Μητσοτάκης για την Υγεία: Στόχος μας η βελτίωση της καθημερινότητας των ασθενών

Μητσοτάκης για την Υγεία: Στόχος μας η βελτίωση της καθημερινότητας των ασθενών

Άμεσες δράσεις για ευπαθείς ομάδες όπως οι καρκινοπαθείς - Εμφαση στην πρόληψη και στην πρωτοβάθμια φροντίδα - Και προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού

kyriaygeia
Από στοχευμένες, χειρουργικές παρεμβάσεις για την ανακούφιση των ασθενών και τη βελτίωση της δύσκολης καθημερινότητας τους μεσα στο σύστημα δημόσιας υγείας θα ξεκινήσει η υλοποίηση του κυβερνητικού έργου στο ευαίσθητο αυτο πεδίο, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του στο υπουργείο Υγείας, το μεσημέρι της Τρίτης.

Μια επίσκεψη η οποία είχε χαρακτηριστικά...βρετανικής ακρίβειας καθώς ο Πρωθυπουργός έφτασε ακριβώς στη μια το μεσημέρι, όπως όριζε το προγραμμα, στην Αριστοτέλους, όπου ήδη τον περίμεναν, έξω απο την είσοδο, στη σκάλα ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός Βασιλης Κοντοζαμάνης. Ηταν μια ζεστή υποδοχή, με δυνατές χειραψίες και ασπασμούς μεταξύ του Πρωθυπουργού και της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, η οποία μάλιστα συνεχίστηκε και μέσα στο κτήριο οπου εργαζόμενοι τους χειροκρότησαν.  Στη συνέχεια ανέβηκαν στον δεύτερο όροφο στο γραφείο του κ. Κικίλια. Ο Πρωθυπουργός συνοδευόταν απο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα και τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη.

Δίνοντας από την πλευρά του και ο υπουργός Υγείας το στίγμα και το περιεχόμενο αυτής της επίσκεψης, ευχαρίστησε τον κ. Μητσοτάκη για την παρουσία του στο υπουργείο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως "ευχαριστούμε τον Πρωθυπουργό για τη σημερινή επίσκεψη γιατί αυτή αποτυπώνει μια πραγματικότητα, πως ένα μεγάλο κομμάτι του κυβερνητικού έργου στοχεύει στον άνθρωπο. Κι εμείς δεσμευόμαστε πως με μικρά σταθερά βήματα αυτό το υπουργείο από υπουργείο απόγνωσης θα το μετατρέψουμε σε υπουργείο ελπίδας!".

Ο υπουργός πρόσθεσε ακόμη πως έγινε μια εκτενής ενημέρωση στον Πρωθυπουργό για τα προβλήματα στον χώρο της υγείας - είναι ενδεικτικό πως η συνάντηση εργασίας διήρκεσε μία ώρα και 15 λεπτά- και κάνοντας εναν μικρό απολογισμό είπε: "ενημερώσαμε αναλυτικά για τα προβλήματα αλλά ενημερώσαμε και για τις δυνατότητες που υπάρχουν για την επίλυσή τους".

Προβληματισμένος για τα μείζονα θέματα της δημόσιας υγείας αλλά και ικανοποιημένος για τις λύσεις που υπάρχουν εμφανίστηκε ο κ. Μητσοτάκης. "Συνεχίζω τον κύκλο των επίσκεψεων μου στα υπουργεία με αυτό, που καλύπτει τον κρίσιμο κλάδο της δημόσιας υγείας" είπε ο Πρωθυπουργός, δείχνοντας ουσιαστικα πόσο ψηλά είναι στην κυβερνητική ατζέντα ο χώρος της υγείας, αφού ειναι το τρίτο κατα σειρά υπουργείο που επισκέφθηκε, μετα τα υπουργεία Παιδείας και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Μητσοτάκης για την Υγεία: Στόχος μας η βελτίωση της καθημερινότητας των ασθενών
Κλείσιμο


"Θέσαμε το πλαίσιο των άμεσων δράσεων που θα αφορούν την καθημερινότητα των ασθενών, όπως πχ των ογκολογικών ασθενών που ταλαιπωρούνται στις ουρές της ντροπής στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ ή περιμένοντας να υποβληθούν σε ακτινοθεραπείες. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και ο προγραμματισμός μας για προσλήψεις στο νοσηλευτικό κλάδο. Έλαβα τις διαβεβαιώσεις ότι το σύστημα υγείας θα εχει σύντομα τον ικανό αριθμό νοσηλευτών που θα καλύψουν καίρια κενά όπως στις Μονάδες εντατικής θεραπείας" περίγραψε ο Πρωθυπουργός τις κινήσεις που δρομολογούνται.

Διαβεβαίωσε πως θα ακολουθηθεί μια τολμηρή και καινοτόμα πολιτική πρόληψης για τους πολίτες ενώ έδωσε έμφαση και στην στήριξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) προκειμένου, όπως ειπε χαρακτηριστικά, να μη σπεύδουν οι πολίτες στα νοσοκομεια με το παραμικρό πρόβλημα υγείας. Άλλωστε οι πρόσφατες επισκέψεις του υπουργού Υγείας σε εφημερεύοντα νοσοκομεία αποτύπωσαν ξεκάθαρα αυτην την κατασταση.

Κλείνοντας ο Πρωθυπουργός τόνιςε πως "επιθυμώ να μεταφέρω την εμπιστοσύνη μου σε όλους τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ διότι γνωρίζουμε ότι καταβάλλοιυν μια υπεράνθρωπη προσπάθεια. Θέλω να τους πω ότι τοιυς χρειαζόμαστε μαζί μας σε αυτες τις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζουμε. Ετοιμάζουμε ενα τολμηρό άλμα προς όφελος των πολιτών" κατέληξε.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης