LIVE

Κορωνοϊός

Τώνια Μοροπούλου για τη σύνταξη του πατέρα της: Δεν έχω κάνει καμία παράνομη ενέργεια

moropoulou

Η Τώνια Μοροπούλου απαντά σε δημοσίευμα που αφορά στη σύνταξη του πατέρα της - «Όταν ενημερώθηκα, ουδέποτε αμφισβήτησα να επιστραφούν τα ποσά τα οποία όμως πραγματικά οφείλω»

«Δεν έχω κάνει καμία παράνομη ενέργεια» επισημαίνει η υποψήφια βουλευτής Δωδεκανήσων με τη ΝΔ, Τώνια Μοροπούλου, σχολιάζοντας δημοσίευμα εφημερίδας που την φέρει να εισπράττει παράνομα τη σύνταξη του πατέρα της.

Σε απάντησή της μέσω Facebook, η κυρία Μοροπούλου εξηγεί ότι εισέπραττε νόμιμα τη σύνταξη του πατέρα της, από το έτος του θανάτου του το 1977. Ωστόσο, αν και η νομοθεσία άλλαξε ξαφνικά το 2010, «ουδέποτε μέχρι το 2017 ο ασφαλιστικός μου φορέας δεν με είχε ενημερώσει για αυτό».

«Με την δικαιολογημένη εμπιστοσύνη του διοικούμενου, ουδέποτε αμφισβήτησα το ποσό της συντάξεως που μου πιστωνόταν , θεωρώντας ότι αφού το καταβάλει ο ασφαλιστικός φορέας, αυτονοήτως είναι και νόμιμη η καταβολή», διευκρινίζει, προσθέτοντας ότι το 2017 διαπίστωσε την αλλαγή της νομοθεσίας.

Η κυρία Μοροπούλου τονίζει ότι όταν ενημερώθηκε για την οφειλή της «ουδέποτε αμφισβήτησα την υποχρέωση μου να επιστραφούν τα ποσά τα οποία όμως πραγματικά οφείλω. Ωστόσο το πραγματικό ποσό μονό μια δικαστική απόφαση μπορεί να διαγνώσει και στην όποια δικαστική απόφαση οφείλουν να συμμορφωθούν τόσο εγώ όσο και ο ασφαλιστικός μου φορέας». Γι' αυτό προσέφυγε στη Διοικητική Δικαιοσύνη, προκειμένου να διαγνωστεί το ακριβές ποσό της οφειλής, για να το καταβάλλει άμεσα. Η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 2.12.2019.

«Με την συνδρομή της Διοικητικής Δικαιοσύνης, θα προσδιοριστεί αυτό το οποίο αποτελεί την νόμιμη οφειλή μου ώστε να προχωρήσω στην καταβολή του», υπογραμμίζει η κυρία Μοροπούλου, εξηγώντας τη διαφωνία της με το ποσό που της έχει καταλογιστεί.Αναλυτικά, η κυρία Μοροπούλου έγραψε:

Για το θέμα της συντάξεως του αποβιώσαντος το έτος 1977 πατρός μου Ιωάννη Μορόπουλου, δηλώνω ότι δεν έχω κάνει καμία παράνομη ενέργεια.

Προς ενημέρωση όλων για την υπόθεση αυτή έχουν συμβεί τα κάτωθι:

Εισέπραττα δυνάμει συγκεκριμένης νομοθεσίας την σύνταξη του πάτερα μου. Η νομοθεσία αίφνης άλλαξε το 2010. Ωστόσο ουδέποτε μέχρι το 2017 ο ασφαλιστικός μου φορέας δεν με είχε ενημερώσει για αυτό. Με την δικαιολογημένη εμπιστοσύνη του διοικούμενου, ουδέποτε αμφισβήτησα το ποσό της συντάξεως που μου πιστωνόταν , θεωρώντας ότι αφού το καταβάλει ο ασφαλιστικός φορέας, αυτονοήτως είναι και νόμιμη η καταβολή. Το έτος 2017 οπότε και το διερεύνησα διαπίστωσα ότι έκτοτε τις συγκεκριμένες συντάξεις δικαιούνται όσες πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια τα οποία εγώ δεν πληρώ.

Παρ’ όλα αυτά αφής ενημερώθηκα για την οφειλή μου ουδέποτε αμφισβήτησα την υποχρέωση μου να επιστραφούν τα ποσά τα οποία όμως πραγματικά οφείλω. Ωστόσο το πραγματικό ποσό μονό μια δικαστική απόφαση μπορεί να διαγνώσει και στην όποια δικαστική απόφαση οφείλουν να συμμορφωθούν τόσο εγώ όσο και ο ασφαλιστικός μου φορέας. Για το λόγο αυτό όταν μου γνωστοποιήθηκε η οφειλή από των ασφαλιστικό μου φορέα προσέφυγα αμέσως στην Διοικητική Δικαιοσύνη η οποία επιλαμβάνεται στην δικάσιμο της 2-12-2019 οπότε και θα διαγνωστεί το ακριβές ποσό της οφειλής μου ώστε να το καταβάλλω άμεσα.

Οι 3 λόγοι τους οποίους επικαλούμαι και θα πρέπει η Διοικητική Δικαιοσύνη να διαγνώσει είναι οι ακόλουθοι:

Α. η βεβαίωση του οφειλομένου ποσού εξεδόθη την 23-01-2017 από το ΕΤΑΑ – Τομέα Μηχανικών και ΕΔΕ ήτοι από νπδδ το οποίο είχε ήδη καταργηθεί από 01-01-2017 και τις αρμοδιότητες του ασκεί έκτοτε ο Ε.Φ.Κ.Α. Άρα ακόμα και αν δεν αμφισβητούσα το ύψος του οφειλομένου ποσού και το κατέβαλλα, θα το κατέβαλλα σε ανύπαρκτο νπδδ. Με την προσφυγή μου επιδιώκω την διόρθωση της βεβαίωσης προκειμένου να καταβάλλω το οφειλόμενο ποσό στο νπδδ που είναι ο πραγματικός δικαιούχος δηλαδή ο Ε.Φ.Κ.Α.

Β. Από το φερόμενο ως οφειλόμενο ποσό των 71.051,43 έχω ήδη καταβάλλει το ποσό των 20.604,91 υπό την μορφή φόρου εισοδήματος που επεβλήθη επί των υπό συζήτηση συντάξεων επομένως το ποσό το οποίο πραγματικά οφείλω είναι σημαντικά χαμηλότερο από αυτό το οποίο μη νόμιμα βεβαιώθηκε από τον ασφαλιστικό μου φορέα.

Γ. Επί του ποσού που βεβαιώθηκε έχουν επιβληθεί τόκοι και προσαυξήσεις οι οποίο όμως θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν σε χαμηλότερο ποσό δεδομένου ότι ήδη έχουν καταβληθεί 20.604,91 και επομένως για το αυτό ποσό δεν οφείλονται ούτε τόκοι ούτε προσαυξήσεις που ήδη έχουν ενσωματωθεί στο ποσό των 71.051,43.
Με την συνδρομή της Διοικητικής Δικαιοσύνης, θα προσδιοριστεί αυτό το οποίο αποτελεί την νόμιμη οφειλή μου ώστε να προχωρήσω στην καταβολή του.

ΥΓ. Κοινοποιώ το παρόν στην εφημερίδα Documento προκειμένου να δημοσιευθεί η απάντησή μου.

Α. Μοροπούλου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (140)

Μάλλιασε η γλώσσα μου να το λέω

Μια ιδεολογία υπάρχει σ' αυτή τη χώρα,κονόμα.Την μία θα την στέλναμε στις Βρυξέλλες να μας διαφημίζει,και την άλλη στο επικρατείας να την καμαρώνουμε.

lex

Το ήθος των Νεοδημοκρατοσυζιροπασόκων.Εσείς να τα βλέπετε που σκίζεστε να τους ψηφίσετε να σας πιούν το αίμα.Δουλέψτε 12ωρο με 500 ευρώ κορόιδα...

ευτυχώς

να αδειάζουν τα ψηφοδέλτια σιγά σιγά από τη "διεύρυνση" του Κυριάκου για να καταλάβει επιτέλους ότι όπου ακουμπήσεις την "αριστερά" λερώνεσε .... να αφήσει τα "πειράματα" είναι η πιο παλιά, σταθερή παράταξη και έχει πολύ κόσμο να κυβερνήσει

WTF

Φοβερό ατόπημα της ΝΔ. Το αν η Μοροπούλου καλώς έπαιρνε τα λεφτά ή όχι, είναι το λιγότερο *. Το γεγονός όμως ότι, 10 μέρες πριν απο τις πιο κρίσιμες εκλογές για τη ΝΔ τα τελευταία χρόνια, άργησε ο Μητσοτάκης ή/και το επιτελείο του να αντιδράσει, με ανησυχεί. Εδω υπάρχει ένας πόλεμος εντυπώσεων, και η ΝΔ έδωσε διπλό πέναλτι στο ΣΥΡΙΖΑ και στα τρόλ του, δικαίως ίσως εν μέρει! Η σωστή αντίδραση -> να έβγαινε ΑΜΕΣΑ ο Μητσοτάκης με ένα πχ tweet "μέχρι να διαλευκανθεί το θέμα, παρακάλεσα τη κα Μοροπούλου να αποσύρει την υποψηφιότητά της" * φυσικά και κακώς τα έπαιρνε...

Να επιστρέψει τα ποσά που πήρε μετά το 2017

Τα προηγούμενα ήταν νόμιμα. Εμείς της τα δίναμε. Αυτή δεν τα ήθελε

Απορία

Δε είναι και δεν ήταν κατάχρηση δημοσίου χρηματος (από πάντα, όχι μόνο από το 2010), άγαμη θυγατέρα να εισπράττει σύνταξη θανόντος πατέρα ενώ η ίδια συγχρόνως εργάζεται; Η ρύθμιση για τις αγαμες ήταν μόνο για μη εργαζόμενες.

Το πιο σιxαμέvo τρoλ της Πειραιώς είναι αυτό με το όvoμα ΓΙΩPΓHΣ!

Όπως, λοιπόν, αποκαλύφθηκε η συντρόφισσα Μοροπούλου, πρώην κνίτισσα, Γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης, γνωστή στο κομμουνισταριό ως "η φωνή της εξέγερσης του Πολυτεχνείου" και νυν υποψήφια των Κούληδων στα Δωδεκάνησα ("πατριωτάκια" που ψηφίσατε ΝΔ για να φύγει η αριστερά από την εξουσία, να την χαίρεστε!), εισέπραττε επί τόσα χρόνια παράνομα τη σύνταξη του θανόντος πατέρα της. Μάλιστα, δηλώνει κι από πάνω πως δεν έχει κάνει κάποια παράνομη ενέργεια, γιατί… δεν το ήξερε (!!!), καθώς δεν είχε ενημερωθεί σχετικά από τον ασφαλιστικό φορέα που της την κατέβαλλε!!! Οοουυυυυσσσσσσττττττττττττ λαμόγια νεοδημοκράτεςςςςςςς

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!

ΣΑΡΑΝΤΑ ΔΥΟ (42) ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ γνώριζε ότι πέθανε ο πατέρας της?

Tην

συνταξη οι αγαμες την δικαιουνταν ετσι κι αλλιως.δεν εισεπραττε την συνταξη του θανοντος πατερα της. Εισεπραττε την συνταξη της αγαμης θυγατερας τυπικά σωστά μεχρι το 2010 .απο το 2010 αλλαξε ο νομος κιαι η συνταξη στις αγαμες θυγατερες δινοταν με εισοδηματικα κριτιρια.επειδή εκεινη ειχε μισθό καθηγήτριας Πανεπιστημίου προφανως σταμάτησε να δικαιουται και πολυ σωστά κατά την γνωμη μου.δεν μπορεί να εχεις τετοιο μισθό και να καταδεχεσαι να επιβαρυνεις το κράτος οπως πχ και Ακρίτα.

δημήτρης

Το αίσχος σε όλο του το μεγαλείο!! Καθηγήτρια Πολυτεχνείου - τρομάρα της - και να καταδέχεται τέτοιο εξευτελισμό! Και παριστάνει και τη χριστιανή, γιατί, αν θυμάμαι καλά, με πόση συγκίνηση εξιστορούσε τις εμπειρίες της στην αναστήλωση του Πανάγιου τάφου. Της χρειάζεται όχι μόνο αποπομπή -αυτό είναι το ελάχιστο - αλλά η πλήρης διαπόμπευση, γιατί οι δικαιολογίες είναι επιπέδου νηπιαγωγείου και μάλιστα για ακαδημαϊκό και πολιτευτή.

thyr

ταπεινα και αξιοκρατικα!!! Καιρος να θυμηθουμε γιατι καταψηφισαμε την ΝΔ επι Σαμαρα!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης