Βερβεσός κατά Αρείου Πάγου: Μειώθηκαν οι δικηγόροι που διορίστηκαν δικαστικοί αντιπρόσωποι

Βερβεσός κατά Αρείου Πάγου: Μειώθηκαν οι δικηγόροι που διορίστηκαν δικαστικοί αντιπρόσωποι

Ο Δημήτρης Βερβεσός επέρριψε ευθύνες στον Άρειο Πάγο καθώς μειώθηκαν οι δικηγόροι που διορίστηκαν ως τακτικοί και αναπληρωματικοί και αυξήθηκαν οι δικαστικοί υπάλληλοι

dikigoroi
Την έντονη διαμαρτυρία του εκφράζει ο πρόεδρος της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Δημήτρης Βερβεσός για τη μείωση του ποσοστού των δικηγόρων που διορίστηκαν δικαστικοί αντιπρόσωποι στις επικείμενες εθνικές-βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 και παράλληλα επιρρίπτει ευθύνες στο Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου για το γεγονός αυτό.

Όπως επισημαίνει ο κ. Βερβεσός, από τα στατιστικά στοιχεία των διορισμών των δικαστικών αντιπροσώπων που απέστειλε ο Άρειος Πάγος, κατόπιν σχετικού αιτήματός του «προκύπτει ότι οι δικηγόροι που έχουν διοριστεί πανελλαδικά ως τακτικοί και αναπληρωματικοί καλύπτουν το 75,90% των πραγματοποιηθέντων διορισμών, αντί του προβλεπόμενου μέχρι τώρα ποσοστού 77,5%».

Αντίθετα, συνεχίζει ο πρόεδρος της Ολομέλειας, «παρατηρείται αύξηση της ποσόστωσης των δικαστικών υπαλλήλων κατά 1%».

Υπογραμμίζει, ο κ. Βερβεσός ότι «η μείωση των διορισμών των δικηγόρων έγινε με αποκλειστική πρωτοβουλία και ευθύνη του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου και μάλιστα χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωσή μας και χωρίς μέχρι σήμερα να μας έχει γνωστοποιηθεί εγγράφως η σχετική απόφαση».

«Διαμαρτυρόμαστε έντονα» τονίζει ο κ. Βερβσός, «για την αδικαιολόγητη αυτή απόφαση που συνιστά ανεπίτρεπτη δυσμενή μεταχείριση των δικηγόρων και μεταβάλει επί τα χείρω την ήδη μειωμένη εκπροσώπησή μας».

Μάλιστα, ο κ. Βερβεσός, υπογραμμίζει ότι «δυστυχώς το αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου δεν εκτίμησε ούτε τη συνεισφορά του δικηγορικού σώματος στην ομαλή διενέργεια των εκλογών και ιδίως των πρόσφατων Ευρωεκλογών και Αυτοδιοικητικών εκλογών, που ήταν από τις πιο δύσκολες εκλογές των τελευταίων δεκαετιών, ούτε τις συνέπειες που έχουν επέλθει σε αυτό από την πρωτοφανή, σε διάρκεια, αναστολή των εργασιών των δικαστηρίων και ιδίως των Αθηνών και Θεσσαλονίκης για τρεις εβδομάδες περίπου και μάλιστα σε ενεργή δικαστική περίοδο και λίγο πριν από τις δικαστικές διακοπές».

Κλείσιμο
Τέλος, ο κ. Βερβεσός, θεωρεί αυτονόητο ότι σε περίπτωση τυχόν συμπληρωματικών διορισμών, που ενδεχομένως προκύψουν λόγω ανεπίδοτων, θα πρέπει να προκριθούν οι δικηγόροι κάθε άλλης κατηγορίας, ώστε να καλυφθεί, κατά το δυνατόν η επελθούσα άδικη μεταχείριση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης