Κύπρος: «Διαδρομές» στη φονική πλευρά του serial killer λοχαγού κάνουν οι ανακριτές της Αστυνομίας

Κύπρος: «Διαδρομές» στη φονική πλευρά του serial killer λοχαγού κάνουν οι ανακριτές της Αστυνομίας

Στο μικροσκόπιο τα ηλεκτρονικά ίχνη που έχει αφήσει ο 35χρονος Νίκος Μεταξάς στα social media και τα sites γνωριμιών όπου «αλίευε» τα θύματά του - Φόβοι για πολλά θύματα του διεστραμμένου δολοφόνου - Κανένα ίχνος της εξάχρονης

loxagos_ar
Τα ηλεκτρονικά ίχνη που έχει αφήσει ο 35χρονος serial killer λοχαγός Νίκος Μεταξάς, στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης αλλά και στα sites γνωριμιών, στα οποία ήταν μέλος, έχουν βάλει κάτω από το μικροσκόπιο τους οι ανακριτές του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας.

Η προσπάθεια που καταβάλλεται είναι να συνδεθούν οι διαδικτυακές επαφές του καθ' ομολογία δράστη δύο τουλάχιστον δολοφονιών γυναικών, με γυναίκες που έχουν δηλωθεί ως εξαφανισθείσες και παρουσιάζουν χαρακτηριστικά που τις καθιστούν πιθανά θύματα του 35χρονου αξιωματικού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν προκύψει κάποια στοιχεία, αλλά υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα για να καταλήξει η έρευνα σε σαφή αποτελέσματα.

Από τα όσα έχουν αποκαλυφθεί μέχρι σήμερα ο Ν. Μεταξάς αναζητούσε γυναίκες μέσα από το site Badoo, όπου χρησιμοποιούσε το όνομα «Ορέστης» και επαγγελματική ιδιότητα την ενασχόληση με τη φωτογραφία.

erevnes1


Φόβοι για πολλά θύματα

Κλείσιμο
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι ανησυχίες των αστυνομικών δεν περιορίζονται μόνο στις γυναίκες των οποίων έχει δηλωθεί η εξαφάνιση, αλλά και σε άλλες που πιθανόν δεν είχαν φιλικό ή συγγενικό κύκλο στη Κύπρο για να της αναζητήσουν ή να δηλώσουν την εξαφάνισή τους.

Το τι κρύβουν τα θολά νερά του φρεατίου στο μεταλλείο Μιτσερού, έξω από τη Λευκωσία, είναι άγνωστο και ο 35χρονος δεν δείχνει διατεθειμένος να μιλήσει για περισσότερα πράγματα, πέραν αυτών που του παρουσιάζει ως ευρήματα η Αστυνομία.


erevnes2


Διακοπή για λόγους ασφαλείας

Χθες το απόγευμα ο διευθυντής της Πυροσβεστικής της Κύπρου Μάρκος Τράγκολας ανέφερε πως οι έρευνες στο φρεάτιο διακόπτονται προσωρινά για λόγους ασφαλείας, καθώς παρατηρήθηκε κάμψη των σιδερένιων δοκών του πύργου του αναβατορίου.

Σήμερα θα επισκεφθούν τον χώρο, ο οποίος έχει αποκλειστεί, τεχνικοί οι οποίοι θα εκτιμήσουν την κατάσταση και θα αποφασίσουν τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν ώστε να συνεχιστούν οι έρευνες με ασφάλεια, για το προσωπικό και τα τεχνικά μέσα.

Σε περίπτωση κατάρρευσης του αναβατορίου υπάρχει και ο κίνδυνος να χαθούν στοιχεία που να αφορούν άλλες εγκληματικές ενέργειες που ακόμα δεν έχουν αποκαλυφθεί. Εικάζεται πως μέσα στο νερό υπάρχουν και άλλα πτώματα τα οποία αναζητούνται με τις υποβρύχιες κάμερες.

erevnes3



Κανένα ίχνος της 6χρονης

Οι έρευνες στο φράγμα του χωριού Ξυλιάτου, - λίγα χιλιόμετρα μακριά από το μεταλλείο Μιτσερού, - για εντοπισμό της σορού της 6χρονης Sierra Graze Seucalliuc δεν έχουν φέρει στην επιφάνεια στοιχεία που να δημιουργούν αισιοδοξία για επιβεβαίωση των όσων έχει ισχυριστεί ο καθ’ ομολογία δράστης.

Χθες εκτός από τα μέλη της ΕΜΑΚ (Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών) και των ΟΥΚ (Ομάδα Υποβρυχίων Καταστροφών) χρησιμοποιήθηκε και υποβρύχια κάμερα. Οι έρευνες θα συνεχιστούν και σήμερα ώστε να εξεταστούν διάφορες περιοχές που παρουσιάζουν ιδιαιτερότητα.

Ο Νίκος Μεταξάς που ομολόγησε τη δολοφονία του παιδιού, κατέθεσε ότι πέταξε το άψυχο σώμα του στο φράγμα αφού το είχε τυλίξει σε σεντόνι με πέτρες.

Ο Ν. Μεταξάς μέχρι σήμερα έχει παραδεχτεί τρεις φόνους, αφού δεν ήταν σε θέση να διαψεύσει τα στοιχεία που τον συνέδεαν με αυτούς και αφού πρώτα είχαν εντοπιστεί τα πτώματα των δύο γυναικών. Οι ανακριτές πιστεύουν ότι έχουν διαπραχθεί και άλλα εγκλήματα τα οποία δεν ομολογεί για όσο χρόνο η Αστυνομία δεν παρουσιάζει στοιχεία που να τον συνδέουν με αυτά και δεν εντοπίζονται άλλα πτώματα.

erevnes4



Διαστροφή

Ο δράστης και στις δύο περιπτώσεις των δολοφονιών, της Marry Rose και της Arian Palanas Lozano, αποκάλυψε στους ανακριτές ότι τις δολοφόνησε τη στιγμή της σεξουαλικής πράξης κατά την κορύφωσή της, αισθανόμενος ενίσχυση της ικανοποίησης που του πρόσφερε η θανατηφόρα βία.

Η 6χρονη Sierra Graze Seucalliuc φαίνεται να είναι «παράπλευρο» θύμα καθώς μετά τη δολοφονία της μητέρας της αποτελούσε κίνδυνο για αποκάλυψη του δράστη. Αυτό αποτελεί ωστόσο εικασία, αφού τίποτα δεν μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα αν δεν βρεθεί το πτώμα του παιδιού.

Η αποκάλυψη της σεξουαλικής διαστροφής προκαλεί εύλογους φόβους για επανάληψη των μεθόδων που χρησιμοποιούσε και σε άλλες γυναίκες, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται σε αυτές που έχουν δηλωθεί ως εξαφανισθείσες.

erevnes5



Αναμονή ταυτοποίησης

Η νεκροτομή στο πτώμα της γυναίκας που βρέθηκε το περασμένο Σάββατο στο φρεάτιο του μεταλλείου δεν οδήγησε σε αποκάλυψη των αιτών θανάτου, καθώς η σχεδόν έναν χρόνο παραμονή της σορού στο νερό και η σαπωνοποίηση δεν άφηναν πολλά περιθώρια στους ιατροδικαστές. Ο Νίκος Μεταξάς σε θεληματική του κατάθεση είχε αναφέρει ότι πρόκειται για τη σορό της 28χρονης Arian Palanas Lozano η οποία είχε εξαφανιστεί τον περασμένο Ιούλιο.

Πάντως επισήμως δεν έχει γίνει ταυτοποίηση της σορού, αλλά υπάρχουν τεκμήρια που καταδεικνύουν ότι πρόκειται για τη συγκεκριμένη γυναίκα. Και αυτό το πτώμα βρέθηκε γυμνό και δεμένο χειροπόδαρα, όπως και η Marry Rose. Θα ακολουθήσουν ιστοπαθολογικές εξετάσεις, αλλά και σύγκριση με δείγμα γενετικού υλικού από συγγενικά της πρόσωπα στις Φιλιππίνες.

Ο Νίκος Μεταξάς στην κατάθεσή του είχε αναφέρει ότι είχε γνωρίσει την Arian και πάλι στην πλατφόρμα γνωριμιών Badoo και τον περασμένο Ιούλιο συναντήθηκαν και πήγε σπίτι του. Ισχυρίστηκε ότι έκαναν σεξ και τη δολοφόνησε όπως είχε κάνει δύο μήνες νωρίτερα και με τη 38χρονη Marry Rose.

Στοιχεία που έχουν έρθει στο φως δημιουργούν εύλογες υποψίες για πιθανή δολοφονία της 30χρονης Maricar Valdez Arquiola, επίσης από τις Φιλιππίνες, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν στις 13 Δεκεμβρίου 2017. Ο Νίκος Μεταξάς ενεπλάκη και σε αυτή την υπόθεση καθώς προσπάθησε μέσω του διαδικτύου να προσεγγίσει ξαδέλφη της κοπέλας για να της διαβιβάσει δήθεν πληροφορίες που είχε. Επέμενε μάλιστα να συναντηθούν μόνοι τους σε απόμερο σημείο. Το ευτύχημα είναι ότι η εξαδέλφη της Maricar δεν δέχτηκε να πάει στη συνάντηση, η οποία ίσως να αποτελούσε θανάσιμο λάθος.

erevnes6



Ψάχνουν παντού

Χθες,η Υπηρεσία Εγκληματολογικών Ερευνών του αρχηγείου της κυπριακής αστυνομίας,άρχισε την εξέταση και τριών αυτοκινήτων που χρησιμοποιούσε ο Νίκος Μεταξάς, αναζητώντας κάποια στοιχεία που μπορεί να τον συνδέουν με συγκεκριμένα εγκλήματα. Παράλληλα εξετάζονται κι άλλα αντικείμενα που έχουν παραληφθεί από το σπίτι όπου έμενε, αλλά και από το στρατόπεδο που υπηρετούσε.

Με δική του απαίτηση χθες η Αστυνομία κατέβασε το προφίλ του από το facebook καθώς αυτό έγινε πηγή άντλησης πληροφοριών για τη ζωή του πριν από τη σύλληψη. Επίσης, όπως ισχυρίστηκε, δεν ήθελε με δική του υπαιτιότητα να στιγματιστούν τα δύο του παιδιά και η οικογένειά του. Πάντως εξετάζεται αν διέθετε και άλλους λογαριασμούς σε σελίδες γνωριμιών και αν στα φωτογραφικά του αρχεία υπάρχουν φωτογραφίες που σχετίζονται με τα εγκλήματα.

Δείτε βίντεο:«Διαδρομές» στη φονική πλευρά του serial killer λοχαγού κάνουν οι ανακριτές στην Κύπρο
«Διαδρομές» στη φονική πλευρά του serial killer λοχαγού κάνουν οι ανακριτές στην Κύπρο


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης