Επιστολή Βερβεσού στον υπουργό Εσωτερικών για την αποζημίωση των δικαστικών αντιπροσώπων

Επιστολή Βερβεσού στον υπουργό Εσωτερικών για την αποζημίωση των δικαστικών αντιπροσώπων

Ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος ζητεί από τον υπουργό Εσωτερικών, Αντώνη Ρουπακιώτη η αποζημίωση των δικαστικών αντιπροσώπων να είναι ανάλογη του κύρους τους

Vervesos_roupakiotis_epistoli
Εν όψει των επικείμενων εθνικών βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019, ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός, απέστειλε επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών και πρώην πρόεδρο του ΔΣΑ, Αντώνη Ρουπακιώτη, με την οποία ζητεί η αποζημίωση των δικαστικών αντιπροσώπων να είναι ανάλογη «του κύρους και των ευθυνών του λειτουργήματός τους», την ύπαρξη δύο γραμματέων, καθώς και άλλα πρακτικά θέματα της εκλογικής διαδικασίας.

Ειδικότερα, ο κ. Βερβεσός, χαρακτηρίζει «αυτονόητο ότι η αποζημίωση των δικαστικών αντιπροσώπων πρέπει να είναι -και στις επικείμενες εκλογές- ανάλογη του κύρους και των ευθυνών του λειτουργήματός τους, και του κομβικού τους ρόλου κατά την εκλογική διαδικασία».

Ακόμη, υπογραμμίζει ο κ. Βερβεσός ότι «περαιτέρω, κρίνεται αναγκαίο να εξασφαλιστεί η ύπαρξη δύο γραμματέων προς υποβοήθηση του έργου των δικαστικών αντιπροσώπων, ιδίως στις μεγάλες εκλογικές περιφέρειες της χώρας, λόγω του διαπιστωμένου πλέον φαινομένου ελλείψεων στις εφορευτικές επιτροπές».

Αναγκαίο, χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του ΔΣΑ, «να διατηρηθούν όλες οι διευκολύνσεις για τις μετακινήσεις των δικαστικών αντιπροσώπων από και προς τα εκλογικά τμήματα, όπως και στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και ευρωεκλογές».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης