Ο Οικουμενικός Πατριάρχης συγκαλεί την Γ΄Διεθνή Διάσκεψη της Χάλκης για την Θεολογία και την Οικολογία

4574349

Η διάσκεψη έχει τον χαρακτήρα επιστημονικού συνεδρίου, στο οποίο οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις εισηγήσεις διακεκριμένων περιβαλλοντικών θεολόγων

Διακεκριμένοι θεολόγοι και ειδικοί επιστήμονες, από όλο τον κόσμο, θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν, από τις 31 Μαϊου μέχρι τις 4 Ιουνίου, στην Πόλη Την Γ΄ διεθνή “Διάσκεψη της Χάλκης”, για την Θεολογία και την Οικολογία, συγκαλεί, από τις 31 Μαϊου έως τις 4 Ιουνίου, στην Πόλη, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Η Διάσκεψη θα φέρει στην τράπεζα του διαλόγου περί τους πενήντα διακεκριμένους θεολόγους και ειδικούς επιστήμονες, από σαράντα Θεολογικές Σχολές και Ινστιτούτα από όλο τον κόσμο, για να συζητήσουν με θέμα, “Θεολογική Εκπαίδευση και Οικολογική εγρήγορση”.

Η διεθνής “Διάσκεψη της Χάλκης” έχει τον χαρακτήρα επιστημονικού συνεδρίου, στο οποίο οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις εισηγήσεις διακεκριμένων περιβαλλοντικών θεολόγων (Ορθοδόξων, Ρωμαιοκαθολικών και Προτεσταντών), και να συζητήσουν τους τρόπους με τους οποίους η οικολογική ευαισθητοποίηση μπορεί να καλλιεργηθεί και να προωθηθεί από τις Ορθόδοξες Θεολογικές Σχολές και τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, μέσω μαθημάτων και άλλων προγραμμάτων σχετιζομένων με την προστασία της Δημιουργίας του Θεού. Ο απώτερος σκοπός είναι η οικολογική ευαισθητοποίηση να ενταχθεί στα προγράμματα σπουδών των Θεολογικών Σχολών, συνεχίζοντας το πνεύμα του διαλόγου και της ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών, όπως αυτό εκφράστηκε κατά τις δύο προηγούμενες Διασκέψεις, και όπως αναδεικνύεται από το μακροχρόνιο ενδιαφέρον και τις συνεχείς πρωτοβουλίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, επί τρεις δεκαετίες, για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Οι δύο πρώτες “Διασκέψεις της Χάλκης” φιλοξένησαν ακτιβιστές και επιστήμονες, δημοσιογράφους και εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου, θεολόγους και πανεπιστημιακούς, προκειμένου να συζητήσουν και να προβληματιστούν από κοινού επί πνευματικών αλλά και πρακτικών καθημερινών ζητημάτων που σχετίζονται με τον σεβασμό και την προστασία του κοινού μας Οίκου. Η Α΄ Διάσκεψη πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2012, με θέμα, “Παγκόσμια Ευθύνη και Περιβαλλοντική Βιωσιμότητα”. Η Β’ Διάσκεψη πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2015, και συγκέντρωσε επιφανείς προσωπικότητες και ειδικούς από όλο τον κόσμο, οι οποίοι συζήτησαν για το περιβάλλον, την λογοτεχνία και τις τέχνες. Αυτή τη φορά η Διάσκεψη αντί της Χάλκης θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πόλης.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Πες μας πες μας

Θαναι και ο Πάπας;

Μπαμπης

Βαρθολομαιε μας ερχεται να ξερασουμε καθε φορα που βλεπουμε τα μουτρα σου. Δεν σε αναγνωριζουμε για πατριαρχη. Μαζεψε το παρεακι σου που ειχες στην σαχλαμαριτσα που κανατε στο Κολυμπαρι και πηγαινετε να ενωθειτε με τον παπα και τα προτεσταντικα γκρουπουσκουλα. Να φτιαξετε και την πανθρησκεια του οικουμενισμου και ολοι μαζι να υποδεχτειτε το Θηριο.

Εδω η απαντηση

Με δικαιολογια την Σχολη της Χαλκης ,ας παραδωσουμε στον Τουρκο ως ανταλαγμα,τα παντα...

ανωνυμος

Γιατι δεν λες ξεκάθαρα ότι θα μαζευτητε ολοι παγκοσμιοποιητες για να κανονισετε τις επομενες κινησεις,της διαλυσις της Ορθοδοξιας

.. και πέρα βρέχει...

.... για αυτά που λέει και κάνει ο Ερντογαν τι έχει να πει?

θεσπρωτος

τι περιμενεις να σου πει ? θα καθαρισει με τη μια ....θα πεταξει το μπαλακι ...στο θεο ... , ειναι θελημα θεου ...!!!! να τα κανει αυτα ...,ο ερντογαν για να μας δοκιμασει ..!!!!!! Κοινώς ... για να δει , τι ρολο βαραμε... = χεστηκε η φατμε , στο γιενι τζαμι πιο περα .

θεσπρωτος

Η οποία σχολη ....θα παραγει παπαδες ... που θα τραγουδανε κυριε ελεησον πατερυμων και αγιος ο θεος και εμεις θα τους πληρωνουμε .

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

larissa_kak

Η κακοκαιρία προκάλεσε έντονα προβλήματα στον Αγιόκαμπο, στην Κάτω Σωτηρίτσα και στη Βελίτσα – Ζημιές σε αρκετά σπίτια, ενώ οι δρόμοι θυμίζουν ποτάμια – Προβλήματα στις μετακινήσεις λόγω διακοπής στην κυκλοφορία