Ένωση Ξενοδόχων Χαλκιδικής: «Οι τουρίστες δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στη Χαλκιδική»

Ένωση Ξενοδόχων Χαλκιδικής: «Οι τουρίστες δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στη Χαλκιδική»

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος, εκφράζει  την πεποίθηση ότι «η Χαλκιδική θα ανακάμψει και το καλοκαίρι θα επιστρέψει» 

xalkidiki_ekx
Ψήφο εμπιστοσύνης δίνουν οι τουρίστες στη Χαλκιδική, επιλέγοντας, στην πλειονότητά τους να παραμείνουν στον προορισμό.

Αυτό αναφέρει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος, σε ανάρτησή του στο facebook, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «η Χαλκιδική θα ανακάμψει και το καλοκαίρι θα επιστρέψει».

Ολόκληρη η ανάρτησή του στο fb: «Η Χαλκιδική μας δοκιμάστηκε. Τα άνευ προηγουμένου φυσικά φαινόμενα που έπληξαν το νομό το βράδυ της Τετάρτης άφησαν πίσω τους επτά τραγικές απώλειες. Η θλίψη μας είναι μεγάλη και οι σκέψεις μας βρίσκονται στους οικείους των εκλιπόντων. Δυστυχώς ο άνθρωπος παραμένει μικρός μπροστά στη δύναμη της φύσης.

Μέσα σε αυτή την μεγάλη καταστροφή η αντίδραση των φορέων, δημόσιων και ιδιωτικών, ήταν άμεση και αποτελεσματική. Πολιτεία, αυτοδιοίκηση, αλλά και τουριστικοί φορείς έδειξαν τα αντανακλαστικά τους, δίνοντας από την πρώτη στιγμή το «παρών» δίπλα στους πληγέντες. Η άμεση δε έλευση κυβερνητικού κλιμακίου στη Χαλκιδική έδωσε ένα ιδιαίτερα θετικό στίγμα για τις κινήσεις της επόμενης μέρας. 

Οι ζημίες είναι μεγάλες, ενώ η ηλεκτροδότηση δεν έχει πλήρως αποκατασταθεί. Εργαζόμαστε όλοι προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία, με τρόπο συντονισμένο, συνεργατικό και στοχευμένο. Οι τουρίστες, παρά το αρχικό σοκ, έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στη Χαλκιδική, επιλέγοντας, στην πλειονότητά τους να παραμείνουν στο νομό και να συνεχίσουν τις διακοπές τους. Οι επαγγελματίες που επλήγησαν κινήθηκαν με ταχύτητα για να ομαλοποιήσουν την κατάσταση στις δικές τους υποδομές, καθώς η τουριστική σεζόν βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Στη Χαλκιδική μάλιστα βρέθηκε και ο νέος υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, προκειμένου να υπάρξει αποτίμηση της κατάστασης και άμεση διαχείριση των πιθανών τουριστικών συνεπειών. Οι προσπάθειες για την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση των ζημιών συνεχίζονται. Η Χαλκιδική μας θα ανακάμψει και το καλοκαίρι θα επιστρέψει».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης