Αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ το εξαιρετικό μυθιστόρημα της Ζοέλ Λοπινό «Αυτό το σπίτι είσαι εσύ»

Αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ το εξαιρετικό μυθιστόρημα της Ζοέλ Λοπινό «Αυτό το σπίτι είσαι εσύ»

Πολύ μυθιστόρημα και λίγο εγχειρίδιο αυτοβελτίωσης ή το ανάποδο, το βιβλίο της Γαλλίδας συγγραφέως που επέλεξε να γράφει στα ελληνικά από αγάπη για τη χώρα μας ανοίγει νέους συναρπαστικούς ορίζοντες. Μέσα μας.

XRWfMA
Αυτή την Κυριακή το εξαιρετικό μυθιστόρημα της Ζοέλ Λοπινό «Αυτό το σπίτι είσαι εσύ» είναι στο ΘΕΜΑ.

Πρώτα από όλα η συγγραφέας: Η Ζοέλ Λοπινό είναι Γαλλίδα, αλλά από την πλευρά της μητέρας της έχει ελληνική ρίζα. Σπούδασε σε πανεπιστήμια στη Γαλλία και την Ελλάδα και επί 20 χρόνια εργάστηκε ως εκπαιδευτικός.

Γράφει στα ελληνικά, μολονότι η γλώσσα μας για τη Ζοέλ δεν είναι η μητρική της. Παρόλ' αυτά, το συγγραφικό της ταλέντο απέδωσε μια σειρά από μπεστ-σέλερ («Η αγριλιά», «Πιάσε τ’ άστρα της ζωής» και «Μια στάλα δηλητήριο, μια στάλα μέλι»).

Στο μυθιστόρημα που συνοδεύει την εφημερίδα μας αυτή την Κυριακή, η Λοπινό συνθέτει μια θαυμάσια, πρωτότυπη παραβολή: Μέσα από την ιστορία μιας γυναίκας, της Στέλλας, μεταδίδει μηνύματα για το πώς αλλάζει η ρότα της ζωής, ακόμη και όταν αυτή μοιάζει αναπόδραστη και προδιαγεγραμμένη. Γιατί, όταν η Στέλλα συναντά έναν σοφό άνθρωπο στη μορφή ενός άγνωστου άνδρα, τα πάντα στο προσωπικό της σύμπαν ανατρέπονται.

Κλείσιμο
Η παραίτηση από την προσπάθεια πετιέται στα σκουπίδια και ένα νέο, αισιόδοξο και φωτεινό κεφάλαιο ανοίγει για την ηρωίδα της Ζοέλ Λοπινό. «Η ζωή της εδώ και μερικούς μήνες τής ανήκε ολότελα. Δίχως παραχωρήσεις μήτε εκπτώσεις.Με μια πλήρη παλέτα χρωμάτων. Τι πιο ωραίο απ’ το να μη σου βάζουν τροχοπέδη σε κάθε σου κίνηση; Τι πιο ξεκούραστο απ’ το να μη σου πριονίζουν τα σχέδια με σκοτεινά σενάρια ή απαξίωση; Η Στέλλα ανέπνεε ξανά! Ζούσε ξανά! Ονειρευόταν ξανά και τολμούσε ξανά!» γράφει -και διδάσκει- η συγγραφέας.

Μη χάσετε αυτή την Κυριακή μαζί με το Πρώτο ΘΕΜΑ το συγκινητικό μυθιστόρημα της Ζοέλ Λοπινό «Αυτό το σπίτι είσαι εσύ».


Αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ το εξαιρετικό μυθιστόρημα της Ζοέλ Λοπινό «Αυτό το σπίτι είσαι εσύ»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης