Συνάντηση Βερβεσού - Αλεξανδρή: Επί τάπητος σειρά ζητημάτων που απασχολούν το δικηγορικό σώμα

Συνάντηση Βερβεσού - Αλεξανδρή: Επί τάπητος σειρά ζητημάτων που απασχολούν το δικηγορικό σώμα

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης εξέφρασε στον πρόεδρο του ΔΣΑ την πρόθεση της κυβέρνησης για την άμεση αντιμετώπιση των εν λόγω ζητημάτων

aleksandris
Τη πρόθεσή για την άμεση αντιμετώπιση σειράς ζητημάτων που απασχολούν το δικηγορικό σώμα, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνος Αλεξανδρής, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε, χθες, με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας (ΔΣΑ) Δημήτρη Βερβεσό.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΔΣΑ ένα από τα ζητήματα που τέθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης ήταν και η άμεση υλοποίηση του προγράμματος δικηγορικής άσκησης για 2.500 ασκουμένους, σε δικαστήρια και δικηγορικά γραφεία. Ακόμη, κατά τη συνάντηση επισημάνθηκε η ανάγκη αναμόρφωσης του θεσμού της νομικής βοήθειας, ενώ ο κ. Αλεξανδρής δεσμεύτηκε να πραγματοποιήσει την πρώτη του θεσμική του συνάντηση με φορείς της Δικαιοσύνης στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, καθώς τον αισθάνεται «δεύτερο σπίτι του».

Ολόκληρη η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΔΣΑ για τη συνάντηση έχει ως εξής:

«Με το νέο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Πάνο Αλεξανδρή, συναντήθηκε (31.7.2019) στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, ο Πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός.

Ο νέος Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης δήλωσε ότι, μετά από 37 έτη μαχόμενης δικηγορίας, φιλοδοξεί να συμβάλει υπό τη νέα θεσμική του ιδιότητα στην επίλυση των χρονιζόντων προβλημάτων της Δικαιοσύνης, ιδίως δε εκείνων που ταλανίζουν επί μακρόν το δικηγορικό σώμα. Επέλεξε δε, συμβολικά, η πρώτη του θεσμική του συνάντηση με φορείς της Δικαιοσύνης να πραγματοποιηθεί στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, καθώς τον αισθάνεται «δεύτερο σπίτι του».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός, αφού συνεχάρη τον νέο Γενικό Γραμματέα και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του, ανέφερε ότι η θεσμική συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Δικαιοσύνης και του δικηγορικού σώματος πρέπει να είναι ειλικρινής, μόνιμη, στενή και αποδοτική επ’ ωφελεία των συλλειτουργών της Δικαιοσύνης.

Κατά τη συνάντηση, πέραν των γενικών θεμάτων που είχαν τεθεί από τη Συντονιστική Επιτροπή στον Υπουργό Δικαιοσύνης στις 23.7.2019, συζητήθηκαν εκτενώς τα ακόλουθα θέματα, που άπτονται των αρμοδιοτήτων του νέου Γενικού Γραμματέα:

Κλείσιμο
1. Η άμεση υλοποίηση του προγράμματος δικηγορικής άσκησης, για 2.500 ασκουμένους, σε δικαστήρια και δικηγορικά γραφεία, έναντι ποσού 650 € μηνιαίως, με χρηματοδότηση μέσω του Προγράμματος Απασχόλησης Νέων (ΠΑΝ) της ΕΕ, την υλοποίηση του οποίου έχει αναλάβει επιτροπή υπό τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

2. Η ανάγκη αναμόρφωσης του θεσμού της νομικής βοήθειας και επίσπευσης της εκκαθάρισης των αμοιβών μέσω του ΤΑΧΔΙΚ, του οποίου προεδρεύει exofficio ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου.

3. Η άμεση κύρωση των υποβληθέντων στο Υπουργείο νέων Οργανισμών Προσωπικού και Κανονισμών Διαιτησίας των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών και Θεσσαλονίκης.


Ο νέος Γενικός Γραμματέας αναγνώρισε τη σπουδαιότητα της άμεσης αντιμετώπισης όλων των παραπάνω ζητημάτων και δήλωσε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ταχεία επίλυσή τους».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης