Σεμινάριο για δημοσιογράφους από Ελλάδα και Σκόπια, υπό την αιγίδα της Αμερικανικής Πρεσβείας

Σεμινάριο για δημοσιογράφους από Ελλάδα και Σκόπια, υπό την αιγίδα της Αμερικανικής Πρεσβείας

Πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη «για την ενδυνάμωση δημοσιογράφων για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης»

workshop-ena-pic
Εργαστήριο για δημοσιογράφους πραγματοποίησαν από κοινού οι Πρεσβείες των Η.Π.Α. στην Ελλάδα και τη Βόρεια Μακεδονία, το Παγκόσμιο Κέντρο Διασύνδεσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ (GEC), η Αμερικανική Υπηρεσία Παγκόσμιων Μέσων (USAGM) και το Κέντρο Ευρωπαϊκών Προοπτικών, μαζί με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ).

Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στις 25-26 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη και είχε τίτλο "Ενδυνάμωση δημοσιογράφων για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης στην Ελλάδα και τη Βόρεια Μακεδονία".

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, 35 δημοσιογράφοι από το ΑΠΕ, το Πρακτορείο Ειδήσεων της Βόρειας Μακεδονίας (MIA), ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης, καθώς και ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών συζήτησαν θέματα όπως οι προκλήσεις της παραπληροφόρησης που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες και οι πολυτομεακές προσεγγίσεις για την καταπολέμησή τους. Συζήτησαν επίσης πιθανούς τρόπους μελλοντικής συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένων πρόσθετων εκπαιδευτικών συναντήσεων και τη δημιουργία ενός κόμβου ψηφιακών επικοινωνιών στη Θεσσαλονίκη για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης.

Το εργαστήριο οργανώθηκε από το GEC και το ΑΠΕ, βασιζόμενο στο Μνημόνιο Κατανόησης που υπογράφηκε μεταξύ του USAGM και του ΑΠΕ το 2018 για να σηματοδοτήσει τη συμμετοχή των ΗΠΑ ως τιμημένη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

workshop-dyo-pic
workshop-tria-pic
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης