Καταγγελίες για παραβάσεις του αντικαπνιστικού νόμου: Καπνίζουν ακόμα και στα νοσοκομεία!

strifto-kapnisma-tsigaro

Αμετανόητοι καπνιστές οι Έλληνες - Οργασμός γύρω από την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου - Η εφαρμογή του νόμου για την απαγόρευση του καπνίσματος δεν πτόησε ιδιαίτερα τους καπνιστές στη χώρα μας που δε διστάζουν να καπνίσουν ακόμα και στον ευαίσθητο χώρο των νοσοκομείων

Αμετανόητοι καπνιστές αποδεικνύονται οι Έλληνες, είτε πρόκειται για ασθενείς, συνοδούς, είτε ακόμα και για το υγειονομικό προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία, σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν δημοσιοποιηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. στα δημόσια νοσοκομεία, σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν δημοσιοποιηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, ο ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ) και για την προστασία από το παθητικό κάπνισμα, Ανδρέας Μπαρδάκη, σε επιστολή του προς το υπουργείο Υγείας, το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας, την Περιφέρεια Αττικής, τον Συνήγορο του Πολίτη, την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και άλλους εμπλεκόμενους φορείς περιλαμβάνει δύο χαρακτηριστικές καταγγελίες που αποδεικνύουν ότι, παρά την πρόθεση της κυβέρνησης για αυστηρή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου σε όλους τους δημόσιους χώρους, τελικά στα ελληνικά νοσοκομεία το κάπνισμα ζει και βασιλεύει.

Καταγγελίες-γροθιά στον αντικαπνιστικό νόμο

«Η μητέρα μου νοσηλεύεται λόγω χαμηλού αιματοκρίτη στο ‘Αγία Ολγα’, στην Α’ παθολογική κλινική στον 6ο όροφο. Είναι 87 ετών με άνοια. Την 26/7 στις 6 το πρωί προσπαθούσα να βρω νοσοκόμα να μου δώσει κουβέρτα και να αλλάξει την πάνα γιατί ήταν βρεγμένη έως το λαιμό. Μετά από 30 λεπτά η καθαρίστρια μου είπε να ψάξω στο γραφείο των γιατρών. Με το άνοιγμα της πόρτας, τρεις νοσοκόμες είχαν ντουμανιάσει τον κόσμο στο κάπνισμα. Πάλι καλά που προνόησαν να ανοίξουν και παράθυρο.. Υπολόγισα ότι δεν ήταν στο πόστο τους πάνω από 60 λεπτά. Τελικά το καθυστέρησαν αρκετά για να αναλάβει το «εγχείρημα» της αλλαγής πάνας η βάρδια των 7. Η μπόχα, μπόχα όμως», καταγγέλλει η κυρία Ελίζα Μαγγλάρη με ανάρτησή της στη δημόσια ομάδα «Stop στο παθητικό κάπνισμα» στο Facebook.

Λίγες ημέρες αργότερα, γυναίκα με ειδικές ανάγκες αναφέρει ότι είχε ραντεβού με γιατρό στο παθολογικό τμήμα του Νοσοκομείου «Γεννηματάς». «Δεν τον βρήκα στο γραφείο – ιατρείο του, οπότε πήγα στην αίθουσα ιατρών να τον αναζητήσω. Ανοίγω την πόρτα και με υποδέχθηκε ένα κύμα καπνού από τσιγάρα. Η ατμόσφαιρα δε ήταν θολή. Δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Εγώ… Η ακόμη καπνίστρια», αναφέρεται στην ανάρτησή της στην ίδια ομάδα στο Facebook.

sxo09


Υγειονομικοί έλεγχοι και συστάσεις

Στην επιστολή τους προς όλους τους αρμόδιους φορείς ο κ. Μπαρδάκης ζητά να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητοι υγειονομικοί έλεγχοι και να γίνουν αυστηρές συστάσεις. «Είναι σημαντικό να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή και ευαισθησία από την Πολιτεία καθώς με το κάπνισμα εντός των κλειστών χώρων των κρατικών νοσοκομείων, ειδικά όταν γίνεται από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, εκτίθενται άμεσα σε κίνδυνο άτομα με σοβαρές και χρόνιες παθήσεις, οι ασθενείς και οι επισκέπτες, αλλά και οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, κατά παράβαση και των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας των εργαζόμενων στους χώρους εργασίας», σημειώνει.

Οργασμός γύρω από την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου

Παρά τα όσα λυπηρά καταγγέλλονται από τους πολίτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την μη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στον ευαίσθητο χώρο των νοσοκομείων, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπιος Παυλόπουλος δηλώνει αισιόδοξος για την εφαρμογή της νομοθεσίας.

Συγκεκριμένα, κατά την συνάντηση που είχε χθες με τον επικεφαλής της Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος, καθηγητή Παναγιώτη Μπεχράκη, ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι, «εμείς, οι Έλληνες, μπορούμε να δείξουμε τον δρόμο και σε άλλους σ' ένα τόσο μεγάλο θέμα, όπως είναι το θέμα ότι τα παιδιά, ‘εξ απαλών ονύχων’, για να χρησιμοποιήσω την γνωστή έκφραση, πρέπει να είναι ενήμερα».

Ο κ. Μπεχράκης υπενθύμισε ότι τα κλειστά γραφεία του δημόσιου τομέα αποτελούν, μαζί με τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τα σημεία όπου «εκκρεμεί» η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου αλλά σημείωσε ότι «έχουμε φτάσει σήμερα να έχουν μειωθεί οι καπνιστές, να έχουμε μία μεταστροφή των απόψεων του κοινού για το κάπνισμα, τα παιδιά να αποστρέφονται το κάπνισμα και να είμαστε μπροστά στην τελική εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Είναι ένα δύσκολο βήμα, το οποίο πιστεύουμε ότι θα γίνει επιτυχώς διότι, για πρώτη φορά, εκτός από την αμέριστη δική σας συμπαράσταση, έχει και την πολιτική βούληση της κυβέρνησης». Και πρόσθεσε ότι, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει βάλει το θέμα πολύ ψηλά στην ατζέντα του, ενώ στο υπουργείο Υγείας σήμερα «επικρατεί οργασμός γύρω από την εφαρμογή του νόμου».

ΣΧΟΛΙΑ (37)

Ανδρομέδα

ο Κούλης βάλθηκε να μας κάνει Έλληνας άνθρωπος από το μέλλον Απαγορεύεται το ποτό ,τσιγάρο οι γυναίκες Με λίγα λόγια μακάκας ακόμα και στο Enterprise ο Captain κάπνιζε κάνα πουράκι κάπου-κάπου όταν έκανε τα ταξίδια του

Γιαννης

Αμ το άλλο τώρα, να μην το πω; Κατεβαίνω το μεσημέρι στον ηλεκτρικό στην Ομόνοια, και είναι κάτω αραχτα κάτι πρεζόνια και καπνίζουν. Ας υποθέσω καλοπροαίρετα για την ώρα, τσιγάρο το περί ού ο λόγος και όχι το έως τώρα ποινικά κολάσιμο. Συναντώ είκοσι μέτρα πιο πέρα μπροστά στα ΑΤΜ εκεί υπόγεια μια ομάδα πεζών αστυνομικών και τους ρωτώ αν επιτρέπεται, και τους δείχνω στο οπτικό τους πεδίο τους καπνίζοντες. Μου λέει ο ένας, εεεεεεε....... όχι......θα το δούμε..... Και αμέσως.... επενέβη, και βιαστικά πήγε να προλάβει δέκα μέτρα πιο πέρα τους υπόλοιπους για να φύγουν από την άλλη πλευρά..... Εντάξει... έλεος...... ή αισχος.....;

ΜΑΤΖΑΦΛΑΡΑΣ

5 χρόνια Σύριζα πήραν αέρα όλοι τους και κάνουν ότι τους ΚΑΠΝΊΣΕΙ!!! θα τους κοπεί σιγά σιγά....

Αγιορειτισσα με παρέα

Είμαι καπνιστής, αλλά: Το οτι συζητάμε ακόμη για το αυτονόητο απαγόρευσης του καπνίσματος σε ΟΛΟΥΣ τους δημόσιους χώρους, το προσπερναω. Εννοείται να απαγορευτεί δια ροπάλου, χθες οχι σήμερα. Όμως: σε οποιαδήποτε επιχείρηση οπως καφέ και εστίασης, να δοθεί η επιλογή στον ιδιοκτήτη, αν θα είναι καπνιστών ή μη. Έτσι ώστε ο καθείς της αντιπάλου " παρατάξεως " να εισέρχεται με δίκη του ευθύνη και με αποδοχή των κανόνων που επικρατούν στο αντίπαλο " στρατόπεδο ". Τόσο απλά χωρίς υστερίες...

Νικος

2019 και ακομα πιστευετε οσοι καπνιζετε οτι δεν θα υποστειτε τις βλαβερες συνεπειες του τσιγαρου; Εχω συγγενεις μου θεριακληδες καπνιστες που πεθαναν πριν τα 70 τους και ηταν φανατικοι και το παιζαν κοτσωνατοι και δεν μασανε κτλπ. Οταν βεβαιο καρκινος του πνευμονα τους χτυπησε την πορτα αλλαξαν αρδην τα πραγματα. Ο καρκινος τους ξεπαστρεψε τον εναν 55 και τον αλλο 66 ετων. Τι αφησαν πισω τους; Θλιψη και δυο οικογενειες με παιδια και εγγονια που δεν θα χαρουν ποτε τον παππου τους. Μαγκες κανενας δεν την γλιτωσε απο το τσιγαρο. Κοφτε πριν ειναι αργα και καντε αυτο το δωρο στον εαυτο σας και στις οικογενειες σας. Μαγκια ειναι να μην καπνιζεις .

Α καλα

Εδω γερμανια να δειτε πως καπνιζουν η νοσοκομες και η γιατροι

αλήτες

αριστεροί

Μη ψάχνεις για τη άκρη

Η μικροπαρανομία παρατυπία είναι στο πολιτισμό των Ελλήνων. Ολα στη ζωή μας γίνονται στο αν και στο περίπου. Γιαυτό και, παρότι ως χώρα γεωγραφικά είμαστε μοναδικά χαρισματικοί, εντούτοις ως λαός σερνόμαστε στον πάτο γενικώς.

Ντουμάνι

Νότιο ΒΑΛΚΑΝΙΣΤΑΝ

Bρεε

Δεν μας επέστρεψε στην κανονικότητα ο Κούλης;;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης