Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο Μίχος «δίνει» Λαγό» και αρνείται συμμετοχή στην επίθεση στο «Συνεργείο»

DIKI_XA1

Ο σώζων εαυτόν σωθήτω στη Χρυσή Αυγή που καταρρέει μετά και την μη εκλογή της στη Βουλή – Τι είπε στην απολογία του ο Νίκος Μίχοςγια την επίθεση στο «Συνεργείο»

Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ο οποίος πρόσφατα ανεξαρτητοποιήθηκε, Νίκος Μίχος, αρνήθηκε κατά την απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών ότι γνώριζε οτιδήποτε για την επίθεση στο στέκι «Συνεργείο», δηλαδή την περιβόητη μοτοπορεία στην Ηλιούπολη, καθώς -όπως είπε- δεν οργάνωσε τη μοτοπορεία.

Παρά το γεγονός ότι φωτογραφίες του περιλαμβάνονται στη δικογραφία και καταδεικνύουν ότι βρισκόταν εκεί, ο ίδιος είπε ότι θα ήταν «ηλιθιότητα» να συμμετέχει χωρίς να καλύψει τα χαρακτηριστικά του.

Ακόμη, ο Νίκος Μίχος στην απολογία του έκανε αναφορά στο όνομα του επίσης τέως βουλευτή και σήμερα ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή Ιωάννη Λαγού που εξελέγη με τη Χρυσή Αυγή, ότι την ημέρα εκείνη πέρασε με το αυτοκίνητό του από την μοτοπορεία.

Ιστορικό

Υπενθυμίζεται, ότι στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη γύρω στις 8μ.μ., στις 30 Ιουλίου 2013 όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, δέχθηκε επίθεση από ομάδα χρυσαυγιτών που επενέβαιναν σε μηχανάκια. Τραυματίστηκαν ελαφρά τρία άτομα, δύο εκ των οποίων ανήλικοι.

Ομάδα χρυσαυγιτών γύρω στα 50 μηχανάκια (περίπου 100 άτομα) αφού πέρασαν από κεντρικούς δρόμους της Ηλιούπολης φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή» και σκορπώντας προκηρύξεις της Χρυσής Αυγής σταμάτησαν έξω από το στέκι «Συνεργείο». Έσπασαν με ρόπαλα την είσοδο και εισήλθαν στο στέκι όπου κατέστρεψαν ότι βρήκαν μπροστά τους σημειώνοντας μεγάλες υλικές ζημιές (ηχεία, μηχανήματα, οικιακές συσκευές).

Απολογία

Ο Νίκος Μίχος, μεταξύ άλλων, ανέφερε στην απολογία του ότι επικοινώνησαν μαζί του από «τα κεντρικά στη Μεσογείων», ζητώντας του να συμμετέχει σε διανομή φυλλαδίων.

«Πήγαμε μια βολτίτσα και σηκωθήκαμε και φύγαμε. Μετά μάθαμε ότι κάποιοι γύρισαν και έγιναν επεισόδια» υποστήριξε και συνέχισε: «Εγώ σταμάτησα 40 μέτρα έξω από το στέκι. Ούτε ήξερα ότι υπήρχε εκεί. Μετά βγήκα στον κεντρικό και έφυγα προς βόρεια. Είδα μηχανές να κατεβαίνουν προς τα κάτω αλλά δεν έδωσα σημασία. Δεν ξέρω ποιος ήταν ο σκοπός τους. Δεν υπήρχε περίπτωση να ξέρω ότι θα γίνει κάτι και να πάω εκεί. Ήμουν εκλεγμένος βουλευτής. Είναι δυνατόν να πήγαινα σε τέτοιο πέσιμο, μπροστά στην αστυνομία, χωρίς κράνος; Θα ήταν μεγάλη ηλιθιότητα από πλευράς μου να το κάνω».

Όσες φορές κι αν ρωτήθηκε ο κατηγορούμενος για το ποιος οργάνωσε την επίμαχη μοτοπορεία στο τέλος της οποίας σημειώθηκαν τα επεισόδια στο «Συνεργείο», ο πρώην βουλευτής άφηνε αιχμές κατά του Ιωάννη Λαγού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η οργάνωση έγινε από την τοπική Πειραιά και Νίκαιας. «Επειδή υπήρχε μία ιεραρχία στη Χρυσή Αυγή δεν μπορούσα να μπω στα χωράφια άλλου. Δεν είχα καμιά δουλειά και ας ήμουν βουλευτής. Δεν μπορούσα να δώσω εντολή. Οι επαφές μου ήταν μετρημένες κρατούσα απόσταση. Άλλοι ήταν οι υπεύθυνοι εκεί» είπε, ενώ ανέφερε ότι ο Ιωάννης Λαγός ήταν στο σημείο εκείνο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως κάποια στιγμή: «πέρασε ο κύριος Λαγός και χαιρετηθήκαμε. Τίποτα άλλο. Ήταν μέσα στο αυτοκίνητο του».

Πρόεδρος: Δεν είναι λογικό να είχατε ρωτήσει ποιος διοργάνωνε την μοτοπορεία πριν πάτε;

Κατηγορούμενος: Όχι. Είχαμε αρχές και στάνταρ. Κανένας δεν έμπαινε στα χωράφια του αλλού. Με κάλεσαν και πήγα.

Πάρεδρος: Γίνεται να μην έχετε εικόνα ποιος ήταν υπεύθυνος;

Κατηγ: Σαν είπα ποιοι πέρασαν. Ήταν το αυτοκίνητο μπροστά. Είχε διοργανωθεί από τοπική Πειραιά και Νίκαιας.

Παρ: Δεν είναι υποβιβασμός να είστε βουλευτής και να έχετε ρόλο γλάστρας και απλά να σαν στείλουν να φανείτε;

Κατηγ: Δεν το ένιωσα έτσι. Δεν ήμουν στο κεντρικό συμβούλιο.

Παράλληλα, ισχυρίστηκε πως ο ίδιος έχει στοχοποιηθεί, τονίζοντας ότι «δεν έγινε βουλευτής για να κάνω μανούρες».

Ένταση προκλήθηκε όταν ο Νίκος Μίχος στράφηκε κατά του προηγούμενου συνηγόρου του και της Χρυσής Αυγής, υποστηρίζοντας πως εκείνοι ευθύνονται για την αρχική του άρνηση ότι βρέθηκε στο σημείο της επίθεσης.

Κατηγορούμενος: Ήταν η γραμμή του τότε δικηγόρου που είχε γραμμή κομματική και για αυτό τον άλλαξα. Γιατί δεν με άκουσε σε αυτά που του είπα. Δεν εκτελούσε τις εντολές μου. Ήθελα να έρθω από την αρχή για να απολογηθώ. Μου έκρυψαν πράγματα για αυτή και την άλλη δίκη.

Πρόεδρος: Δεν αφορούν αυτά την παρούσα δίκη...

Συνήγορος Μίχου: Αλλά αφορούν τη σχέση μας με το δικαστήριο.

Κατηγ: Ήταν άτιμο να λένε ότι δεν ήμουν εκεί ενώ του είχα δώσει άλλη γραμμή...

Νωρίτερα είχαν απολογηθεί ακόμη τρεις κατηγορούμενοι ως φυσικοί αυτουργοί της επίθεσης.

Όλοι τους αρνήθηκαν ότι συμμετείχαν στην επίθεση, υποστηρίζοντας ότι βρίσκονταν σε άλλα σημεία της Αθήνας.

Όσο για το ότι μάρτυρες είχαν κρατήσει τις πινακίδες από το σημείο, ισχυρίστηκαν είτε ότι πρόκειται για πλαστές πινακίδες, είτε ότι άλλων είχε κλαπεί το όχημά τους ή πως οι μάρτυρες δεν είδαν σωστά τον αριθμό σημειώνοντας λάθος νούμερο.

ΣΧΟΛΙΑ (24)

Πόντιος

Μαγειρεμένο δίνει το Λαγό η ωμό.

Μέσα γρήγορα να τελειώνουμε με δαύτους.

Δεν αξίζει πια να το συζητάμε πολύ πολύ.

@Q

Καλωστον.. Δεν ξέρω τι είναι το Συνεργείο και ούτε με νοιάζει.. Αν ξέρεις για τα εγκλήματα τους να πας να τα καταθέσεις.. Αυτό που βλέπω είναι οτι εσείς πήγατε να τα σπάσετε και να τους δείρετε σαν την παρακρατική εγκληματική οργάνωση που είστε.. Ή μήπως όχι? Τελικά ο Μίχος ήταν εκεί ή δεν ήταν?

Περιμένω..

τον Q να έρθει να μας πει τα γνωστά για τον Στάλιν, τους κομμουνιστάς.. και τα αρχαιοελληνικά σύμβολα..

Συνταγματοξότης

Έλα ντε... γεμάτη η βουλή με σβάστικες και η Αμφίπολη με γαμμάδια! Προφανώς ήταν ναζί και προ Χριστού εκεί στην Μακεδονία!

Q

Και τι ακριβως θες να σου πω για τον Σταλιν και τους κομμουνιστες? Ετσι κι αλλιως ειναι εμφανης πλεον η επιλεκτικη σας καταδικη προς την βια! Τι ειναι αυτο το "Συνεργειο" που με περισσεια ξετσιπωσια το συμπεριλαμβανετε στην δικη? Καμια εκκλησια μηπως? Κανας ιερος χωρος? Μια γιαφκα εγκληματιων ειναι, απο αυτες που απο την μια δεν ξερετε οτι υπαρχουν και απο την αλλη κανετε λες και σας πειραξαν το σπιτι σας! Αυτοι του Συνεργειου θα δικαστουν ποτε για τα εγκληματα που εχουν κανει? Θα τους τελειωσει μηπως ο Κουλης οπως ελεγε προεκλογικα? Ας γελασω!

Μανιατης

Εγω θα σου πω για τον συντροφο Πουλικογιαννη και τα ταγματα εφοδου του (ενδοξου) ΠΑΜΕ,που τους εχει συλλαβει πολλες φορες ο φωτογραφικος φακος να κρατανε μαδερια και να ξυλοφορτωνουν οσους τους φερνουν αντιρησεις!Θα σου πω και για τον πασιγνωστο ιδιοκτητη πολλων Μ.Κ.Ο ο οποιος ηταν μαζι με ολους αυτους που δολοφονησαν τους αθωους στην MARFIN!

Hh

Κο κο κο κο

O Kούλης τιμά και σέβεται τους αγώνες της αριστεράς

Θα τους τιμωρήσει τους χρυσαυγίτες

Αίμα-τιμή-δεν είμασταν εκεί

Ο ένας δεν ήξερε που πάει και έφυγε νωρίς,ενώ έλεγε οτι δεν ήταν καν,επειδή του το υπέδειξε ο δικηγόρος του,του άλλου του πήραν το μηχανάκι,του παράλλου του πλαστογράφησαν τις πινακίδες...τι ξοφλημένες λούγκρες είναι αυτοί;

Ρουβικωνας

Έχεις πρόβλημα με τον ακτιβισμό ?

Ο Μίχος που έλεγε οτι θα τους σταματήσουν μόνο με σφαίρες...

Μεγάλο βλήμα.

Επικαλείται την λογική,ενώ παραδέχεται οτι έλεγε ψέματα!

Φανταστείτε πόσο ηλίθιοι ψήφισαν αυτούς τους ηλίθιους..

...

Τουλάχιστον εκείνοι οι ηλίθιοι είναι λίγοι. Ενώ οι άλλοι ηλίθιοι έχουν τον Τσίπρα μετά απ' όσα έκανε δεύτερο βάζοντας τον Βαρουφάκη μαζί με τον έμπορο των αλοιφών στη Βουλή.

Ηλίθιοςείσαι...

Και φαίνεσαι που έδωσες μαζί με άλλους ομοίους σου(!) πάνω απο 40% σε αριστερόστροφα κόμματα να μας εκπροσωπούνστην Βουλή "ΟΛΩΝ" των....Ελλήνων(?)........!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης