Διαγνωστικά κέντρα: Κρίσιμο ραντεβού για την άρση του αδιεξόδου για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Διαγνωστικά κέντρα: Κρίσιμο ραντεβού για την άρση του αδιεξόδου για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Στο υπ. Υγείας το νέο ραντεβού με τον Ανδρέα Ξανθό - «Μας αναγκάζουν να δουλεύουμε δωρεάν για τους 8 από τους 12 μήνες» λένε εκπρόσωποι των διαγνωστικών κέντρων

hostp-bnew1
Νέα συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό έχουν οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων προκειμένου να αναζητηθεί λύση στο αδιέξοδο στο οποίο έχουν εγκλωβιστεί οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ.

Από σήμερα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ πληρώνουν το 85% της τιμής των εξετάσεών τους (χωρίς να χρειάζεται να καταβάλλουν τη συμμετοχή 15%) και στη συνέχεια θα καταθέτουν τα σχετικά παραστατικά στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ και θα ζητούν τα χρήματά τους από τον Οργανισμό.

Η συνάντηση όπως είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Φώτης Πατσουράκος πραγματοποιείται στο υπουργείο Υγείας.

Είχε προηγηθεί άλλη μια συνάντηση με τον υπουργό Υγείας ο οποίος υποσχέθηκε στους εκπροσώπους της ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας αύξηση του προϋπολογισμού του 2019 για διαγνωστικές εξετάσεις κατά 30 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, αυτά τα χρήματα θα αντλούνταν από τη δεξαμενή των 40 εκατ ευρώ που προορίζονταν για οδοντιατρικές εργασίες στα ελληνοπουλα, ηλικίας 6 έως 12 χρόνων. Το βασικό αίτημα των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων ήταν να διαγραφεί το ποσό των 55 εκατ ευρώ του clawback (υποχρεωτική επιστροφή χρημάτων) του β’ εξαμήνου του 2018. Όπως είπε ο κ. Πατσουράκος «εμείς είχαμε προειδοποιήσει από τον Ιανουάριο για το clawback και το έβγαλαν 10 Μαΐου ίσως σκεπτομενοι ότι δεν θα αντιδράσουμε λόγω εκλογών. Μας αναγκάζουν έτσι να δουλεύουμε δωρεάν για τους 8 από τους 12 μήνες».

Τη διαδικασία των αποζημιώσεων, όμως, «ακύρωσε» ο κ. Ξανθός ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ για την πρόταση του υπουργείου προς τα διαγνωστικα κέντρα, ανέφερε πως η αποζημίωση των ασφαλισμένων είναι αδύνατο να συμβεί στην πράξη, καθώς δεν προβλέπεται στον κανονισμό του Οργανισμού. «Οσο υπάρχουν ενεργές συμβάσεις δε γίνεται να πληρώσει ο ασφαλισμένος παροχή» είπε ο κ. Ξανθός.

Αυτό μπορεί να αλλάξει με μόνο μια απλή απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ και έχει συμβεί στο παρελθόν αντέτεινε ο κ. Πατσουράκος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης