Πατροκτονία στη Ζάκυνθο: «Άξιος και μπράβο», «είμαστε μαζί σου», φώναζαν στον 26χρονο

zak_099

«Ένιωσα πολύ υπερήφανη», υποστηρίζει η αδερφή του 26χρονου πατροκτόνου - Εδώ και εννέα χρόνια είχε καταγγελθεί η βίαιη συμπεριφορά του ταχυδρόμου σε βάρος των παιδιών του, ακολούθησαν κι άλλες, οι αρμόδιοι αδιαφόρησαν 

Συνοδευόμενος από το συνήγορό του Παναγιώτη Κεφαλληνό, o 26χρονος πατροκτόνος από τη Ζάκυνθο ζήτησε και πήρε νέα 24ωρη προθεσμία προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να ολοκληρώσει πλήρως την απολογία του καθόσον ακόμη συλλέγονται σημαντικά στοιχεία για την υπεράσπισή του.

Υπενθυμίζουμε ότι ο 26χρονος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, ότι οδηγήθηκε σ' αυτό το έγκλημα επειδή ο πατέρας του τον κακοποιούσε όταν ήταν μικρός, υποψιαζόμενος ότι τώρα έκανε τα ίδια στα μικρότερα αδέλφια του.

«Είχε οριστεί σήμερα για να απολογηθεί. Επειδή συλλέγουμε στοιχεία πάρα πολύ σοβαρά για την υπεράσπιση του θεώρησα αναγκαίο να ζητήσω μια προθεσμία μέχρι αύριο 11 η ώρα που θα είναι η οριστική του απολογία. Είναι μια εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση με πολλές προεκτάσεις και έχουν και πολύ μεγάλο βάρος και πρέπει να προσεχθεί πάρα πολύ και για αυτό πήραμε μια αναβολή στην απολογία μας για αύριο 2 Ιουνίου και 11 η ώρα το πρωί. Ευχαριστούμε τον κόσμο, αυτό είναι για τον χαρακτήρα του παιδιού, το ήθος του είναι μια δικαίωση. Από εκεί και πέρα όσον αφορά την πράξη του, το πως θα αξιολογηθεί η πράξη αυτή για την δικαιοσύνη, αυτά ανήκουν σε άλλο. Αυτή είναι μια ηθική δικαίωση για τον εντολέα που την εισέπραξε και πιστεύω ότι ήταν κάτι συγκλονιστικό. Ο εντολέας μου έχει ήδη αποδεχθεί. Εγώ δεν είναι θέμα να δώσω κατευθύνσεις. Θα αξιοποιήσω προς το συμφέρον του εντολέα μου αυτές τις παραδοχές για να δούμε τι είναι αυτό που τον ώθησε στην εκτέλεση αυτής της πράξης. Άλλωστε αυτός είναι και ο ρόλος μου μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας. Σε σχέση με αυτά που έχει ισχυριστεί να τα υπαγάγω σε κάποια ευνοϊκή διάταξη ούτως ώστε να απαλύνουμε τον πόνο του και την ποινική του μεταχείριση στο μέλλον. Μετά από αυτό που είδατε προηγουμένως παρέλκει η δική μου απάντηση. Απάντηση ότι είδατε πριν. Τον κόσμο, την αγάπη, τι να πω εγώ» δήλωσε ο κ. Κεφαλληνός.

Οι δηλώσεις της ετεροθαλούς αδελφής του δράστη

«Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι. Ξέρουμε τι παιδί είναι. Βλέπουμε όλοι που υποστηρίζουν. Ένιωσα πολύ υπερήφανη που τον έχω αδερφό. Δεν με νοιάζει τίποτα ότι και αν έχει γίνει», δήλωσε η ετεροθαλής αδελφή του 26χρονου που βρέθηκε κοντά του έξω από το δικαστήριο.

Αρκετοί ήταν οι κάτοικοι της τοπικής κοινωνίας των Βολιμών Ζακύνθου που βρίσκονταν έξω από τα δικαστήρια του νησιού και όπως οι ίδιοι δηλώνουν σκοπός της παρουσίας τους ήταν να εκφράσουν προς τον 26χρονο τα αισθήματα στήριξης και συμπαράστασης. Χαρακτηριστικές είναι οι εκφράσεις «άξιος και μπράβο», «είμαστε μαζί σου», «σε στηρίζουμε» που ακούγονταν. Όπως μας δήλωναν ο 26χρονος ήταν πολύ καλό και ήσυχο παιδί και χαρακτήρας, που δεν είχε απασχολήσει ποτέ την κοινωνία και δεν προκαλούσε ποτέ εντάσεις.

Ο ίδιος ζούσε στην Αθήνα και πλέον είχε αποφασίσει να έρθει και να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στο νησί. Έπαιζε ποδόσφαιρο στην ομάδα του Ελατιακού, φέτος στη Β’ Κατηγορία και πως βασικό κίνητρο αποτέλεσε η κακοποίηση που είχαν υποστεί τα δυο ανήλικα παιδιά από τον τρίτο γάμο του 70χρονου από τον πατέρα τους. Εκείνο που και για τους κατοίκους αποτελεί κοινό μυστικό είναι πως το χέρι του όπλισε η αγανάκτηση και η κάθε μορφής κακοποίηση που δεχόταν από το θύμα. Ο ίδιος όταν βγήκε από το δικαστήριο σήκωσε τα χέρια του ψηλά και ευχαρίστησε τον κόσμο για την στήριξη και το χειροκρότημα του.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

video placeholder


Χαμόγελο του Παιδιού: Το 2009 η πρώτη καταγγελία

Επί εννέα χρόνια επαναλαμβάνονταν καταγγελίες για την κακοποίηση των παιδιών του, από τον ταχυδρόμο που έπεσε τελικά νεκρός από το χέρι του μεγάλου του γιου στη Ζάκυνθο: Όπως ακριβώς συνέβη και στη Λέρο, οι αρμόδιες υπηρεσίες κώφευσαν και αδιαφόρησαν. Στη Λέρο το αποτέλεσμα ήταν η παράταση της φρίκης. Στη Ζάκυνθο, η «κάθαρση» επήλθε με το έγκλημα.

Το Χαμόγελο του Παιδιού με ανακοίνωσή του, κάνει γνωστό ότι η πρώτη φορά που έγινε καταγγελία στον Οργανισμό για τον δολοφονημένο ταχυδρόμο, ήταν το 2009, όταν τα μικρότερα παιδιά του ήταν μόλις 2,5 ετών και 6 μηνών! Αν και ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές, δεν έγινε τίποτα.


Όπως αναφέρει το Χαμόγελο του Παιδιού, που επαναλαμβάνει ότι δεν έχει την αρμοδιότητα παρέμβασης σε περιπτώσεις κακοποίησης παιδιών, από την αναζήτηση στα αρχεία του για καταγγελίες που αφορούσαν τη συγκεκριμένη οικογένεια, προέκυψε ότι:

-Τον Σεπτέβριο του 2009 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε ανώνυμη καταγγελία στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» για την έντονη σωματική κακοποίηση των 2 ανήλικων παιδιών της οικογένειας (ηλικίας 2,5 ετών & 6 μηνών) καθώς και για την παραμέλησή τους. Άμεσα ενημερώθηκε η Εισαγγελία Ανηλίκων για να ερευνήσει την υπόθεση.

-Τον Σεπτέμβριο του 2011 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε μια κλήση για τα ίδια παιδιά αλλά επειδή δεν υπήρχαν αρκετές πληροφορίες ώστε να στοιχειοθετηθεί καταγγελία, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Ζακύνθου για την κλήση αλλά και για την καταγγελία του 2009 και η απάντηση ήταν ότι η υπόθεση έχει μπει στο αρχείο. Με βάση την καταγγελία του 2009, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την κοινωνική έρευνα της Πρόνοιας στην οποία αναφερόταν ότι η οικογένεια χρήζει συστηματικής κι επισταμένης διερεύνησης από αρμόδια υπηρεσία. Επίσης ανέφερε ότι έχουν γίνει καταθέσεις κι επιπλέον έχει ενημερωθεί το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

-Τον Αύγουστο του 2017 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε νέα καταγγελία για την έντονη παραμέληση των ίδιων παιδιών. Ενημερώθηκε άμεσα, τηλεφωνικώς και γραπτώς, η Εισαγγελία όπου επισημάνθηκαν όλες οι προηγούμενες ενέργειες και καταγγελίες.
Πηγή: imerazante

ΣΧΟΛΙΑ (27)

Ο Εισαγγελέας που αδιαφόρησε να δικαστεί

Μαζί με όλα τα ζώα του χωριού που είχαν ομερτα για το βλαχαδερό κτήνος.

Οι καμμιά δεκαριά "αγανακτισμένοι"

που επευφημούσαν τον δολοφόνο μήπως ήσαν τίποτα (Έλληνες ή Αλβανοί) φίλοι του νέου συντρόφου της Αλβανίδας μητέρας του ή κάποιοι από τους εκατοντάδες Αλβανούς που βρίσκονται στην Ζάκυνθο και πήγαν να υποστηρίξουν το πατριωτάκι; Εδώ βλέπουμε δεκάδες αναγνώστες του ΠΘ που υποστηρίζουν με μανία, επειδή είναι ελληνικής καταγωγής, τον Παγουρτζή, έναν από τους πιό θρασύδειλους και ύπουλους δολοφόνους των 50 τελευταίων χρόνων. Γιατί να μην το κάνουν και οι Αλβανοί; Όσον αφορά την ετεροθαλή αδερφή του δράστη, που τον υποστηρίζει και δηλώνει υπερήφανη για αυτόν, είναι κόρη του θύματος από πρώτο γάμο ή μήπως είναι κόρη της μάννας του δολοφόνου (και συγκατηγορούμενης προς το παρόν) από προηγούμενη σχέση της; Αν συμβαίνει το δεύτερο, δεν λέει τίποτα το ότι υποστηρίζει τους συγγενείς της, αφού δεν έχει σχέση με το θύμα.

Μερικά στοιχεία

Τώρα που έσκασε η υπόθεση της Λέρου με το εξαιρετικά επιθετικό κλίμα κατά τω δραστών και με τον κόσμο έτοιμο να αποδεχθεί την αλήθεια κάθε ανάλογης κατηγορίας, ο δράστης ...θυμήθηκε ότι τον κακοποιούσε ο πατέρας του πριν 15-20 χρόνια και αποφάσισε να τον σκοτώσει, όντας βέβαιος ότι λόγω κλίματος θα την βγάλει καθαρή. Τον κακοποιούσε, δέρνοντάς τον (όπως το 80% των γονέων της εποχής) ή σεξουαλικά; Αν συνέβαινε το τελευταίο, η μάνα του και ο δικηγόρος της θα είχαν αφήσει τέτοιο "κελεπούρι" και δεν θα το είχαν αναφέρει στην εξαιρετικά εχθρική διαδικασία του διαζυγίου με τον μακαρίτη πριν 10-15 χρόνια; Δύσκολο να το πιστέψουμε. Επιπλέον ...υπέθεσε ότι θα κακοποιούσε (δέρνοντας; σεξουαλικά;) τώρα τα ετεροθαλή αδέρφια του, και για αυτό τον σκότωσε! Όπως και να το δεί κανείς, μπάζει από παντού το σενάριο, τουλάχιστον μέχρι να αποδειχθεί σεξουαλική κακοποίηση των μικρών ιατροδικαστικά και δικαστικά. Και το Χαμόγελο του Παιδιού, που θυμήθηκε κατόπιν εορτής τις παλιές ιστορίες του 2008 και 2010 (και που μπορεί και να φωνάζει για να βγεί από το κάδρο για την Λέρο), για κακομεταχείριση και παραμέληση μιλάει, δεν λέει λέξη για σεξουαλική κακοποίηση των μικρών.

Η παιδεραστία πρέπει να σταματήσει

Αθώος και πάλι αθώος.Αυτά τα αποβρασματα της κοινωνίας που κακοποιούν και βασανίζουν τα παιδιά τους πρέπει να πεθάνουν.Χρειάζεται δύναμη για να το κάνεις .Δεν μπορώ να τον κατηγορησω για την πράξη του.Μιλάμε για παιδικές ψυχές ._Ο βιασμός ενός παιδιού είναι η χειρότερη εγκληματική πράξη.

Υποκριτές...

Αυτοί που τώρα χειροκροτούν, είναι οι ίδιοι που επί χρόνια ήξεραν, αλλά δεν μίλαγαν... Ξεφτίλες...

Maraki

Σωστος !

Hippo

Ο δράστης του εγκλήματος ενδεχομένως να έχει ελαφρυντικά, αλλά με το να φωνάζει κάποιος αριθμός συγκεντρωμένων "αξιος" για τον φονιά αυτό υπερβαίνει την δικαιοσύνη αλλά και κάθε λογική και ανηθικότητα. Κανονικά όσους επιδοκίμαζαν θα έπρεπε να τους ειχαν "μπουζουριάσει"

Flawed

Δημοκρατία έχουμε, η γνώμη του κάθε ενός είναι ελεύθερη είτε στα σχόλια , όπως εδώ, είτε στον δρόμο. Τώρα , μπορείς να μας ενημερώσεις πώς θα σώσουμε αθώες παιδικές ψυχές από τούς παιδοφιλους πατεράδες ή τρίτους..??? Όπως βλέπουμε οι κρατικές υπηρεσίες είναι ανύπαρκτες .... !!!

Αν όντως έχει έτσι όπως τα λένε,

μακάρι το παράδειγμά του να το ακολουθήσει κι ο λαός μας και να στείλει τους δυνάστες και βιαστές της ζωής του, τους καπιταλιστές και τα τσιράκια τους, εσωτερικά κι εξωτερικά, εκεί που τους πρέπει. Έπιασες τουφέκι να υπερασπιστείς τον βιαστή του λαού και αφεντικό σου που μας έχει ξεκ...ξεμπερδέψει εδώ και 200 χρόνια και μας ήπιε ό,τι αίμα απέμεινε τα τελευταία 10... στο δόξα πατρί! "Αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν τον κόσμο, θα ήταν παράνομες", μας έμαθε ο τιτάνας Κάρολος. Αν και εδώ που τα λέμε, το παλικάρι θα μπορούσε να είχε μάθει να ρίχνει κάνα δυο μπουνιές και κλωτσιές και να του άλλαζε τον αδόξαστο. Θα το ευχαριστιώταν πολύ περισσότερο και με λιγότερες συνέπειες. Εμείς δεν έχουμε τέτοια πολυτέλεια, δυστυχώς, τα αρπακτικά έχουν πυραύλους. Και τίποτα από αυτά που έκανε δεν θα συνέβαινε στο Σοσιαλισμό-Κομμουνισμό. Εκεί τέτοιος "μπαμπάκας", με το που θα τον κατήγγειλαν τα παιδιά ή η γυναίκα του, θα έστρωνε δρόμους με τσάπα Δεκαπενταύγουστο μεσημέρι, αν την γλύτωνε από τους γείτονες. Εκεί τα παιδιά είναι κοινωνικά αγαθά, δεν σου ανήκουν όπως σε αυτό το βρωμοκαπιταλιστικό σύστημα, να τα κάνεις πειραματόζωα στην αρρώστεια σου.-

Ισοβια

Αστυνομια και δικαιοσυνη δεν θα ειναι τοσο αφελεις.Πρεπει να τιμωρηθουν και οσοι επευφημουν τον δολοφονο. Τον δολοφονησε για να διαχειρισθει οικονομικα οφελη των ανηλικων ετεροθαλων αδελφων του απο τη συνταξη του θυματος.Ο πατροκτονος φαινεται ασημαντος αφραγκος ανεπαγγελτος ανεργος ποδοσφαιριστης β κατηγοριας.Θυμηθηκε συμπτωματικα, επειτα απο ..20!! χρονια οτι κακοποιουνταν. Αν ηταν παντελονατος, οπως τον θελουν καποιοι, θα το ομολογουσε ευθεως , δεν θα εκανε τον ανηξερο, μαζι με την αλβανιδα μανα του. Ισοβια.

Ποιά οικονομικά οφέλη;

Τα 700, 800 ευρώ της σύνταξης του ταχυδρόμου, από τα οποία όλα τα παιδιά και τα ανήλικα έχουν νόμιμο μερίδιο; Τώρα για το αν είναι άνεργος στα 26 του, δεν αποτελεί μομφή για τον χαρακτήρα του, η συντριπτική πλειοψηφία των νέων είναι άνεργοι και με πολλά περισσότερα τυπικά προσόντα. Το γεγονός ότι δεν παρέστη στην κηδεία του καθάρματος, παρότι αυτό θα τον καταστούσε ύποπτο, ήταν μια έμμεση παραδοχή, και δείχνει την απέχθεια ως προς τον " πατέρα" αφέντη. Αθώος και πάλι αθώος.

marianna

Μιλάει το φασιστόμουτρο για δικαιοσύνη, ρατσιστή του χειρότερου είδους, δεξιό αρχικαθίκ....

@

Μάλλον αυτό είναι

Επιτέλους!

Τα κατάφερες! Ασχοληθηκε καποιος μαζί σου! Θα πρέπει να είναι προτογνωρη εμπειρία. Ζήσε το τώρα που προλαβαίνεις. Μετά πάλι στην αποξω θα σε έχουνε...

Μάθε

Σούλα το χαμόγελο είναι ΜΚΟ. Δεν αντικαθιστά εισαγγελέα. Μπορεί να καταφύγει αλλά αν δεν λειτουργούν κοινωνικές δομές και υπηρεσίες τι να κάνει; Εδώ οι άλλοι βιαζαν χρόνια τα παιδιά τους στη λερο, τι να λέμε τώρα.

Double Standard

Οι κύριοι δικαστές θα βρουν τα κατάλληλα ερείσματα ώστε να δικαστεί με αναστολή. Κάποια στιγμή πρέπει να δοθεί ένα μήνυμα στους παιδεραστές , ότι <μέχρις εδώ> , η κοινωνία δέν πρόκειται νά ανεχθεί να φυλακίζονται οι " τιμωροί " .....

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

zakinhtos-kare1

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα - «Μετά τη σύλληψή τους μας απείλησαν ενώπιον των αστυνομικών ότι θα μας κάψουν ζωντανούς αν δεν αποσύρουμε τη μήνυση» λέει στο protothema.gr ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης

13