εξετάζει τη βέλτιστη λύση.”, ανέφερε με τη σειρά του ο Λιμενάρχης Ηρακλείου κ. Ευθύμης Δουβής.

“Προτάθηκαν κάποιες πιθανές λύσεις. Οι λύσεις που αναζητούνται βρίσκονται εντός λιμένα κι εντός του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, ο οποίος παραχωρεί όλες τις κτιριακές υποδομές σε όλες τις Υπηρεσίες. Πιστεύουμε ότι θα έρθουν σε ένα στάδιο ωρίμανσης και θα υλοποιηθούν κάποια σχέδια για την μεταστέγαση της Υπηρεσίας σε κάποιο χώρο καλύτερο, ο οποίος θα είναι σύμφωνος με τις απαιτήσεις της τοπικής κοινωνίας, αντάξιος του κύρους του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου”, κατέληξε ο κ. Δουβής.

Πηγή: Cretalive

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ma98

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν, μεταξύ άλλων, ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 523,1 γραμμαρίων, δυο κλώνους δενδρυλλίων κάνναβης που ζύγιζαν ένα κιλό και 408 γραμμάρια και κατεργασμένη κάνναβη τύπου «σοκολάτα» βάρους 1,9 γραμμαρίου

botiliarisma

Αποφύγετε δυσάρεστες... εκπλήξεις και μποτιλιαρισμενους δρόμους με την on line εφαρμογή του newsauto.gr σε συνεργασία με την Google...