Ζάκυνθος: Εδώ και εννέα χρόνια είχαν καταγγείλει την κακοποίηση των παιδιών από τον ταχυδρόμο

zante-patroktonos_main02

Οι αρμόδιες υπηρεσίες για μια ακόμη φορά κώφευσαν- Τελικά το μαρτύριο των παιδιών τελείωσε όταν ο ετεροθαλής αδελφός τους -που είχε και εκείνος στο παρελθόν κακοποιηθεί- σκότωσε τον πατέρα τους - Χειροκροτήματα για τον πατροκτόνο έξω από το δικαστικό μέγαρο Ζακύνθου

Επί εννέα χρόνια επαναλαμβάνονταν καταγγελίες για την κακοποίηση των παιδιών του, από τον ταχυδρόμο που έπεσε τελικά νεκρός από το χέρι του μεγάλου του γιου στη Ζάκυνθο: Όπως ακριβώς συνέβη και στη Λέρο, οι αρμόδιες υπηρεσίες κώφευσαν και αδιαφόρησαν. Στη Λέρο το αποτέλεσμα ήταν η παράταση της φρίκης. Στη Ζάκυνθο, η «κάθαρση» επήλθε με το έγκλημα.

Το Χαμόγελο του Παιδιού με ανακοίνωσή του, κάνει γνωστό ότι η πρώτη φορά που έγινε καταγγελία στον Οργανισμό για τον δολοφονημένο ταχυδρόμο, ήταν το 2009, όταν τα μικρότερα παιδιά του ήταν μόλις 2,5 ετών και 6 μηνών! Αν και ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές, δεν έγινε τίποτα.


Όπως αναφέρει το Χαμόγελο του Παιδιού, που επαναλαμβάνει ότι δεν έχει την αρμοδιότητα παρέμβασης σε περιπτώσεις κακοποίησης παιδιών, από την αναζήτηση στα αρχεία του για καταγγελίες που αφορούσαν τη συγκεκριμένη οικογένεια, προέκυψε ότι:

-Τον Σεπτέβριο του 2009 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε ανώνυμη καταγγελία στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» για την έντονη σωματική κακοποίηση των 2 ανήλικων παιδιών της οικογένειας (ηλικίας 2,5 ετών & 6 μηνών) καθώς και για την παραμέλησή τους. Άμεσα ενημερώθηκε η Εισαγγελία Ανηλίκων για να ερευνήσει την υπόθεση.

-Τον Σεπτέμβριο του 2011 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε μια κλήση για τα ίδια παιδιά αλλά επειδή δεν υπήρχαν αρκετές πληροφορίες ώστε να στοιχειοθετηθεί καταγγελία, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Ζακύνθου για την κλήση αλλά και για την καταγγελία του 2009 και η απάντηση ήταν ότι η υπόθεση έχει μπει στο αρχείο. Με βάση την καταγγελία του 2009, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την κοινωνική έρευνα της Πρόνοιας στην οποία αναφερόταν ότι η οικογένεια χρήζει συστηματικής κι επισταμένης διερεύνησης από αρμόδια υπηρεσία. Επίσης ανέφερε ότι έχουν γίνει καταθέσεις κι επιπλέον έχει ενημερωθεί το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

-Τον Αύγουστο του 2017 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε νέα καταγγελία για την έντονη παραμέληση των ίδιων παιδιών. Ενημερώθηκε άμεσα, τηλεφωνικώς και γραπτώς, η Εισαγγελία όπου επισημάνθηκαν όλες οι προηγούμενες ενέργειες και καταγγελίες.


«Άξιος» και «μπράβο» φώναζαν στον πατροκτόνο έξω από το δικαστικό μέγαρο της Ζακύνθου


Συνοδευόμενος από το συνήγορό του Παναγιώτη Κεφαλληνό, o 26χρονος πατροκτόνος από τη Ζάκυνθο ζήτησε και πήρε νέα 24ωρη προθεσμία προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να ολοκληρώσει πλήρως την απολογία του καθόσον ακόμη συλλέγονται σημαντικά στοιχεία για την υπεράσπισή του.

Υπενθυμίζουμε ότι ο 26χρονος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, ότι οδηγήθηκε σ' αυτό το έγκλημα επειδή ο πατέρας του τον κακοποιούσε όταν ήταν μικρός, υποψιαζόμενος ότι τώρα έκανε τα ίδια στα μικρότερα αδέλφια του.

«Είχε οριστεί σήμερα για να απολογηθεί. Επειδή συλλέγουμε στοιχεία πάρα πολύ σοβαρά για την υπεράσπιση του θεώρησα αναγκαίο να ζητήσω μια προθεσμία μέχρι αύριο 11 η ώρα που θα είναι η οριστική του απολογία. Είναι μια εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση με πολλές προεκτάσεις και έχουν και πολύ μεγάλο βάρος και πρέπει να προσεχθεί πάρα πολύ και για αυτό πήραμε μια αναβολή στην απολογία μας για αύριο 2 Ιουνίου και 11 η ώρα το πρωί. Ευχαριστούμε τον κόσμο, αυτό είναι για τον χαρακτήρα του παιδιού, το ήθος του είναι μια δικαίωση. Από εκεί και πέρα όσον αφορά την πράξη του, το πως θα αξιολογηθεί η πράξη αυτή για την δικαιοσύνη, αυτά ανήκουν σε άλλο. Αυτή είναι μια ηθική δικαίωση για τον εντολέα που την εισέπραξε και πιστεύω ότι ήταν κάτι συγκλονιστικό. Ο εντολέας μου έχει ήδη αποδεχθεί. Εγώ δεν είναι θέμα να δώσω κατευθύνσεις. Θα αξιοποιήσω προς το συμφέρον του εντολέα μου αυτές τις παραδοχές για να δούμε τι είναι αυτό που τον ώθησε στην εκτέλεση αυτής της πράξης. Άλλωστε αυτός είναι και ο ρόλος μου μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας. Σε σχέση με αυτά που έχει ισχυριστεί να τα υπαγάγω σε κάποια ευνοϊκή διάταξη ούτως ώστε να απαλύνουμε τον πόνο του και την ποινική του μεταχείριση στο μέλλον. Μετά από αυτό που είδατε προηγουμένως παρέλκει η δική μου απάντηση. Απάντηση ότι είδατε πριν. Τον κόσμο, την αγάπη, τι να πω εγώ» δήλωσε ο κ. Κεφαλληνός.

Οι δηλώσεις της ετεροθαλούς αδελφής του δράστη

«Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι. Ξέρουμε τι παιδί είναι. Βλέπουμε όλοι που υποστηρίζουν. Ένιωσα πολύ υπερήφανη που τον έχω αδερφό. Δεν με νοιάζει τίποτα ότι και αν έχει γίνει», δήλωσε η ετεροθαλής αδελφή του 26χρονου που βρέθηκε κοντά του έξω από το δικαστήριο.

Αρκετοί ήταν οι κάτοικοι της τοπικής κοινωνίας των Βολιμών Ζακύνθου που βρίσκονταν έξω από τα δικαστήρια του νησιού και όπως οι ίδιοι δηλώνουν σκοπός της παρουσίας τους ήταν να εκφράσουν προς τον 26χρονο τα αισθήματα στήριξης και συμπαράστασης. Χαρακτηριστικές είναι οι εκφράσεις «άξιος και μπράβο», «είμαστε μαζί σου», «σε στηρίζουμε» που ακούγονταν. Όπως μας δήλωναν ο 26χρονος ήταν πολύ καλό και ήσυχο παιδί και χαρακτήρας, που δεν είχε απασχολήσει ποτέ την κοινωνία και δεν προκαλούσε ποτέ εντάσεις.

Ο ίδιος ζούσε στην Αθήνα και πλέον είχε αποφασίσει να έρθει και να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στο νησί. Έπαιζε ποδόσφαιρο στην ομάδα του Ελατιακού, φέτος στη Β’ Κατηγορία και πως βασικό κίνητρο αποτέλεσε η κακοποίηση που είχαν υποστεί τα δυο ανήλικα παιδιά από τον τρίτο γάμο του 70χρονου από τον πατέρα τους. Εκείνο που και για τους κατοίκους αποτελεί κοινό μυστικό είναι πως το χέρι του όπλισε η αγανάκτηση και η κάθε μορφής κακοποίηση που δεχόταν από το θύμα. Ο ίδιος όταν βγήκε από το δικαστήριο σήκωσε τα χέρια του ψηλά και ευχαρίστησε τον κόσμο για την στήριξη και το χειροκρότημα του.


Δείτε βίντεο:

video placeholder

ΣΧΟΛΙΑ (34)

Maraki

Τοσο ομορφο νησι και τοσο σαπια κοινωνια , μεχρι τις αρχες του ΄80 ηταν τοσο καλοι φιλοξενοι και αγνοι ανθρωποι με κουλτουρα μολις επεσε το χρημα ξεπουλησανε τα παντα , εγιναν φιλοχρηματοι κοιτανε πως θα ριξουν τον γειτονα- φιλο- αδελφο για μισο μετρο γης , θελουν να τα παιρνουν απο παντου οι περισσοτεροι εχουν bar και ταβερνα και mini market και ξαπλωστρες και ενοικαζομενα , ολοι ξερουν και τι βρακι φοραει ο διπλα αλλα μονο για κουτσομπολιο για καλο ποτε δεν ασχολουνται , κριμα και παλι κριμα .

Αντιδραση

"Υποψιαζομενος οτι εκανε το ιδιο και στα αδερφια του". Μαλιστα. Ανωνυμες Καταγγελιες με διαφορα αρκετων χρονων μεταξυ τους αντι συνεχων οχλησεων στις αρμοδιες υπηρεσιες.Ενας γιος που το πιθανοτερο ειναι να μην ειναι βιολογικο παιδι του θανοντος. Ο οποιος καλιστα θα μπορουσε να κανει μηνυση στον πατερα του με οτι συνεπαγεται. Η μητερα τι λεει για ολα αυτα;; Εγω θα ελεγα οι αστυνομικες αρχες να ψαξουν λιγο καλυτερα την ολη υποθεση. Δεν υπερασπιζομαι το θυμα. Μπορει να ηταν καθηκι οπως λενε! Καλου κακου ομως ας κανουν βαθυτερες ερευνες οι αρχες!! Θεωρω, δικη μου αποψη παντα, οτι κατι αλλο κρυβεται απο πισω. Χρηματα, ακινητα κλπ. Μηπως τον εκβιαζαν με κατι;;;

Στέφανος

Εάν τά γεγονότα αποδειχθούν ότι είναι έτσι όπως παρουσιάζονται, τότε δύο χρόνια φυλακή μέ τριετή αναστολή, ενδείκνυνται ώς λογική απόφασις.

Alex

Μια χώρα σε βαθιά παρακμή.Σκουπιδαριό του κόσμου,με Μια διεφθαρμένη κοινωνία,βαριά άρρωστη δικαιοσύνη ,με λειτουργούς ανήθικους.

Z

Τα τελευταία 20 με 30 χρόνια το νησί είναι μια μικρή Σικελία. Το εύκολο χρήμα έχει τυφλώσει τους πάντες, κάθε γειτονιά έχει τον δικό της μικρό Εσκομπάρ. Κανείς δεν ασχολείται με κανένα και όλοι είναι μπλεγμένοι με όλους. Με αυτό τον τρόπο είναι όλοι ευχαριστημένοι και η ζωή συνεχίζεται.. ποιος να ασχοληθεί λοιπόν με κάτι τέτοια;

Τι έχουν να μας πουν τώρα

οι ...αρμόδιοι; Τι έχει να πει η Εισαγγελία Ανηλίκων και η Εισαγγελία Ζακύνθου ; Γιατί αδιαφόρησαν ; Γιατί δεν ερεύνησαν ; Γιατί επέδειξαν αυτή τη θανατηφόρα ανεπάρκεια ;!Άφησαν τόσα πλάσματα να βασανίζονται και το ένα να μπεί στη φυλακή για φόνο! Τι απαίσιο κράτος; Γιατί σας πληρώνουμε κηφήνες ;

rataplan

Δεν είναι Μπουτάρης να ασχολούνται όλοι !!!!!

Ουδεμία ελπίδα...

Κράτος ηλίθιων, στο σύνολο...

Justice

Ντροπη να εκθειαζεται εναν που δολοφονει (οχι απλα σκοτωνει) τον πατερα του με προδηλο σκοπο να βαλει χερι στα οικονομικα του μεσω της προσδοκουμενης κηδεμονιας των ετεροθαλων ανηλικων αδελφων του. Ας μας πει η αστυνομια για τα οικονομικα του μακαριτη: περιουσιακα, καταθεσεις, συνταξη, μετρητα κλπ. Αν ειναι δυνατον ? εδωσε λεει ραντεβου θανατου με τον πατερα του! με προσχημα να του φερει, ως να ηταν σωματεμπορος, να συνευρεθει με γυναικα.!!! Τοσο πολυ ηθικο στοιχειο δηλαδη ο γιοκας! Ενας που σκοτωνει για τετοια θεματα τιμης δεν κρυβεται σαν κοτουλα οπως εκανε ο φονιας με την Αλβανιδα μανα του. Προφανως υπαρχουν ηθικοι αυτουργοι και συνεργοι .Ισοβια τωρα.

mk

Σα δε ντρέπεσαι.

Καμία ελπίδα για τους πανηλιθιους

Ορθογραφία μηδέν, μυαλό μηδέν, άλλο ένα σκουπίδι - καμένο χαρτί που στερεί πολύτιμο οξυγόνο από τους γύρω του... Ψηφίζεις κιόλας.. Δε θέλω να φαντάζομαι τι

δημητρης

Ντροπη σου

Α.

Ντροπή σου. Αυτό μόνο, ντροπή σου.

Κωνσταντίνα Ζ.

Συμφωνώ απόλυτα και απορώ με το πλήθος που δίνει εύσημα σε έναν πατροκτόνο, κάποιον που έκλεισε ραντεβού θανάτου στο γονιό του, στον άνθρωπο που τον έφερε στο κόσμο και τον ανέθρεψε! Μήπως θέλει το πλήθος να δώσει μαθήματα σε όλα τα προβληματικά (!!!!) παιδιά να κλείσουν ραντεβού θανάτου στους γονείς τους???? Μπορεί πολλοί γονείς να είναι αυστηροί, μπορεί να υπάρχουν ψυχολογικά προβλήματα σε αμφότερα τα μέρη, μπορεί ο σεβασμός και η αγάπη που πρέπει να τρέφει το παιδί προς το γονιό για κάποιους λόγους να έχει γίνει μίσος, αλλά νορμάλ άνθρωπος δεν κλείνει ραντεβού θανάτου στο πατέρα του, όσο θυμωμένος και αν είναι. Για να γίνει κάποιος πατροκτόνος σίγουρα έχει ψυχολογικά πρόβλημα, αν τα ψυχολογικά τα έχει κληρονομήσει ή όχι από τους γονείς του, αυτό θα το βρουν οι Αρχές!!! Ήταν λέει καλό και γελαστό παιδί ο φονιάς και ποτέ δεν είχε δώσει δικαιώματα!!!

paris

Αυτο δεν στεκει φυσικα.Απο την στιγμη που σκοτωσε δεν μπορει να παρει καμια επιμελεια και για κανενα λογο

Κόμης

Σκατά στο στόμα σου. Θα επευφημούμε όποιον γουστάρουμε.

de

αφού λοιπόν ΄΄ το χαμόγελο του παιδιού ΄΄, δεν έχει την αρμοδιότητα παρέμβασης σε περιπτώσεις κακοποίησης παιδιών, τότε γιατί δέχεται να κάνει τον ενδιάμεσο? για να παίρνει τα εύσημα όταν πάνε καλά τα πράγματα και να πουλάει τάχαμου κοινωνικό έργο προσδοκώντας σε αυξημένες δωρεές? έχουν κι άλλες μανούλες έξυπνα αγοράκια κ.Γιαννόπουλε.

Εχεις δικιο

Απολυτο..

Ο,τι να ναι

Η δική σου μανα πάντως σίγουρα δεν έχει

Κώστας

Δεν πρέπει να τιμωρηθούν οι αρμόδιες αρχές και ιδιαίτερα οι εισαγγελείς; Κάποιοι πληρώνονται αδρά και ξεφτιλίζουν το λειτούργημα που ασκούν. Δεν πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά; Έχει δίκιο ο κόσμος όταν λέει ότι δεν βρίσκει το δίκιο του!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kavala_main1

Η 67χρονη πυροβολήθηκε με σκάγια από κυνηγετική καραμπίνα και ο 42χρονος με δράμια για αγριογούρουνα λέει στο protothema.gr ο ιατροδικαστής Νίκος Κηφνίδης - Τη Δευτέρα απολογείται ο δράστης που δίνει διαφορετική εκδοχή για την αφορμή του διπλού φονικού

16
fwtia_Leros

Σε ύφεση βρίσκεται  η πυρκαγιά που έκαιγε από το μεσημέρι της Παρασκευής στο μοναδικό πευκοδάσος του νησιού - «Ο κόσμος έπαιρνε στην αστυνομία για βοήθεια και δεν σήκωναν το τηλέφωνο» ανέφεραν μάρτυρες στο protothema.gr

12