Ζάκυνθος: Η τοπική κοινωνία στο πλευρό του 27χρονου πατροκτόνου

Ζάκυνθος: Η τοπική κοινωνία στο πλευρό του 27χρονου πατροκτόνου

Ο Αλέξης σκότωσε τον πατέρα του που επί χρόνια κακοποιούσε τον ίδιο, τα αδέρφια και τη μητέρα του - Συνεχίζεται η δίκη στο Εφετείο

patroktonos-zakinthos-ena
Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας η δίκη για τον 27χρονο Αλέξη που αφαίρεσε τη ζωή του πατέρα του, τον Μάιο του 2018.

«Είμαι αθώος» δηλώνει ο Αλέξης και υποστηρίζει ότι το έκανε για να γλιτώσει από την κακοποίηση τα αδέρφια του. Στο protothema.gr μίλησε ο δικηγόρος του πατροκτόνου Βασίλης Ταουξής.

«Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πάτρας, η δίκη του πατροκτόνου Αλέξανδρου. Στο πρόσωπό του ενσαρκώνεται ο τραγικός ρόλος του Ορέστη από τις τραγωδίες του Αισχύλου και όλη η τραγικότητα που βίωσε ο μυθικός ήρωας αναβιώνει στο πρόσωπο του 27χρονου Ζακυνθού. Οδηγήθηκε στο έγκλημα, όχι από ιδιοτελή κριτήρια , όχι από κίνητρα που έχουν να κάνουν με περιουσία ή οτιδήποτε άλλο από αυτά που έχουμε συνηθίσει αλλά ξεχείλισε το ποτήρι της οργής και της αγανάκτησης εναντίον ενός ανθρώπου, που επί δεκαετίες κακοποιούσε ποικιλοτρόπως τον ίδιο, τις αδερφές του, τη μητέρα του και το τελευταίο καιρό τα δυο δεκάχρονα ετεροθαλή αδέρφια του.

Στην αίθουσα του δικαστηρίου ξετυλίχθηκε το τεράστιο κύμα συμπάθειας της Ζακυνθινής κοινωνίας αφού κατέθεσαν ως μάρτυρες έγκριτοι πολίτες της Ζακύνθου ακόμα και ο πρώην Δήμαρχος της περιοχής. Παράλληλα είναι στη λίστα αναμονής για να καταθέσουν άλλοι άνθρωποι που έρχονται να συνθέσουν με την κατάθεσή τους το παζλ της προσωπικότητας του αποβιώσαντος ο οποίος φαίνεται ότι δεν είχε την παραμικρή συμπάθεια στο νησί , τουναντίον όλη η συμπάθεια απευθύνεται στο πρόσωπο του 27χρονου κρατούμενου.

Επίσης, έχουν έρθει ως εθελοντές μάρτυρες υπερασπίσεως, καθηγητές από τις δομές του Υπουργείου Δικαιοσύνης, οι οποίοι ένα χρόνο τώρα ζουν πλάι στον Αλέξη, τον διδάσκουν στα μαθήματα που έχει εγγραφεί ως σπουδαστής και έρχονται να μιλήσουν για τον πλούτο της ψυχής αυτού του παιδιού.

Οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί περί βρασμού ψυχής ορμής και αναγνώρισης των τεσσάρων ελαφρυντικών που ζητάει η υπεράσπιση ενισχύονται και εδραιώνονται. Ευελπιστούμε ότι το δικαστήριο θα κατανοήσει τους λόγους που οδήγησαν τον Αλέξη στο έγκλημα και να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία», επισημαίνει ο κ. Ταουξής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης