Αχαΐα: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Μετόχι

Αχαΐα: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Μετόχι

Τα πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής μπήκαν μέσα στο έλος, περιόρισαν την φωτιά και έσωσαν το δάσος της Στροφυλιάς από την καταστροφή

4866970
Υπό μερικό έλεγχο έθεσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Μετόχι της δυτικής Αχαΐας.

Βασικό μέλημα των πυροσβεστών ήταν να περιοριστεί η φωτιά στο Μετόχι, να μην απειλήσει την προστατευόμενη περιοχή της Στροφυλιάς.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας αρχιπύραρχος Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, «έπειτα από μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής, όπου τα πεζοπόρα τμήματα μπήκαν μέσα στο έλος, καταφέραμε να θέσουμε υπό μερικό έλεγχο την φωτιά».

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την πυρκαγιά και να επέμβουν σε περίπτωση που σημειωθούν αναζωπυρώσεις.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στο Μετόχι της Δυτικής Αχαΐας το βράδυ της Δευτέρας. Λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, η φωτιά ανησύχησε την Πυροσβεστική, που έσπευσε στην περιοχή με ισχυρές δυνάμεις, ώστε να μην κινδυνεύσει το δάσος της Στροφυλιάς.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, το μέτωπο της φωτιάς βρισκόταν κοντά στη λίμνη του Πρόκοπου και βασικό μέλημα των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν να μην απειληθεί η προστατευόμενη περιοχή του δάσους της Στροφυλιάς.

Κλείσιμο
Στο σημείο επιχείρησαν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 22 πυροσβέστες, ένα μηχάνημα έργου, πέντε υδροφόρες ΟΤΑ και Περιφέρειας.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης