Ο Αναστασιάδης έθεσε το θέμα τουρκικών προκλήσεων στον ΟΗΕ

Ο Αναστασιάδης έθεσε το θέμα τουρκικών προκλήσεων στον ΟΗΕ

Το θεμα των τουρκικών προκλήσεων έθεσε στην αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ ο Κύπριος Πρόεδρος

anastasiades
Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης ήγειρε το θέμα των τουρκικών προκλήσεων στην ΑΟΖ και στα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατά τη συνάντηση που είχε το πρωί με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπεχαρ.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, είπε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η κ. Σπεχαρ συναντήθηκαν με αντικείμενο την επικείμενη έκθεση που υποβάλλεται από τον ΓΓ του ΟΗΕ στο Συμβούλιο Ασφαλείας, σχετικά με την ειρηνευτική δύναμη, προσχέδιο της οποίας δίνεται σήμερα στα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

«Ο Πρόεδρος ήγειρε τις ενέργειες που κάνει η Τουρκία στην περιοχή μας, τις παραβιάσεις που γίνονται στη θάλασσα, στα χωρικά ύδατα, στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενέργειες οι οποίες σίγουρα παρεμποδίζουν τη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού» είπε ο κ. Προδρόμου.

Ανέφερε επίσης ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκδήλωσε στη συνάντηση και την ετοιμότητά του για να έχει το συντομότερο δυνατό μια συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης