Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν στις 8 Ιουλίου οι θερινές εκπτώσεις – Τι θα γίνει με τις Κυριακές

Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν στις 8 Ιουλίου οι θερινές εκπτώσεις – Τι θα γίνει με τις Κυριακές

Οι εκπτώσεις ξεκινούν τη Δευτέρα 8 Ιουλίου και ολοκληρώνονται το Σάββατο 31 Αυγούστου – Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης αναφέρει ότι όσοι έμποροι το επιθυμούν μπορούν να ανοίξουν το κατάστημά τους την Κυριακή 14 Ιουλίου

Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν στις 8 Ιουλίου οι θερινές εκπτώσεις – Τι θα γίνει με τις Κυριακές
Τη Δευτέρα 8 Ιουλίου κάνουν πρεμιέρα οι θερινές εκπτώσεις, με το τέλος τους να έχει οριστεί το Σάββατο 31 Αυγούστου.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε το πρόγραμμα και υπενθύμισε ότι όσοι έμποροι το επιθυμούν, μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά τα καταστήματά τους κατά την πρώτη Κυριακή της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, ήτοι την Κυριακή 14 Ιουλίου, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας τους από τις 11 το πρωί ώς τις 6 το απόγευμα.

Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο, κατά τη διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς «εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης». Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι η αναγραφή παλιάς και νέας τιμής είναι επιβεβλημένες, ενώ συμπληρωματικά δίνεται η δυνατότητα αναγραφής ποσοστού έκπτωσης.

«Έχει παρατηρηθεί ότι υπάρχουν επιχειρηματίες μέλη, οι οποίοι καλοπροαίρετα και στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τον σχετικό φόρτο εργασίας, δεν αναγράφουν στα υπό έκπτωση προϊόντα διπλές τιμές αλλά καταφεύγουν στην χρήση γενικευμένου ποσοστού μείωσης. Χρειάζεται να τονίσουμε ότι, η συγκεκριμένη πρακτική είναι παράνομη και επισύρει αυστηρές κυρώσεις. Επιβάλλεται λοιπόν προσοχή από τους καταστηματάρχες, ώστε να αναγράφουν πρώτα απ’ όλα την παλιά και νέα τιμή των προϊόντων και κατόπιν γενικευμένο ποσοστό έκπτωσης» διευκρινίζει ο ΕΣΘ, υπενθυμίζοντας ακόμη ότι οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Οι πρακτικές επικοινωνίας μείωσης της τιμής διενεργούνται υποχρεωτικά στην ελληνική γλώσσα και προαιρετικά σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα, ενώ η διενέργεια εκπτώσεων είναι στη διακριτική ευχέρεια της κάθε επιχείρησης. Σε περίπτωση παρατυπιών, προειδοποιεί ο ΕΣΘ, οι κυρώσεις είναι πολύ αυστηρές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης