Serial killer στην Κύπρο: Ψάχνουν ακόμη την τρίτη βαλίτσα - Στη λίμνη Μεμί το sonar

Serial killer στην Κύπρο: Ψάχνουν ακόμη την τρίτη βαλίτσα - Στη λίμνη Μεμί το sonar

Με δύτη οι έρευνες στην Κόκκινη ΛίμνηΗ τρίτη βαλίτσα μπορεί να είναι κρυμμένη μέσα στη λάσπη - Εξετάζουν και υπόθεση βιασμού οι κυπριακές Αρχές

limni
Για 25η μέρα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις έρευνες για τον εντοπισμό των θυμάτων του 35χρονου λοχαγού, καθ΄ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου.

Σήμερα το υπερσύγχρονο ηχοεντοπιστικό σύστημα Sonar, μεταφέρεται στη Λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτου, όπου θα αρχίσει σκανάρισμα της λίμνης, ενώ θα συνεχίζονται, ταυτόχρονα, από το πρωί οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό με δύτη και αν χρειαστεί και με τη ρομποτική κάμερα.

Χθες ερευνήθηκαν από δύτη διάφορα σημεία της Κόκκινης Λίμνης, χωρίς, ωστόσο, ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Μετά από εντατικές προετοιμασίες, χθες, λίγο μετά τις 11:30 καταδύθηκε δύτης στην Κόκκινη Λίμνη για να ερευνήσει 4-5 σηματοδοτημένα σημεία για να δει τι είναι οι διογκώσεις εντός της λίμνης. Η τρίτη βαλίτσα μπορεί να είναι κρυμμένη μέσα στη λάσπη.

Οι έρευνες ολοκληρώθηκαν χωρίς κάποιο αποτέλεσμα.

Δάκρυσαν οι πυροσβέστες στη θέα της 8χρονης

Με τη βοήθεια του συστήματος 'Sonar', το οποίο είχε καταγράψει συγκεκριμένα σημεία, που ερευνήθηκαν, ανασύρθηκε το απόγευμα της Κυριακής (5/5) από τη λίμνη και η δεύτερη από τις τρείς βαλίτσες θανάτου.

Κλείσιμο
Σε αυτήν εντοπίστηκε ανθρώπινη σορός σε προχωρημένη αποσύνθεση και μη αναγνωρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να ανήκει στην 8χρονη, Elena Natalia Bunea, κόρη της 36χρονης Livia. H δεύτερη βαλίτσα εντοπίστηκε κοντά στην πρώτη.

Ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Κύπρου Μάρκος Τράγκολας, μιλώντας στο ΡΙΚ ανέφερε ότι μόλις ο δύτης επιβεβαίωσε την ύπαρξη της βαλίτσας στο βυθό της λίμνης την Κυριακή, «αμέσως ρωτήσαμε περίπου το μέγεθός της. Μας είπε περίπου 50 εκατοστά. Αμέσως καταλάβαμε ότι επρόκειτο για το μωρό».

Ο κ. Τράγκολας συνέχισε λέγοντας «καταλαβαίνετε τα συναισθήματα που είχαμε από αυτή την πληροφορία που μας έδωσε». Όπως χαρακτηριστικά είπε ο διευθυντής της Πυροσβεστικής, είδε τον Ισπανό χειριστή του sonar να δακρύζει, προσθέτοντας ότι τότε κατάλαβε πως είχαν δίπλα τους έναν σωστό συνεργάτη με αισθήματα.

Ο 35χρονος ύποπτος είχε καταθέσει ότι στη λίμνη Μιτσερού πέταξε τρεις βαλίτσες με πτώματα, κατονομάζοντας την Μαρικάρ Βαλντέζ, την 8χρονη Έλενα Μπουνέα και τη μητέρα της Λίβια Μπουνέα, στην οποίαν εκτιμάται ότι ανήκει η σορός που ανασύρθηκε την Κυριακή του Πάσχα.

Με την ανεύρεση της νέας σορού, ο αριθμός των θυμάτων, που έχουν εντοπιστεί μέχρι τώρα ανέρχεται στα πέντε.

Πρόκειται για τη Μαρί Ρόους και την Αριάν Παλάνας, που εντοπίστηκαν στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό, την Κάτχα Ανού, που βρέθηκε σε ξεροπήγαδο στο πεδίο βολής της Ξυντούς και τα δύο πτώματα, που ήταν μέσα ταξιδιωτικές βαλίτσες, που ανασύρθηκαν από την Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό.

Το πρωί της περασμένης Κυριακής ανανεώθηκε για άλλες οκτώ ημέρες το διάταγμα κράτησης του 35χρονου.

Εξετάζουν και υπόθεση βιασμού

Πέραν της ομολογίας του για επτά δολοφονίες, πέντε γυναικών και δυο ανήλικων παιδιών, οι ανακριτές εξετάζουν πλέον και μια νέα υπόθεση, αυτή τη φορά βιασμού γυναίκας.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο Δικαστήριο, στις 30 Απριλίου καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λευκωσίας από αλλοδαπή, πως κατά το 2017 και όταν εκείνη ήταν 19 ετών, την βίασε ο 35χρονος, ο οποίος της είχε υποσχεθεί να την φωτογραφίσει ως μοντέλο.

Ο βιασμός έγινε όταν ο 35χρονος την συνάντησε για να της δώσει τις φωτογραφίες. Την βίασε μέσα στο αυτοκίνητο του και κινηματογραφούσε τον βιασμό με το κινητό του τηλέφωνο.

Η κοπέλα φαίνεται ότι εκμυστηρεύτηκε στην πρώην σύζυγο του 35χρονου τον βιασμό, μέσω των social media.

Ο ύποπτος ανακρινόμενος αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμιξη και έδωσε κάποιους ισχυρισμούς, οι οποίοι διερευνώνται.

Εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα του κατά συρροήν δολοφόνου πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή (5/5) στο χώρο του παλιού μεταλλείου Μιτσερού και στη Λεμεσό.

Πηγή: sigmalive.com
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης