Πρέσπες: Μαθητικοί αγώνες με κοινές ομάδες από Ελλάδα, Αλβανία και Σκόπια

Πρέσπες: Μαθητικοί αγώνες με κοινές ομάδες από Ελλάδα, Αλβανία και Σκόπια

Οι σχολικοί αγώνες «1st Prespes School Games» θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο 10-12 Μαΐου υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας

kinites_iatrikes_monades_prespes_3_082318-1
Μαθητικοί αγώνες με κοινές ομάδες μπάσκετ από Ελλάδα, Αλβανία, και Βόρεια Μακεδονία οργανώνει ο Δήμος Πρεσπών υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας.

Με τη συμμετοχή παιδιών από τους δύο γειτονικούς δήμους, του Ρέσεν της Βόρειας Μακεδονίας και του Πούστετ της Αλβανίας, θα πραγματοποιηθούν στον δήμο Πρεσπών μαθητικοί σχολικοί αγώνες στους οποίους θα συμμετέχουν μαθητές γυμνασίου και λυκείου. Οι αγώνες πραγματοποιούνται με πρωτοβουλία του Δήμου Πρεσπών σε μία ιδέα που είχαν οι μαθητές γυμνασίου και λυκείου της περιοχής .

Στις Πρέσπες θα μεταβεί το Σάββατο ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου , προκειμένου να παρακολουθήσει τους Σχολικούς Αγώνες 1st Prespes School Games. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό διασυνοριακό πρόγραμμα INTERREC και το πρόγραμμα PoliPrespa με την συχρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Οπως είπε στο “protothema.gr” ο Βασίλης Παντελίδης, συντονιστής του προγράμματος PoliPrespa για το δήμο Πρεσπών, μετάλλια θα δοθούν σε όλους τους αθλητές. Η τριήμερη εκδήλωση 10-12 Μαΐου πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας. Βασικός σκοπός των αγώνων είναι η ανάπτυξη των σχέσεων των νέων των τριών δήμων. Οι μαθητές θα είναι ηλικίας 13 έως 18 ετών και θα αγωνισθούν στο μπάσκετ σε κοινές ομάδες με μαθητές από όλες τις χώρες και στον αγώνα δρόμου. Σκοπός είναι η η ανάπτυξη της φιλιάς. «Δεν είναι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι αγώνες φιλικοί « λέει ο κ. Παντελίδης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης