Ξένα ΜΜΕ για τον serial killer της Κύπρου: Ξαναχτύπησε ο κατά συρροήν δολοφόνος

Ξένα ΜΜΕ για τον serial killer της Κύπρου: Ξαναχτύπησε ο κατά συρροήν δολοφόνος

Tα διεθνή ΜΜΕ παρουσιάζουν με έντονο ενδιαφέρον τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του κατά συρροήν δολοφόνου με θύματα αλλοδαπές γυναίκες και παιδιά

serial_killer_erevnes
Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση ότι βρέθηκε και πέμπτο πτώμα σε λίμνη στην Κύπρο με τα ξένα δημοσιεύματα να επισημαίνουν ότι η υπόθεση του serial killer «Ορέστη» φέρνει στο φως σοβαρές παραλείψεις των κυπριακών αρχών.

Tα διεθνή ΜΜΕ παρουσιάζουν με έντονο ενδιαφέρον τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του κατά συρροήν δολοφόνου με θύματα αλλοδαπές γυναίκες και παιδιά.

Βρετανική εφημερίδα «Daily Mail»

«O serial killer της Κύπρου: Η αστυνομία βρήκε το πέμπτο πτώμα σε βαλίτσα», είναι ο τίτλος της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail» που παραθέτει εκτενές άρθρο στην υπόθεση που έχει προκαλέσει σοκ στη Μεγαλόνησο.

«Ο Νίκος Μεταξάς, 35 ετών, θεωρείται ως "ο πρώτος serial killer του νησιού"», γράφει το δημοσίευμα.

Ο 35χρονος εμφανίστηκε στο δικαστήριο την ώρα που οι αρχές αποκάλυπταν το πέμπτο πτώμα: τη σωρό ενός παιδιού, επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα. Ο Κύπριος ομολόγησε ότι σκότωσε επτά γυναίκες και κορίτσια μέσα σε τρία χρόνια.

Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα «Daily Mail», οι κυπριακές αρχές έχουν κατηγορηθεί ότι δεν διερεύνησαν σωστά τις εξαφανίσεις των γυναικών λόγω αδράνειας και ρατσισμού... Οι αρχές της Κύπρου έπαυσαν από τα καθήκοντά του τον αρχηγό της αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου.

Bρετανική εφημερίδα «Daily Mirror»

Κλείσιμο
«Ξαναχτύπησε ο κατά συρροήν δολοφόνος», είναι ο τίτλος της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mirror».

«Η αστυνομία της Κύπρου εντόπισε τη σωρό ενός παιδιού μέσα σε βαλίτσα σε μία λίμνη δυτικά της Λευκωσίας», προσθέτει.

Αυστραλιανό δίκτυο «ABC»

«Η αστυνομία της Κύπρου βρήκε ένα πτώμα σε λίμνη που θεωρείται ότι είναι το πέμπτο θύμα ενός δολοφόνου που σκότωσε σχεδόν μέσα σε τρία χρόνια επτά γυναίκες χωρίς να εντοπιστεί», γράφει το αυστραλιανό δίκτυο «ΑBC».

«O πρόεδρος της Κύπρου έπαυσε από τα καθήκοντά του τον αρχηγό της Αστυνομίας και απέπεμψε τον υπουργό Δικαιοσύνης», προσθέτει το επίμαχο δημοσίευμα.

«Η αστυνομία της Κύπρου διεξάγει εσωτερική έρευνα για να διαπιστώσει εάν οι ανακριτές απέτυχαν να διερευνήσουν σωστά τις υποθέσεις εξαφάνισης των γυναικών. Η έρευνα διεξάγεται την ώρα που αρχές κατηγορούνται για αδράνεια στην υπόθεση», αναφέρει το δίκτυο «ABC».

Αμερικανικό δίκτυο «CNN»

«Η υπόθεση του serial killer Ορέστη έχει σοκάρει την τοπική κοινωνία της Κύπρου και όχι μόνο», γράφει το CNN και προσθέτει:

«Ο 35χρονος ομολόγησε μέχρι στιγμής επτά εγκλήματα και με βάση τα γεγονότα ενδέχεται να καταδικαστεί σε δια βίου φυλάκιση. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα αφού, σύμφωνα με δικηγόρους, οι έρευνες της αστυνομίας είναι ακόμη σε εξέλιξη», σχολιάζει το επίμαχο δημοσίευμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης