«Καμπάνα» 100 ευρώ σε εργαζόμενη του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» επειδή κάπνιζε

genimatas-hospita

Η εργαζόμενη εντοπίστηκε να καπνίζει στη γραμματεία της Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων - Τι προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας για τον αντικαπνιστικό νόμο

Στην «τσιμπίδα» των ελεγκτών του Σώματος Επιθερωητών Υγείας έπεσε μια εργαζόμενη σε νοσοκομείο επειδή κάπνιζε.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν μετά τις καταγγελίες που έκανε μέσω επιστολής προς το υπουργείο Υγείας, το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας, την Περιφέρεια Αττικής, τον Συνήγορο του Πολίτη, την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και άλλους εμπλεκόμενους φορείς ο ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ) και για την προστασία από το παθητικό κάπνισμα, Ανδρέας Μπαρδάκης.

Στις καταγγελίες που είχε δημοσιεύσει και το protothema.gr περιγραφόταν η συμπεριφορά νοσοκόμων και γιατρών που κάπνιζαν σε νοσηλευτικά ιδρύματα.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, λοιπόν, και συγκεκριμένα στις 10:30 το πρωί της 8ης Αυγούστου οι ελεγκτές εντόπισαν εργαζόμενη να καπνίζει σε γραφείο της γραμματείας της Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων.

Στη συγκεκριμένη εργαζόμενη επιβλήθηκε πρόστιμο 100 ευρώ.

Δείτε το πόρισμα των Ελεγκτών που δημοσίευσε το iatropedia.gr

foto-porisma


Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας απέστειλε στις Περιφέρειες της χώρας και τους φορείς του Δημοσίου εγκύκλιο για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Στόχος της εγκυκλίου ήταν η διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας μέσω της αποτροπής των δυσμενών επιδράσεων του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους χώρους και χώρους συνάθροισης κοινού. Βασικό στοιχείο πέραν των απαραίτητων ενεργειών ενημέρωσης του κοινού αποτελεί και η υπενθύμιση της κείμενης νομοθεσίας προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και η εντατικοποίηση των ελέγχων αναφορικά με την ορθή και αυστηρή τήρηση του σχετικού θεσμικού πλαισίου κατά προτεραιότητα:

Ι. Σε όλα τα κτίρια όπου στεγάζονται Γραφεία Δημοσίων Υπηρεσιών, Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου που εποπτεύονται και επιχορηγούνται από το Κράτος, Οργανισμοί και άλλα Ιδρύματα (Ο.Τ.Ε., Δ.Ε.Η., ΕΛ.ΤΑ. κ.λ.π).

II. Σε όλες τις μονάδες παροχής Υπηρεσιών Υγείας, όπως: Νοσοκομεία, Ιδιωτικές Κλινικές, Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία, Δημοτικά Ιατρεία, Ιδιωτικά Ιατρεία–Οδοντιατρεία, Φαρμακεία, Λοιπές μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.) κ.α.

III. Σε όλους τους χώρους που παρέχεται εκπαίδευση όπως: Σχολεία, Πανεπιστήμια, Τεχνολογικά Ιδρύματα, Φροντιστήρια.

IV. Στα νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς, παιδότοπους.

V. Σε κλειστούς χώρους διεξαγωγής αθλοπαιδιών, ομαδικών αθλημάτων και αθλητικών εκδηλώσεων.

VI. Στους κλειστούς ή στεγασμένους χώρους των χώρων παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, καθώς επίσης

α) σε όλους τους δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους, κλειστούς ή στεγασμένους, που χρησιμοποιούνται για την παροχή εργασίας, (β) στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (γ) στους παντός είδους κλειστούς χώρους αναμονής, (δ) στα αεροδρόμια, εξαιρουμένων των χώρων που ειδικά προσδιορίζονται για τους καπνιστές, (ε) στους σταθμούς μεταφορικών μέσων και επιβατικών σταθμών λιμένων, (στ) στα παντός είδους κυλικεία, (ζ) στα παντός είδους μέσα μαζικής μεταφοράς συμπεριλαμβανομένων των επιβατηγών δημόσιας χρήσης αυτοκινήτων, με μετρητή (ταξί) και αγοραίων, η) στα πάσης φύσεως αυτοκίνητα, ιδιωτικής και δημοσίας χρήσης, όταν επιβαίνουν ανήλικοι κάτω των 12 ετών.

Διαβάστε την εγκύκλιο

ΣΧΟΛΙΑ (249)

Εσείς που υποστηρίζετε το κάπνισμα ακούστε κι αυτό

Να μερικά στοιχεία από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας: 200.000 εισαγωγές τον χρόνο γίνονται στα νοσοκομεία λόγω τού καπνίσματος δεσμεύοντας έτσι το 10,7% τού προϋπολογισμού τους. Θα μπορούσαν δηλαδή να χρησιμοποιούσουν τα χρήαμτα αυτά σε άλλους τομείς όπως έρευνα. Ενώ 15000 άτομα πεθαίνουν κάθε χρόνο από το τσιγάρο αφήνοντας μια τρύπα στο δημοσιονομικό πρόβλημα και στον προϋπολογισμό τής χώρας. Χώρια αυτούς που πληρώνουμε από την τσέπη μας για μακροχρόνιες θεραπείες πάλι από τον προϋπολογσιμό τής χώρας. Αυτά για όσους λένε ποιον πειράζω που καπνίζω. Ναι ρε, όλοι έχουμε πρόβλημα που καπνίζεις εσύ. Κανονικά έπρεπε να απαγορευτεί το κάπνισμα ΕΝΤΕΛΩΣ όχι μόνο σε δημόσιους χώρους. Αλλά τέλος πάντων θέλετε να καπνίζετε να πάθετε καρκίνο, ΧΑΠ και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας? Δικαίωμά σας το πώς θα πεθάνετε, κάν'τε το αλλά μόνοι σας χωρίς να μας υποβάλλετε στο να κανπνίζουμε κι εμείς. Τόσο δύσκολο είναι να βγεις έξω να πάρεις την δόση σου και να ξαναμπείς μέσα? Αλλά τι λέω, εδώ δεν σέβεσαι τα παιδιά σου, θα σεβαστείς τούς άλλους?

Μαμήσι και στρατιωτικό περίπατο

Μόνο έτσι καταλαβαίνει ο ελληναράς.

Νάγια Οικονόμου

Μόνο έτσι.

Μυτόγκας

Θα πάει ο Πολάκης να κάνει διαμαρτυρία μέ μπάφους έξω από το νοσοκομείο για την άδικη μεταχείριση της συντρόφισσας που κάπνιζε......

Καλα τα πρωτοσελιδα αλλα...

Εδω ζουμε. Αν ειναι πυροτεχνημα ή θα εφαρμοστει ο αντικαπνιστικος νομος θα το δουμε με τα ματια μας. Για ωρες στο αρθρο διαβαζουμε για εναν ακτιβιστη που για να πεισει καποιον να κανει ελεγχο σε νοσοκομεια που καπνιζουν μεσα σε πνευμονολογικες κλινικες, επρεπε να στειλει επιστολες σε δεκα υπουργεια και σαραντα υπηρεσιες. Αν αποδειξει οτι οντως ειναι ικανος ο Κουλης παντως, θα τον ψηφισω κι ας μην τον παω.

Γιάννης

Βάλτε το καλά στο ηλιθιο μυαλό σας, το κάπνισμα βλάπτει έτσι και αλλιώς, ίσως για να το καταλάβεις πρέπει να πάθεις καρκίνο αλλά τότε θα είναι πολυ αργά. Μέχρι τότε να σας βάζουν χίλια πρόστιμα τη μέρα να σας πηδάνε , ζώα . Και τα ανόητα σχόλια να τα βάλετε στον οπίσθιο σας , ευχαριστώ

μαυρο στην ΝΔ του κουλη

από την θητεια του στις ΗΠΑ το μονο που καταλαβε και θελει να μεταφερει στην Ελλαδα είναι ο ταλιμπανισμος και η υστερια των αντικαπνιστων

όλο ανοησιες

οι συριζαιοι και γενικά οι αριστεροί δε γίνεστε ανθρωποι λόγω απίστευτης ηλιθιότητας που διαθέτετε, να ξερεις

Χμμ

Το αστείο είναι ότι τσιγαρακι σε νοσοκομείο κάνουν μόνο στην Ελλάντα και στην μέση Ανατολή

Αντρέας

Παρντόν ρε φίλε. Είναι δικαίωμά σου να καπνίζεις αλλά είναι ταλιμπανισμός και υστερία να μη θέλω να καπνίσω εγώ; Πώς την έχετε δει δηλαδή; Μονά ζυγά δικά σας; Εσείς δικαίωμα στο ντουμάνι, αλλά εμείς γιοκ δικαίωμα στον καθαρό αέρα; Πάρ'το χαμπάρι, είστε δεινόσαυροι. Ήδη το 70% των Ελλήνων δεν καπνίζει.

Με Εισαγγελέα ή μη θα εφαρμοστεί παντού

Λέει ο άλλος οτι εμείς οι αντικαπνιστές που στο κάτω κάτω είμαστε και η πλειοψηφία ΠΙΑ θα γίνομαστε ο περίγελος και οι γραφικοί αν καταγγείλουμε τις παραβάσεις παρά τις ευγενείς συστάσεις μας και την κλήση της αστυνομίας πρώτα, έχω να του πώ οτι θα περνάμε σε φάπες και μπουνίδια ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ και με το νόμο μάλιστα... απλά περιμένουμε την εξαγγελία με τη συγκεκριμένη δράση της κυβέρνησης για την ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ισχύ του ΝΟΜΟΥ απο Σεπτέμβρη

Ολόκληρο νοσοκομείο

Μία μόνο παράβαση? Αν είναι έτσι τότε πολύ κακό για το τίποτα.

Δηλαδή

από την έναρξη τής επανεφαρμογής τού αντικαπνιστικού νόμου, έχει βεβαιωθεί μόνο μία παράβαση σε όλη την Ελλάδα? Καλά κρασιά!

Φρίξος β'.

Μπράβο στην κυβέρνηση που τόλμησε να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο για τον αντικαπνιστικο νόμο και δεν φοβήθηκε όπως έκαναν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις για να μην χάσουν τα ψηφαλακια. Μπράβο συνεχίστε έτσι και θα είμαστε όλοι μαζί σας.

+1

Έτσι

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης