ΠΟΕΔΗΝ: Νέες καταγγελίες για περιστατικά βίας στο Νοσοκομείο Άρτας

ΠΟΕΔΗΝ: Νέες καταγγελίες για περιστατικά βίας στο Νοσοκομείο Άρτας

Στο Νοσοκομείο δεν υπάρχει κανένας φύλακας

artas
«Ξέφραγο αμπέλι» μοιάζει το Νοσοκομείο Άρτας αφού ελλείψει προσωπικού φύλαξης δεν λείπουν τα βίαια περιστατικά κατά του υγειονομικού προσωπικού.

Σύμφωνα με καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), την προηγούμενη εβδομάδα στο Νοσοκομείο, που δυστυχώς δεν υπάρχει κανένας φύλακας, χρήστης τοξικών ουσιών απειλούσε οργισμένος το προσωπικό του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και ταυτόχρονα συνοδός ασθενών έσπασε την τζαμαρία της πόρτας των ΤΕΠ.

«Από τύχη δεν είχαμε τραυματισμό από τα θραύσματα», σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση για τα περιστατικά η ΠΟΕΔΗΝ υπενθυμίζοντας ότι «έχουμε επισημάνει αρκετές φορές την πλημμελή φύλαξη των Νοσοκομείων χωρίς η προηγούμενη κυβέρνηση να πάρει μέτρα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνάντηση γνωριμίας που είχε το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό Βασίλη Κοντοζαμάνη, έθεσαν υπόψη των δύο κυβερνητικών στελεχών τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει το υγειονομικό προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων από βίαιες συμπεριφορές συνοδών και ασθενών καθώς και τα κρούσματα κλοπών που μαστίζουν τις δομές υγείας.

Κέντρο Υγείας-«φάντασμα» στο Βουργαρέλι
Εν τω μεταξύ όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ το Κέντρο Υγείας Βουργαρελίου έχει εξελιχθεί σε ΚΥ-«φάντασμα», καθώς υπάρχει μόνο ένας ειδικευμένος γιατρός, ο οδοντίατρος και διευθυντής της δομής.

Κλείσιμο
Το ΚΥ Βουργαρελίου που εξυπηρετεί πάνω από 15.000 κατοίκους καλύπτεται μόνο από κάποιους αγροτικούς γιατρούς και τα έκτακτα περιστατικά διακομίζονται στην Άρτα που είναι μιάμιση ώρα απόσταση με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των ασθενών.
«Συχνά έχουν καταγραφεί περιστατικά που κινδύνεψε η ζωή τους εξαιτίας της κατάστασης του Κ.Υ.», καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Χωρίς ασθενοφόρο το ΚΥ Καλεντίνης
Εικόνα «αποσύνθεσης» επικρατεί και στο Κέντρο Υγείας Καλεντίνης αφού διαθέτει μεν τρεις οδηγούς-πλήρωμα ασθενοφόρου αλλά δεν έχει ασθενοφόρο!

Το ασθενοφόρο που υπάρχει «είναι ένα παλιό με μόνιμες βλάβες», σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ και αυτό έχει ως συνέπεια «τα έκτακτα περιστατικά μεταφέρονται με ιδιωτικά μέσα (αγροτικά οχήματα, ΙΧ) εάν κληθεί ασθενοφόρο από Άρτα ή Βουργαρέλι που υπάρχουν σταθμοί του ΕΚΑΒ είναι μιάμιση ώρα απόσταση».

Συνεπεία όλων των παραπάνω, η ΠΟΕΔΗΝ κάνει έκκληση στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να καλύψει το ΚΥ Βουργαρελίου με ιατρικό προσωπικό και το ΚΥ Καλεντίνης με ασθενοφόρο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης