Υπουργείου Τουρισμού: «Χωρίς ακυρώσεις τα ξενοδοχεία στη Χαλκιδική»

Υπουργείου Τουρισμού: «Χωρίς ακυρώσεις τα ξενοδοχεία στη Χαλκιδική»

Ξεκινά άμεσα ειδική καμπάνια στις αγορές του εξωτερικού για να δείξει την ανθεκτικότητα του ελληνικού  τουρισμού και την ταχύτατη αποκατάσταση της ομαλότητας

xalkidiki_katas3
«Ο ελληνικός τουρισμός άντεξε στη Χαλκιδική. Οι ειδικές υποδομές επέδειξαν ανθεκτικότητα και δε σημειώθηκαν μαζικές αναχωρήσεις».

Αυτό επισημαίνει το υπουργείο Τουρισμού, κατόπιν και των επαφών που είχε ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, επισκεπτόμενος την περιοχή της Χαλκιδικής και μετά από σύσκεψη που πραγματοποίησε με φορείς του τουρισμού, ενώ επισκέφθηκε και τραυματίες σε νοσοκομεία.

Η εικόνα ανθεκτικότητας του ελληνικού τουρισμού και η ταχύτατη αποκατάσταση της ομαλότητας θα επικοινωνηθεί στις αγορές του εξωτερικού με ειδική καμπάνια που θα ξεκινήσει άμεσα, όπως επεσήμανε ο κ. Θεοχάρης.

Ταυτόχρονα στο πλαίσιο της καμπάνιας γίνεται ήδη ενημέρωση σε tour operators και μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού για την Χαλκιδική ως δυναμικό τουριστικό προορισμό.

Κατά την διάρκεια των επαφών που είχε χθες και σήμερα ο υπουργός με τους τοπικούς φορείς του τουρισμού καθώς και εκπροσώπους μεγάλων tour operators διαπιστώθηκε ότι τα μηνύματα είναι θετικά και πώς οι μεγάλες αγορές αντέδρασαν με ψυχραιμία.

Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και τα γραφεία εξωτερικού του ΕΟΤ τα οποία με εντολή του υπουργού κ. Θεοχάρη και του υφυπουργού κ. Κόνσολα συμβάλλουν στην ενημέρωση των tour operators για την ταχύτατη επαναφορά της ομαλότητας στην περιοχή της Χαλκιδικής.

Κλείσιμο
Τα ίδια μηνύματα έρχονται και από τους φορείς και τις δημοτικές αρχές της περιοχές, επισημαίνοντας, ότι κάποιοι -ευτυχώς λίγοι- κυρίως τουρίστες που επισκέπτονται τον προορισμό οδικώς, επέλεξαν να αποχωρήσουν χθές, με το πρώτο σόκ, ωστόσο, δεν υπάρχουν σε καμία περίπτωση μαζικές ακυρώσεις ούτε και για το Σαββατοκύριακο. Σε αυτό φαίνεται ότι βοήθησε και η κινητοποίηση που υπήρξε για την άμεση αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης εν όψει μάλιστα του Σαββατοκύριακου, οπότε αναμένεται μαζική προσέλευση εκδρομέων.

Η Ένωση Ξενοδόχων Χαλκιδικής, από την πλευρά της, διευκρινίζει συνεχώς ότι δεν παρατηρούνται προβλήματα στη διαμονή των τουριστών, καθώς δεν έχουν σημειωθεί ζημιές σε δωμάτια ξενοδοχείων, παρά μόνο σε εξωτερικούς χώρους μονάδων που βρέθηκαν αντιμέτωπες με τα πρωτοφανή και ακραία καιρικά φαινόμενα. «Οι επαγγελματίες που επλήγησαν, κινήθηκαν με ταχύτητα για να ομαλοποιήσουν την κατάσταση στις δικές τους υποδομές, καθώς η τουριστική σεζόν βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη», αναφέρουν οι ξενοδόχοι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης