Καιρός: Άνοιξη με θερμοκρασίες ακόμη και υπό το μηδέν - Πού έδειξε -4 το θερμόμετρο

Καιρός: Άνοιξη με θερμοκρασίες ακόμη και υπό το μηδέν - Πού έδειξε -4 το θερμόμετρο

Χαλάει ο καιρός: Χειμωνιάτικο σκηνικό μέσα στην Άνοιξη - Χαμηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν σήμερα το πρωί στα ορεινά της Ελλάδας -  2,7 βαθμοί σε Μέτσοβο και Περτούλι Τρικάλων, ενώ στην Πάρνηθα (σε υψόμετρο 1.350 μέτρων) η θερμοκρασία ήταν 3,2 βαθμοί

kaimak_maios
Ο καιρός δεν θυμίζει σε τίποτε την Άνοιξη, καθώς αν και διανύουμε τον τελευταίο μήνα της εποχής, καταγράφονται χαμηλές θερμοκρασίες, ακόμη και υπό το μηδέν στη χώρα.

Στα χιονοδρομικά κέντρα Καϊμακτσαλάν, Παρνασσού (1.950μ) και Βασιλίτσας μετρήθηκαν αρνητικές θερμοκρασίες -4,2, -1,9 και ένας βαθμός υπό το μηδέν αντίστοιχα.

Κάτω από τους δύο βαθμούς Κελσίου έπεσε η θερμοκρασία το πρωί σε άλλα μέρη (1,8 στο Πληκάτι Ιωαννίνων και 1,9 στη Βλάστη Κοζάνης), σύμφωνα με τα στοιχεία από τους μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Στα Γρεβενά η θερμοκρασία ήταν 2,3 βαθμοί, στο Μέτσοβο και στο Περτούλι Τρικάλων 2,7 βαθμοί, ενώ στην Πάρνηθα (σε υψόμετρο 1.350 μέτρων) ήταν 3,2 βαθμοί.

xamiles_thermokrasies
Κλείσιμο
kaimaktslan_may
Σημερινή εικόνα από το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν


Βροχές, σποραδικές καταιγίδες, κρύο και ισχυροί άνεμοι  φέρνουν την κακοκαιρία ξανά στο προσκήνιο και απομακρύνουν για τις επόμενες ημέρες τον ήλιο και τις υψηλές θερμοκρασίες. 

Σύμφωνα με την επίσημη πρόγνωση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σήμερα Τρίτη 07 Μαΐου, αναμένονται νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι αυξημένες, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά ηπειρωτικά, το Ιόνιο, το Ανατολικό Αιγαίο, τη Θράκη και την Κρήτη.

greece_triti
Από νωρίς το πρωί βρέχει στην Πάρνηθα. 

Τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση φαινομένων και στην Ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το βράδυ θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 11 έως 21, στα δυτικά ηπειρωτικά από 10 έως 19, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 22, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 17, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 14 έως 19 και στην Κρήτη από 11 έως 20 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, και πρόσκαιρα το απόγευμα στα νότια έως 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα, ενώ υπάρχει πιθανότητα για βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, σταδιακά όμως έως το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με αραιές μόνο νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 με ενίσχυση κατά 2 έως 3 μποφόρ από το πρωί έως το απόγευμα. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς.

ellada_thermokrasies

Πρόγνωση για την Τετάρτη

Στα ανατολικά τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της Πελοποννήσου. Η ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Τη νύχτα στα βόρεια θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

tetarti_krio_meteo
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης