Καιρός: Καύσωνας με 40άρια και υγρασία

Καιρός: Καύσωνας με 40άρια και υγρασία

Τους 40°C θα φτάσει σήμερα το θερμόμετρο, ενώ σε συνδυασμό με την υγρασία, η ατμόσφαιρα σε πολλές περιοχές της χώρας θα είναι αποπνικτική

paralia_main01
Αποπνικτική θα είναι σήμερα η ατμόσφαιρα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας τόσο γιατί το θερμόμετρο θα σκαρφαλώσει στους 40°C, όσο και γιατί η υγρασία θα είναι σε σχετικά υψηλά ποσοστά και αυτό θα εντείνει τη δυσφορία των πολιτών.

Χθες Σάββατο το ρεκόρ θερμοκρασιών έσπασε στη Λάρισα, που το θερμόμετρο έφτασε τους 39.5 βαθμούς, ενώ όπως επισημαίνει το meteo.gr, και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά επικράτησαν υψηλές θερμοκρασίες με τον υδράργυρο να φτάνει στους 36-37 βαθμούς Κελσίου.

Οι οκτώ υψηλότερες θερμοκρασίες όπως κατεγράφησαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών:

thermokrasies-savvato-rekor



Υψηλές θερμοκρασίες μέχρι τo τέλος του Ιουλίου

Υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να επικρατήσουν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας έως και τουλάχιστον το τέλος του μήνα, με την Κυριακή, σήμερα 28/07, να είναι η θερμότερη ημέρα.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η κίνηση των θερμών αερίων μαζών μέχρι και τις βραδινές ώρες της Τρίτης 30/07.
Meteo.gr: Κίνηση θερμών αερίων μαζών Σάββατο 27/07/2019 - Τρίτη 30/07/2019



Κλείσιμο
Αναλυτικά σήμερα Κυριακή, θα έχουμε ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες που κατά τόπους θα συνδυάζονται με έντονη αίσθηση δυσφορίας.

Τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις δίνοντας πρόσκαιρους όμβρους ή πρόσκαιρες βροχές και ενδεχομένως λίγες σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια ορεινά και στη συνέχεια στα βορειοδυτικά ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 17 έως 36, στην Ήπειρο από 18 έως 36 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 17 έως 39 και πιθανόν τοπικά στη Θεσσαλία 40 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 20 έως 36, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 38 και πιθανόν τοπικά 39 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 31 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 19 έως 34 βαθμούς, ενώ στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ, με εξαίρεση τα βορειοδυτικά πελάγη όπου θα πνέουν νότιοι εντάσεων 4 με 5 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίοι οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έως νοτιοδυτικοί με εντάσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και ζέστη, με τοπικά αυξημένη αίσθηση δυσφορίας. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, πυκνότερες κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, ενώ σχετικά αυξημένη θα είναι η αίσθηση δυσφορίας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς.

Μεγάλη πιθανότητα για έντονο κύμα ζέστης και στις αρχές Αυγούστου, προβλέπει και ο ερασιτέχνης μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, που γράφει στην σελίδα του στο facebook: «Γερή δείχνει η αναρρίχηση του υδραργύρου στις περισσότερες περιοχές της χώρας κυρίως προς τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας όπου σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία πολύ θερμές αέριες μάζες από τη βόρεια Αφρική δείχνουν αποφασισμένες να κινηθούν ανατολικότερα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης