Συνάντηση Τσιάρα με τους προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων

Συνάντηση Τσιάρα με τους προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων

Κατά τη συνάντηση τέθηκε τόσο το θέμα της δυσλειτουργίας που προκαλείται από την εφαρμογή συγκεκριμένων διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα και του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας

ΤΣΙΑΡΑΣ-_Δικηγοροι_23_7_19
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας και ο υφυπουργός Δημήτρης Κράνης, δέχθηκαν σήμερα το απόγευμα εθιμοτυπικά τη συντονιστική επιτροπή της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας. Κατά τη συνάντηση τέθηκε τόσο το θέμα της δυσλειτουργίας που προκαλείται από την εφαρμογή συγκεκριμένων διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα και του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, αλλά και το χρόνιο ζήτημα της καθυστέρησης στην απονομή της Δικαιοσύνης.

Ακόμη, οι εκπρόσωποι του δικηγορικού κόσμου έθεσαν υπόψη της νέας ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης και θέματα που άπτονται του κλάδου τους.

Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης αναγνώρισε τους δικηγόρους ως φυσικούς συμμάχους στη διαρκή προσπάθεια για την αναμόρφωση του θεσμού της Δικαιοσύνης. Μάλιστα, ο κ. Τσιάρας επανέλαβε τη βούληση της Κυβέρνησης για την αποκατάσταση της ηρεμίας στις τάξεις της Δικαιοσύνης και τη θωράκιση της ανεξαρτησίας της.

Τέλος ο κ. Τσιάρας εξέφρασε την ανάγκη για την από κοινού αντιμετώπιση των χρόνιων ζητημάτων του χώρου μέσα από διαρκή θεσμικό διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης